Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ… ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΣΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ…




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η γιορτή ξεκίνησε όταν η ορχήστρα άρχισε να παίζει  το Μακεδονία Ξακουστή  και ταυτόχρονα με μια φωνή ακολούθησαν οι χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν  εκεί  στο Δημοτικό  Στάδιο Εδέσσης…


Πραγματοποιήθηκε στην Έδεσσα, το Σάββατο  στις 23 του Ιούνη, το έβδομο παραδοσιακό πολιτιστικό αντάμωμα   όλων των  Ελλήνων.  Πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα πλαισίωσαν αυτή την όμορφη γιορτή, που οργανώθηκε  και στηρίχθηκε από το Δήμο Έδεσσας-ΔΗΚΕΔΕ,  την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την τουριστική Α.Ε,  τους χορηγούς  ( επιχειρήσεις της πόλης ) και τους εθελοντές που αφιλοκερδώς εργάστηκαν  μαζί με το σύλλογο των τριτέκνων. Αξίζουν χίλιους επαίνους όλοι τους αλλά και οι  σύλλογοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Αφιλοκερδώς δούλεψε και  ο τοπογράφος  Ραφαήλ Ζουμής,  που με αριθμημένα  σημαιάκια σχημάτισε το χάρτη  της Μακεδονίας στο δημοτικό στάδιο της πόλης,  όπου οργανώθηκε η συνάντηση .

Ξετυλίχτηκε ένας ατελείωτος δυναμικός χορός από τη Μικρασία, την Ήπειρο, τον Πόντο, τη Θράκη και τη Μακεδονία.  Χοροί  μέσα από την ιστορία και την παράδοση, γιατί αυτά μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς απέναντι σ ότι  προσπαθεί να μας αποδυναμώσει και να μας καταστρέψει.  

Ενωμένοι οι Έλληνες παρά τα δεινά  του παρελθόντος αλλά και   τα  σημερινά με την οικονομική καταστροφή  και στη συνέχεια την εθνική ταπείνωση από την  κυβέρνηση, τόσο στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων  αλλά και τις άλλες υποχωρήσεις που παραδίδουν γη και ύδωρ στον ξένο παράγοντα.

Οι 75 σύλλογοι που συμμετείχαν χωρίστηκαν  σε πέντε ομάδες χορευτών  και ξεκίνησαν  από πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης,  εκεί όπου γεύτηκαν το τοπικό προϊόν,   το κεράσι.  Τόπος συνάντησης όλων το Δημοτικό Στάδιο.  

Μέσα εκεί  από τα μεγάφωνα  η κ. Ροζαλία Γαβριηλίδου ( ανήκει στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης και είναι εκπρόσωπος  συλλόγου  ποντίων Έδεσσας ΄΄ Ο Αγιος Θεόδωρος Γαβράς΄΄)   αναφέρθηκε στους αγώνες και τις ένδοξες στιγμές του Ελληνισμού της Μακεδονίας που κατάφεραν  να νικήσουν τους Τούρκους και τους Βουλγάρους  μετά από πολυετείς αιματηρούς αγώνες .

Ο Μακεδονικός Αγώνας  επικαλείται την  προαιώνια ελληνικότητα της Μακεδονίας, κάτι που η  κυβέρνηση Τσίπρα- Κοτζιά- Καμμένου- ΣΥ.ΡΙΖ..Α-ΑΝ.ΕΛ δεν έλαβε υπ όψη της όταν υπόγραψε την κατάπτυστη προδοτική συμφωνία στις Πρέσπες.

Όρθιοι οι Έλληνες χόρεψαν για τη Μακεδονία και την Ελλάδα. Ναι  όρθιοι!  παρά τα δεινά  δε  γονάτισαν  παρόλο που θα το ήθελαν κάποιοι, έχουν μάθει και αντέχουν όσο δεν μπορείτε να φανταστείτε…όλοι εσείς που υπογράψατε μνημόνια και  αντεθνικές συμφωνίες.

Ο δήμαρχος Έδεσσας  κ.  Δημήτριος Γιάννου στο χαιρετισμό που απηύθυνε ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία  αυτού του  7ου ανταμώματος  και μεταξύ άλλων είπε : «  Κρήτη, Πελοπόννησος, Νησιά, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Θράκη, ήρθαμε όλοι να διατρανώσουμε ότι εδώ είναι Μακεδονία. Αυτή η γη ούτε δανείζεται, ούτε χαρίζεται, ούτε ανταλλάσσεται…Αν κάποιοι υπόγραψαν ένα συμβόλαιο θανάτου  εμείς δε το δεχόμαστε…»

Οι χοροί κράτησαν αρκετές ώρες.  Το δημοτικό στάδιο ήταν κατάμεστο.  Όλα  ήταν άψογα οργανωμένα.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ !!!



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more