Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΤΟ 20Ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΜΑΧΩΝ Παράδοση- Πολιτισμός-Ιστορία





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 20ο   αντάμωμα- παραδοσιακό και επετειακό  διήμερο στους  Προμάχους.
Φέτος, εξ αιτίας της κατεστραμμένης γέφυρας  που οδηγεί στο γήπεδο, η εκδήλωση οργανώθηκε στον προαύλιο χώρο του γυμνασίου.
Βρέθηκαν εκεί και γιόρτασαν  όλοι μαζί, οι κάτοικοι του χωριού αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας,  σαν μια παρέα.
Δεν προσκαλέστηκαν πολιτικοί αλλά ούτε και τόλμησαν  να εμφανιστούν με δική τους πρωτοβουλία , είναι φανερό πως ο κόσμος βαρέθηκε τα παραμύθια τους και δεν πρόκειται να ξεχάσει την πρόσφατη προδοτική συμφωνία  στις Πρέσπες.
Όλοι  μαζί , λοιπόν, στο φιλόξενο και πανέμορφο τοπίο του χωριού,  με παραδοσιακά εδέσματα  και ποτά , ενωμένοι και μονιασμένοι σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς .

Γιατί το παρελθόν μας έχει διδάξει  πως, ενωμένοι  και δυναμωμένοι, οι κίνδυνοι και οι δύσκολες καταστάσεις αντιμετωπίζονται καλύτερα.
Χόρεψαν ,  προσκεκλημένοι  από το μορφωτικό σύλλογο των Προμάχων, οι :
 1. Μορφωτικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Μαυροβουνίου ΄΄ η Ελπίδα΄΄  (  ο σύλλογος χορεύει χορούς από τη Μακεδονία, τη Θράκη και την Ήπειρο ).
2. Μορφωτικός Σύλλογος Πιπεριάς ΄΄ η Εστία΄΄ με χορούς από τη Μικρά Ασία
3. Εκπολιτιστικός Όμιλος Γιαννιτσών ΄΄ η  Πέλλα ΄΄ με χορούς Έβρου και Μακεδονίας
4. Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Αριδαίας και Περιχώρων ΄΄ οι Ακρίτες Αλμωπίας΄΄  ( χορεύει χορούς απ όλη την Ελλάδα, κυρίως από τη Μακεδονία )
Ο Μορφωτικός Σύλλογος των Προμάχων  είναι πολύ δραστήριος , οργανωμένος  και δυνατός. Ο πρόεδρός του κ. Χρήστος Μπάτσης,   με τη συνεργασία  των μελών και τους εθελοντές  κατάφεραν για ακόμα μια φόρα και διοργάνωσαν μια άψογη γιορτή.
Παρόντες από το δήμο Αλμωπίας : ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Μπίνος, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Χρήστος Γεωργίου και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more