Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Αιχμές για την πολιτεία αφήνουν οι γονείς των αδικοχαμένων Σκοπιανών που χάθηκε στο όρος Βόρρας


Το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας αλλά και το χωρίο Παναγίτσα όπου τους υποδέχθηκαν αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού περιστατικού, επισκέφτηκαν οι γονείς των αδικοχαμένων Σκοπιανών σκιέρ που είχαν χάσει την ζωή τους πριν από περίπου 5 μήνες στο όρος Βόρρας, ως μια μικρή ένδειξη μνήμης προς τα παιδιά τους. Μάλιστα η παρουσία τους εκεί παρουσιάστηκε από την τοπική εφημερίδα ΝΟΒΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Οι ίδιοι οι γονείς μίλησαν στην εφημερίδα και άφησαν αιχμές για την αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντι σε αυτή την κατάσταση. Μάλιστα το ρεπορτάζ τονίζει ΄τι μετά από πέντε μήνες τραγωδίας, οι γονείς επισκέφτηκαν τον τόπο της συντριβής, σε μια προσπάθεια να πάρει μερικές από τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μαστίζουν το πρόσφατο παρελθόν, το οποίο, δυστυχώς, εξακολουθούν να μπλεχτεί σε αδρανή διαδικασία των θεσμικών οργάνων. Βέβαια παρακάτω αναφέρεται ότι οι συνθήκες εκείνης της ημέρας του Φλεβάρη ήταν οι χειρότερες των τελευταίων 25 ετών. Τέλος καταλήγει η ανάρτηση με τα εξής:
Δεν υπάρχουν λέξεις που να περιγράφουν θλίψη και πόνο, η απώλεια είναι ανεπανόρθωτη.Αλλά υπάρχει ακόμα μια πικρή γεύση που αμφισβητεί ότι συνέβη ακριβώς τη θανατηφόρα της 10η Φεβρουαρίου. Οι δηλώσεις των μαρτύρων, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό διαφέρουν, επίσημα εξουσιοδοτημένα ιδρύματα δεν έρχονται με τα δικά τους συμπεράσματα, μιας και εκδόθηκαν βιαστικά ενώ ήταν  και μεροληπτική η  έκθεση του Ορειβατικού Σύλλογου η οποία έγινε για να προστατεύσει μερικούς άνθρωπούς που  φοβούνται το χέρι της δικαιοσύνης ότι μπορεί να τους αγγίξει.
Δύο νέοι έχασαν τη ζωή τους στο κατώφλι της ζωής, και η έρευνα εξακολουθεί να μην βγαίνει με συγκεκριμένα ευρήματα. Σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις, υπό την πίεση του κοινού, η δικαιοσύνη ήταν γρήγορη και αποφασιστική. Στην περίπτωση αυτή, δεν είναι ούτε γρήγορη ούτε αποφασιστική. Η καθυστέρηση της υπόθεσης αυξάνει μόνο την υποψία ότι κρύβεται κάτι, κάποιος που προστατεύει.

Υπερβολές
Για άλλη μια φορά οι Σκοπιανοί με την γνωστή τους προπαγάνδα σπεκουλάρουν με διάφορα λεκτικά πυροτεχνήματα ενοχοποιώντας ανθρώπους και φορείς, πιέζοντας καταστάσεις και βάζοντας μπροστά την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν άδικα. Αν και κάνουν κάποιες αναφορές για τις καιρικές συνθήκες, εντούτοις τεχνηέντως και στον επίλογο αρνούνται να καταλάβουν ότι το εν λόγω βουνό είναι πολύ δύσκολο να περπατηθεί και ότι εκείνη την ημέρα οι συνθήκες ήταν τραγικές και επί της ουσίας ήταν οι μόνες που ευθύνονται για αυτό το γεγονός. Σαφώς και όλοι καταλαβαίνουμε τον πόνο αυτών των ανθρώπων, αλλά είναι άδικο να δημιουργείται πρόβλημα και πίεση εκεί που δεν υπάρχει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more