Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Λειτουργία Πεζόδρομου παρωδία για μία ακόμη χρονιά στην Κρύα Βρύση !


Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου δημοσιογράφος, το κείμενο γράφηκε από στους Νέους Ορίζοντες 

Με ιδιαίτερη αποφασιστικότητα στην έναρξη της θερινής σεζόν το συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Κρύας Βρύσης ψήφισε τους όρους λειτουργίας του πεζόδρομου από 1 Ιουνίου έως και την 31 Αυγούστου καθημερινά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το άλλο πρωί και το Σαββατοκύριακο από τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας. Μάλιστα η αποφασιστικότητα των αρμοδίων του δήμου, φέτος μιλούσε για μείωση της ελεύθερης εισόδου αυστηρά ΜΟΝΟ για τους μόνιμους κατοίκους εντός του πεζόδρομου και γι΄ αυτές με αυστηρή τήρηση της εισόδου και εξόδου μόνο για σοβαρούς λόγους (π.χ. υγείας) . Αυτό πραγματικά παρατηρούμε ότι φέτος τηρείται ιδιαίτερα από τους μόνιμους κατοίκους και αξίζουν τα συγχαρητήριά μας ! 
Όλα λοιπόν έδειχναν ότι κάτι θ΄ άλλαζε φέτος, αλλά μάλλον μείναμε μόνο στις εκτιμήσεις αφού ο έλεγχος τήρησης της λειτουργίας του πεζόδρομου είναι ανύπαρκτος, με την δημοτική αστυνομία, με βάση την υπηρεσία της στις 10 το βράδυ να τελειώνει, άρα εκ των πραγμάτων να μην μπορεί να κάνει ελέγχους . Φυσικά και να υπήρχε περεταίρω ωράριο υπηρεσίας εκτιμούμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να επισκεφτεί την Κρύα Βρύση, αφού η εμφάνισή της γίνετε πλέον μόνο για εισπρακτικού χαρακτήρα ελέγχους ( βλέπετε τραπεζοκάθίσματα κ.α ) 
Παράλληλα με την υποβάθμιση του Α.Τ. σε σταθμό δεν υπάρχει πλέον τις βραδινές ώρες ο απαιτούμενος αριθμός αστυνομικών, ενώ ο όποιος έλεγχος μπορεί να υπάρξει γίνετε από άνδρες της τροχαίας Γιαννιτσών εφόσον έχουν στο πρόγραμμα τους την επίσκεψη στην Κρύα Βρύση. 
Και μέσα σε όλ΄ αυτά βέβαια η κακή ΜΑΣ νοοτροπία ως πολίτες ! Δηλαδή δεν θα σεβαστούμε τις απαγορευτικές πινακίδες, ούτε φυσικά τις αποφάσεις, εφόσον δεν μας γίνετε έλεγχος. Έτσι συνεχίζουμε να μπαίνουμε στον πεζόδρομο με το αυτοκίνητο μας, για οποιοδήποτε άσχετο λόγο, π.χ. να πάρουμε καφέ, ή να φάμε, ενώ μπορούμε ν΄ αφήσουμε το αυτοκίνητό μας στην κοντινότερη είσοδο περπατώντας όχι περισσότερο από 100 μέτρα από οποιαδήποτε πλευρά του πεζόδρομου ! Ταυτόχρονα μπορούμε να παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας μπροστά στις κλειστές μπάρες, μη λαμβάνοντας υπόψη ότι πρέπει να μένει ανοιχτός ο χώρος, για οποιαδήποτε έκτακτο συμβάν (είσοδος ασθενοφόρου, πυροσβεστικής κ.α.) αλλά ακόμα καλύτερα μπορούμε να παρκάρουμε και εντός του πεζόδρομου, αδιαφορώντας και πάλι για την ειδική πινακίδα που υπάρχει στην είσοδο του και μόλις την έχουμε περάσει για να παρκάρουμε. 
Πρότασή μας ! Αφού δεν υπάρχει ο αναγκαίος έλεγχος κύριοι του δήμου, αφήστε τον πεζόδρομο ανοιχτό και μην κοροϊδεύετε τους εαυτού σας, αλλά και τους πολίτες. Διαφορετικά λειτουργήστε τον, ως πραγματικό πεζόδρομο όπως πρέπει, έστω για τα καλοκαιρινά βράδια των τριών μηνών !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more