Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Γιατροί και σε... εμπορικά καταστήματα για το #emvoliaZOUME


Επί ποδός και το Σαββατοκύριακο ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) για ενημέρωση του κοινού σχετικά με την αναγκαιότητα των εμβολίων KAI σήμερα. Το Δοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΘ διοργάνωσε νέα εκδήλωση... ζωής για μικρούς (με ξυλοπόδαρους, παιδαγωγούς, χορευτές και κλόουν) και... μεγάλους στο εμπορικό κέντρο "cosmos" στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου μοιράστηκαν κατατοπιστικά φυλλάδια του #emvoliaZO και απαντήθηκαν ερωτήσεις για τους εμβολιασμούς σε όλες τις ηλικίες, ώστε να θωρακιστεί η υγεία του καθένα χωριστά αλλά και η Δημόσια Υγεία. Η εκδήλωση αυτή ήταν μια συνέχεια των πολλών δράσεων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης -στο πλαίσιο ενημέρωσης εδώ και αρκετές ημέρες- οι οποίες συμπεριλαμβάνουν ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις και επισκέψεις σε σχολεία του νομού!
 
Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και ο Γενικός Γραμματέας του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας είχαν την ευκαιρία για μια ακόμη φορά να συνομιλήσουν με συναδέλφους γιατρούς, μέλη του ΙΣΘ, και να θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση τους για οποιαδήποτε διευκρίνηση σχετικά με τα εμβόλια, την ενημέρωση, και την πρόληψη "σε μια εποχή που είναι επιβεβλημένη λόγω και των αυξημένων προσφυγικών ροών και των μετακινήσεων πληθυσμού στον πλανήτη", όπως έχουν σημειώσει καθηγητές του ΑΠΘ σε σχετική εκδήλωση του ΙΣΘ. 
 

Στο κάλεσμα της αγοράς -εκτός από γιατρούς και επιστήμονες της υγείας- ανταποκρίθηκαν εκαντοντάδες πολίτες οι οποίοι έλυσαν τις απορίες τους, ενώ ορισμένοι εξ αυτών έκαναν και... εμβόλια (αντιτετανικά που πρέπει να γίνονται κάθε δέκα χρόνια) με τη βοήθεια του παιδιάτρου και μέλους του ΔΣ Νίκου Καρανταγλή αλλά κι άλλων γιατρών εθελοντών και μελών του ΙΣΘ. Επίσης ενημερώθηκαν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου όπως η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο πρώην υφυπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης και πολλοί άλλοι. Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου στις εκδηλώσεις του ΙΣΘ ενώ ο γενικός γραμματέας Νίκος Νίτσας διαβεβαίωσε ότι "οι δράσεις του συλλόγου δεν είναι... εθιμοτυπικού χαρακτήρα και θα συνεχιστούν όλο το χρόνο για μια ουσιαστική στήριξη στην κοινωνία και στους συναδέλφους..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more