Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Ο  γραμματέας της ΝΔ  Λευτέρης Αυγενάκης πραγματοποίησε περιοδεία σε νομούς της Μακεδονίας, για να εξηγήσει τη θέση του κόμματός του σχετικά με  την προδοτική συμφωνία που υπογράφει την Κυριακή  στις Πρέσπες  μεταξύ της κυβέρνησης και τα Σκόπια.
Τη χαρακτήρισε ως τη χειρότερη συμφωνία που θα μπορούσε να φανταστεί κανείς,  επειδή δεσμεύει ουσιαστικά τη χώρα μας  και δημιουργεί τετελεσμένα, που πολύ δύσκολα θα μπορούν να αλλάξουν την επόμενη ημέρα. Μια συμφωνία που θίγει τα εθνικά μας συμφέροντα  και προσβάλει την ιστορία μας.  Ύστερα από 6 μήνες μυστικής διπλωματίας  η συμφωνία αυτή είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης … οι παρενέργειες που απορρέουν είναι σοβαρές , τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

Στην ερώτηση των δημοσιογράφων αλλά και των πολιτών- που βρέθηκαν  στη  συνάθροιση- πως θα το αντιμετωπίσει η ΝΔ εάν γίνει κυβέρνηση, γιατί αυτό είναι το ζητούμενο τούτη την ώρα,  ο κ. Αυγενάκης απάντησε  πως η ΝΔ θα το αντιμετωπίσει με τρόπο θεσμικό, αφού η συμφωνία υπογράφηκε με τη σύμφωνη γνώμη μιας ισχυρής χώρας ( ΗΠΑ ) και την παρουσία αξιωματούχων  της Ευρωπαϊκής ένωσης.
Η συμφωνία είναι στα αγγλικά και πρώτο βήμα της ΝΔ- εάν γίνει κυβέρνηση- είναι  με έγκριτους νομικούς να τη μελετήσει   βήμα βήμα και άρθρο άρθρο.  Μέλημα της ΝΔ είναι να κρατήσει τον κόσμο ενωμένο. Το κάθε βήμα που θα υλοποιείται, τόνισε ο γραμματέας, αμέσως κάνει ισχυρότερη την υπογραφή.
Δέχτηκε αρκετά ραπίσματα από πολίτες που πήγαν  να τον ακούσουν  αλλά κυρίως για να διαμαρτυρηθούν για τη χαλαρή στάση της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση, πριν αλλά και  τη στιγμή της διαπραγμάτευσης ενός τέτοιου σοβαρού εθνικού ζητήματος.
Από τη συζήτηση φάνηκε πως  η ΝΔ δεν  ξέρει ακόμα τι θα κάνει, απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις και αν το επιτρέψει ο ξένος παράγοντας- που έχει συμφέροντα από αυτή τη συμφωνία- θα μπορέσει να την ανατρέψει,  Πράγμα δύσκολο να το επιτρέψει  αφού θίγονται τα συμφέροντά του.
Ένα είναι γεγονός   και το ξέρουν όλοι οι Έλληνες πλέον, ότι  όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν μέχρι τώρα ελάχιστα εργάστηκαν προς το συμφέρον του τόπου μας, η μεγάλη αγωνία τους  αγγίζει περισσότερο την εξασφάλιση    της ανώδυνης   παραμονής τους στην εξουσία .
Ο τρόπος υπάρχει,  εάν κηρυχτεί αντισυνταγματική από το ανώτατο δικαστήριο ακυρώνεται η συμφωνία, άλλωστε αυτή είναι  η βούληση του Ελληνικού λαού  που θα έπρεπε να ζητηθεί   με δημοψήφισμα.
Οι Έλληνες βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και συνεχώς τα πράγματα χειροτερεύουν.  Οι προεκλογικές υποσχέσεις γίνονται κοπανιστός αέρας μετά την ανάληψη της εξουσίας από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και κανείς δεν έχει τιμωρηθεί .
Στις επόμενες εκλογές οι πολίτες πολύ δύσκολα θα καθίσουν να ακούσουν υποσχέσεις , πρέπει να γίνει αυτό αντιληπτό …

Ένα είναι σίγουρο : πως εάν η επόμενη κυβέρνηση  της χώρας μας είναι φιλογερμανική και φιλοαμερικανική   όσα και να υποσχεθεί προεκλογικά δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από την κατάπτυστη συμφωνία με τα Σκόπια, απεναντίας μάλιστα θα φροντίσει να υλοποιήσει το κάθε σημείο της συμφωνίας , γιατί μια τέτοια κυβέρνηση  υπάκουη σε ξένες δυνάμεις  δε θα ακυρώσει τίποτα αλλά θα εφαρμόσει για να μη συγκρουστεί …

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more