Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης σε συνεχή συνεργασία με την ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στην Πέλλα και με την ιδιότητα του ως Ενεργειακού Μηχανικού



Την Παρασκευή 18/05/18 παρέδωσε στην ΔΕΔΑ τα προτεινόμενα γήπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Πέλλας που ο Δήμος προτείνει για παραχώρηση στην ΔΕΔΑ για το φυσικό αέριο στα Γιαννιτσά και συζήτησε με την Διοίκηση της εταιρίας για την πρόοδο των μελετών κόστους οφέλους για Έδεσσα, Σκύδρα, Αριδαία και Νάουσα.
Η ΔΕΔΑ εργάζεται πάνω στις μελέτες κόστους – οφέλους και αναμένει τα στοιχεία που ζητήθηκαν από τους Δήμους και τα Επιμελητήρια για να μπορέσει να τις ολοκληρώσει.
Μετά την ολοκλήρωση των μελετών κόστους – οφέλους και την διασφάλιση της χρηματοδότησης θα ανατεθούν οι τεχνικές μελέτες του έργου. 
Ο βουλευτής και με την επαγγελματική του ιδιότητα έχει και θα έχει συνεχή συνεργασία με την ΔΕΔΑ για την υποβοήθηση και τοπικά της προμελέτης  όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου στις υπό εξέταση πόλεις αλλά και ότι άλλο χρειαστεί για την ολοκλήρωση αυτής της πολύ σημαντικής αναπτυξιακής υποδομής. 
Στις συναντήσεις συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος της ΔΕΔΑ Στεφανία Μωσσέ και το στέλεχος της Διεύθυνση Έργων Γρηγόρης Μήτσης. Ο βουλευτής συζήτησε ακόμη και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Θόδωρο Τερζόπουλο για την έξοδο από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας.
Διευρευνάται η πιθανή σύνδεση των Γιαννιτσών με αγωγό μετά την εξασφάλιση της εξόδου από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας με απόφαση του Υπουργού Πάνου Σκουρλέτη που έγινε το 2016.
Όσον αφορά τα θέματα που αφορούν στην έξοδο από τον ΤΑΠ στο Άσπρο Σκύδρας καθώς και την κατασκευή της το θέμα είναι πολύπλοκο και εξετάζεται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Τα προτεινόμενα γήπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Πέλλας, η καταλληλότητα των οποίων θα εξεταστεί από την ΔΕΔΑ, παρεδόθησαν στον βουλευτή από τον Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο σε συνέχεια της επίσκεψης του βουλευτή μαζί με την Αντιπρόεδρο της ΔΕΔΑ στο Δημαρχείο Πέλλας πριν δύο περίπου μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more