Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

6.500 Μακεδόνες πλημμύρισαν την Έδεσσα!

Σε μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στην ιστορία της, πολίτες του νομού Πέλλας από την Πρωτεύουσα Έδεσσα, βροντόφώναξαν δυνατά και Ελληνικά ότι η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν τεμαχίζεται, δεν κληρονομείται, δεν χαρίζεται, δεν ξεπουλιέται!
Από κάθε γωνία της Πέλλας, κόσμος απλός αλλά και τοπικοί αξιωματούχοι έγιναν ένα κουβάρι, ένωσαν τις φωνές και έστειλαν βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να περάσει η χρήση του όρου Μακεδονία ούτε ως παράγωγο αλλά και ούτε ως προσδιορισμός στην χώρα των Σκοπίων.
Όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι Μακεδονία και η Μακεδονία Ελλάδα. Όσο και αν μας πιέζουν ότι δήθεν 140 Χώρες έχουν αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία, δεν έχουν κερδίσει τίποτα γιατί ακόμη η Ελλάδα δεν τα έχει αναγνωρίσει.
Ομιλητές ήταν όπου και έδωσαν τον ρυθμό τους οι Δήμαρχοι Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και Αλμωπίας Δημήτρης Μπίνος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, η Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αηδονά, ο πρόεδρος της ΚΕΔ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Δημήτρης Πατούλης καθώς και ο εξαιρετικός καθηγητής  Φάνης Μαλκιδης, που  εκτός των άλλων αναφέρθηκε στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατά παράνομα το καθεστός της Τουρκίας.
Όπως σε κάθε εκδήλωση από τις 24 που έγιναν σήμερα, έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο . Κατά τα φαινόμενα ο κόσμος ξεπέρασε τους 6.500, νούμερο πολύ σημαντικό για την ιστορία της Έδεσσας και της Πέλλας στο Σκοπιανό. Το ραντεβού όλων ανανεώθηκε για την Θεσσαλονίκη και για την Αθήνα.  




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more