Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

ΕΡΓΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΓΡΑΦΕΙ Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Επισκέφτηκε την Αριδαία η αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά  Αθανασιάδου- Αηδονά με την ευκαιρία της εκστρατείας ενημέρωσης του έργου καταπολέμησης κουνουπιών, όλων των  πολιτών, ακριβώς επειδή μας αφορά όλους.
Υπάλληλοι της Περιφέρειας τοποθέτησαν μπάγκο στη κεντρική πλατεία της Αριδαίας και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια.
Για όσους δεν είχαν την τύχη να πάρουν φυλλάδιο αναφέρουμε τα πιο ουσιώδη,  αυτά που μπορούμε να κάνουμε εμείς στην καθημερινότητά μας.
Βέβαια η περιφέρεια διενήργησε ψεκασμούς, αλλά και εμείς πως μπορούμε να συμβάλουμε για την αποφυγή δημιουργίας εστιών και την αποφυγή τσιμπημάτων;  ΔΕΣ ΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
Περιορίζουμε τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών στο χώρο μας με μερικές βασικές οδηγίες : 1. Όπου υπάρχει ή συσσωρεύεται στάσιμο νερό το ανανεώνουμε ή  στεγνώνουμε το σημείο. Κόβουμε τα χόρτα. 2. Τοποθετούμε σίτες στα παράθυρα και τις πόρτες 3. Χρησιμοποιούμε : κουνουπιέρες, ταμπλέτες, υγρά, φιδάκια, αλείφουμε εντομοαπωθητικές ουσίες ( με αυστηρή τήρηση των οδηγιών χρήσης τους ), κίτρινο φωτισμό, ανεμιστήρες. Φοράμε ρούχα που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του σώματός μας το σούρουπο και το χάραμα.
ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΑΣΙΜΑ ΝΕΡΑ
Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ, ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΝΟΥΠΙΩΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ!   

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more