Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Άρδευση-καθημερινότητα-νέο γήπεδο στον Δήμο Έδεσσας!

Αποτέλεσμα εικόνας για Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας

ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Μετά από διαπίστωση απαρτίας  ξεκίνησε το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας.

ΜΙΧΑΛΗΣ  ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ : Έθεσε αρκετά ζητήματα σε σχέση με το Τ.Δ. Παναγίτσας : 1. Την ξύλευση στο δάσος της,  ταυτόχρονα πήρε  την απάντηση από τον κ. Γιάννου πως πραγματοποιείται μετά τη διάνοιξη δρόμου από εργολάβο. 2.  Με ποιο τρόπο θα λυθεί το πρόβλημα με το αρσενικό στο νερό της Παναγίτσας.
3. Ζήτησε να ανακαινιστεί η παιδική χαρά, να κλαδευτεί  πλατάνι της πλατείας που ενοχλεί και τι ισχύει σχετικά με την άρδευση. Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως ξεπεράστηκε κάποιο  πρόβλημα με το χαρακτηρισμό του χώρου και  γίνονται  εργασίες ανακαίνισης στην παιδική χαρά. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την άρδευση κ. Σαμλίδης απάντησε πως οι χρεώσεις για να προκύψουν πρέπει να δηλωθούν τα στρέμματα, κρατούνται οι προκαταβολές και στο τέλος ο υπολογισμός.
Ο κ. Φουνταλής συνέχισε με το Τ. Δ Ριζαρίου και τις συνδέσεις με το νέο αποχετευτικό δίκτυο. Εξέφρασε την ανησυχία του που  το βιολογικό του Γραμματικού  ενώ είναι έτοιμο  δε λειτουργεί. Ζήτησε επίσης κάτι πολύ εύκολο, να μετακινηθεί καθρέπτης στο εκκλησιοχώρι που προστατεύει παλαιά παράνομη είσοδο και να μπει στον κεντρικό δρόμο.

ΒΑΣΙΛΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ : Σχετικά με το τσίρκο που είναι εγκατεστημένο σε οικόπεδο που ανήκει στη ΔΕΗ-- προσωρινά  όμως είναι στη δικαιοδοσία του δήμου Έδεσσας και χρειάζεται απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να απεγκλωβιστεί και να επιστρέψει πίσω στη ΔΕΗ-- ο κ. Δημητριάδης ρώτησε εάν οι νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται τηρήθηκαν για την εγκατάσταση του τσίρκου στο συγκεκριμένο χώρο. Στο ερώτημά του ο κ. Γιάννου απάντησε πως έχει εγκατασταθεί χωρίς άδεια το τσίρκο και η αστυνομία έχει επιληφθεί του θέματος. Ακόμα ο κ. Δημητριάδης ζήτησε σταθμό ποδηλάτων στην περιοχή του Ξενία

ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΒΟΓΛΟΥ : Ρώτησε  λεπτομέρειες σχετικά με τη διακήρυξη του διαγωνισμού  αποκομιδής σκουπιδιών και εάν είναι ατομική επιχείρηση ή εταιρεία. Η άποψή του είναι πως στον πεζόδρομο θα πρέπει να απαγορεύονται τα ποδήλατα.

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΖΔΡΟΥ : Απάντησε πως το αρσενικό στο νερό της Παναγίτσας κυμαίνεται γύρω στο δέκα, ενημερώθηκαν οι κάτοικοι για την επικινδυνότητά του. Μέσω της διαχειριστικής  θα λυθεί το πρόβλημα και με καινούργιο δίκτυο ύδρευσης. Στο Ριζάρη το 1/3 των σπιτιών είναι συνδεδεμένα με το νέο δίκτυο αποχέτευσης, οι υπόλοιποι, επειδή στοιχίζει κάποια χρήματα, το σκέφτονται και θα το πράξουν πριν η περιφέρεια προβεί σε ασφαλτοστρώσεις. Σχετικά με το βιολογικό στο Γραμματικό απάντησε πως υπάρχει πρόβλημα με κάποια παραχώρηση, όταν συμβεί θα λυθεί το ζήτημα. Η κ. Ζδρου επίσης ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλλει  η επιχείρηση και ο δήμος, ώστε να εγκριθεί η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου και βιολογικού στην Άρνισσα ( ο αριθμός των κατοίκων είναι μικρός ).

ΜΙΧΑΗΛ ΣΑΜΛΙΔΗΣ :  Ενημέρωσε πως υπάρχει αρκετός προβληματισμός στο δήμο επειδή οι περισσότεροι πολίτες, σε σχέση με την άρδευση, δεν έχουν δηλώσει τα στρέμματά τους. Με αγωνία   ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στο ζήτημα, λέγοντας πως οι αγρότες απαιτήσεις έχουν- συμπεριέλαβε και τον εαυτό του- στις υποχρεώσεις τους όμως κανένας δεν είναι κύριος και τα έσοδα από την άρδευση είναι ελάχιστα.
Ορίστηκαν υδρονομείς, πάντα σύμφωνα με τον κ. Σαμλίδη, με βάση κοινωνικά κριτήρια και την απόδοση σε προηγούμενες χρονιές. Βέβαια αυτό δεν άρεσε στον κ. ΑΝΤΩΝΗ  ΡΥΣΑΦΗ, ο οποίος ζήτησε απόφαση δημοτικού συμβουλίου σε περιπτώσεις που οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις θέσεις. Τα ονόματα θα κοινοποιηθούν όταν οριστικοποιηθούν.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΔΡΑΓΟΥΜΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΠΑΖΙΔΗΣ :  « Οι δρόμοι της Έδεσσας είναι στενοί και δεν επιτρέπουν τη χάραξη ποδηλατοδρόμου ».
Ο πρόεδρος του Εδεσσαϊκού θεάτρου  ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ  που παρακολουθούσε τη συνεδρίαση  έκανε  κάποια πρόταση την ώρα που υπήρχε προβληματισμός σχετικά με τη μη ύπαρξη ποδηλατοδρόμων στην Έδεσσα- επειδή το έχει δει σε άλλες πόλεις- η μία λωρίδα από τις δύο των πεζοδρομίων που είναι για τυφλούς να διαμορφωθεί και να γίνει ποδηλατόδρομος.
Επίσης, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το νέο γήπεδο, για το οποίο σας έχουμε παρουσιάσει όλα τα στοιχεία. Έχουμε αναφερθεί στο νέο γήπεδο πολλές φορές και τις χρηματοδοτήσεις που έχουν εξασφαλιστεί, καθώς και  στην υπόθεση με την αντικατάσταση των λαμπτήρων που εξοικονομούν ενέργεια.


   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more