Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΙΔΡΥΘΗΚΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

 

 
Γεγονός αποτελεί η σύσταση της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑΜΕΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ - ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.», ως Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την νομική μορφή Αστικής Εταιρίας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και με Α.Μ. 489179, με σχετική καταχώρηση στα βιβλία του Πρωτοδικείου Αθηνών.
 
Μέλη της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. αποτελούν τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (Τ.Ε.Α.) που λειτουργούν στο πλαίσιο του Ν.3029/2002 και πρωταρχικός της σκοπός είναι η προώθηση του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης.
 
Πιο αναλυτικά, βασικοί σκοποί της  ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. είναι η προβολή και η ανάπτυξη του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης ως δεύτερου πυλώνα ασφάλισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, η ανάδειξη της σημασίας του θεσμού μέσα από το πρίσμα των πλεονεκτημάτων που παρέχονται στα μέλη των Τ.Ε.Α. βάσει του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου, η ανάπτυξη - βελτίωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού, κανονιστικού, επενδυτικού και διοικητικού πλαισίου λειτουργίας του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης και η εκπροσώπηση των μελών της σε θεσμικά όργανα, ευρωπαϊκούς θεσμούς και  fora.
 
Επιπλέον, η δημιουργία, διατήρηση και ανάπτυξη δεσμών ενότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της καθώς και η συμβολή στη διαμόρφωση κοινής και ενιαίας στρατηγικής για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και η εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στα θέματα που αφορούν τα μέλη της.
 
Κατά την έναρξη λειτουργίας της, η Ένωση διοικείται, βάσει Καταστατικού, από εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι η εξής:
 
Πρόεδρος
Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ
Α΄ Αντιπρόεδρος
Ευάγγελος Θωμόπουλος, Πρόεδρος ΤΕA-INTERAMERICAN
B΄ Αντιπρόεδρος
Χαράλαμπος Φύτρος, Εκπρόσωπος ΤΕΑ-JOHNSON & JOHNSON
Γενικός Γραμματέας
Ιωάννης Τζανάκος, Διευθυντής ΤΕΑ-ΠΑΣΙΑΛ & ΕΑ
Ταμίας
Κοσμάς Τσακιρίδης, Ταμίας ΤΕΑ-ΙΣΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more