Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Συνέντευξη του Δήμαρχου Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου

Πριν από λίγο καιρό ήταν το πρόσωπο της δημοσιότητας λόγω της διαγραφής του από την Νέα Δημοκρατία λόγω δηλώσεων του απέναντι στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης κο Μπουτάρη. Ο Δημήτρης Καμπόσος Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών δεν μασά τα λόγια του. Τα λέει όλα όπως πρέπει. Όπως τα αισθάνεται. Μια τέτοια συνέντευξη παραχώρησε στην εφημερίδα Θέμα της Χαλκιδικής και σας την παρουσιάζει το www.meapopsi.gr  . Διαβάστε παρακάτω να δείτε τις απόψεις του.

Της Βίκυ Μπαϊρακτάρη



Β:Ποιες οι συνέπειες για την Ελλάδα η υπογραφή του κύριου Κοτζιά στις Πρέσπες;

Κ: Oι Σκοπιανοί διεκδικούν το όνομα για να σφετεριστούν την Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο κάτι που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την Ελλάδα. Θεωρώ ότι αν θέλουμε με μία φράση να δώσουμε τη διάσταση των πραγμάτων, αυτή δεν θα ήταν άλλη από τη δικανική κρίση ότι ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Από αυτή την συμφωνία μόνο η Ελλάδα χάνει καθώς το επόμενο βήμα είναι η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί λοιπόν κερδίζουν άλλη μια στρατιωτική βάση στα βαλκάνια ανακόπτοντας οποιαδήποτε βλέψη της Ρωσίας προς την Δύση. Για άλλη μια φορά εκχωρούμε δικαιώματα, ιστορία, πλούτο και δύναμη. Μιλάμε δλδ για προδοσία προς τον Ελληνικό Λαό.



B: Θεωρείτε πως το δημοψήφισμα θα βοηθήσει απο την στιγμή που η κυβέρνηση έχει δείξει ότι δεν υπολογίζει τα δημοψηφίσματα και το οχι το κάνει άνετα ναι και αν είναι σωστό να ρωτάμε τον κόσμο για τα αυτονόητα για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ενώ ήδη έχει δείξει μέσα απο συλλαλητήρια την άρνηση του στην ονομασία των Σκοπίων ως Μακεδονία ; Ποιον τελικά θα εξυπηρετήσει αυτό το δημοψήφισμα εάν γίνει μήπως έτσι ρίξουν την ευθύνη στον λαό και την αποποιηθούν οι πολιτικοί;

K:Για ποια δημοψηφίσματα μιλάτε; Η κυβέρνηση αυτή από την αρχή της θητείας της καταπατούσε και εξαπατούσε τα δικαιώματα και τις επιθυμίες του ελληνικού λαού. Πιστεύω πως ο λαός διαμέσου των συλλαλητηρίων έδωσε την απάντηση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Οι πολιτικάντηδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προσπαθούν να κρατηθούν τεχνηέντως στην κυβέρνηση μιλώντας για δημοκρατικές διαδικασίες τις οποίες οι ίδιοι καταπατούν.  Δεν πιστεύω λοιπόν στα λόγια τους περί δημοψηφίσματος.

B: Η ΝΔ με αφορμή κάποιες δηλώσεις σας διέγραψε απο το κόμμα εσείς εξακολουθείτε να το στηρίζετε πως κρίνετε την στάση του κύριου Μπουτάρη απέναντι στα εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Σκοπιανό ζήτημα ;

K: Είναι κάτι που με λύπησε γιατί είμαι μέλος της παράταξης της ΝΔ εδώ και πολλά χρόνια  και πιστεύω πως έχω συμβάλλει τα μέγιστα για την ανάδειξη των δυνατοτήτων του κόμματος. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια παράταξη δημοκρατική, φιλελεύθερη με ουσιαστική αντιπολιτευτική στρατηγική σε ένα ομιχλώδες πολιτικό τοπίο που δημιούργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τα πολιτικά μου πιστεύω μου δεν άλλαξαν  και ούτε πρόκειται να αλλάξουν. Θα διαφυλάττω πάντοτε την ιστορία και την τιμή της πατρίδας μου με οποιονδήποτε τρόπο. Όσο για τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης η αποψή μου είναι γνωστή ΑΠΑΙΤΩ όμως να σεβαστεί την Ελλάδα και τους Έλληνες.

B:Πως εννοείτε την δημοκρατία έχουμε δημοκρατία σήμερα υπάρχει κόμμα με δημοκρατικές αρχές :εφαρμόσθει η δημοκρατία στο σύγχρονο ελληνικό κράτος και αν ναι πότε και ποια περίοδο;

K: Η στρέβλωση του δημοκρατικού πολιτεύματος, το οποίο υποτίθεται ότι προστατεύεται από το Σύνταγμα, αποτελεί μια από τις αιτίες που υφιστάμεθα τόσα δεινά. Ισηγορία –Ισονομία  είναι τα βασικά στοιχεία του δημοκρατικού πολιτεύματος , με την ισονομία να έχει οφθαλμοφανώς καταργηθεί από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια. Η δημοκρατία φυσικά και δεν μπορεί να εφαρμοσθεί όπως στην Αρχαία Ελλάδα όμως μπορούμε να στηρίξουμε τους πυλώνες της, τους οποίους και προανέφερα,  για ένα νέο δημοκρατικό μοντέλο το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στην σύγχρονη κοινωνία.


B:Πως βλέπετε  τις παραιτήσεις των βουλευτών μετά την υπογραφή ωφελούν;

K: Τι νόημα έχει η  παραίτηση μετά την υπογραφή της σύμβασης των Πρεσπών; «Νίπτω τας χείρας μου» όταν έχει διαπραχθεί ένα τέτοιο «έγκλημα» και είσαι παρών; Θεωρώ πως προσπαθούν να διασώσουν την πολιτική τους αξιοπρέπεια αλλα είναι πλέον αργά.

Β:Πότε εκτιμάτε ότι θα κάνει εκλογές ο κύριος Τσίπρας τον Σεπτέμβριο το 2018 ή την άνοιξη του 2019:;

Κ: Αυτό δεν το γνωρίζω αλλα όποτε και αν γίνει αυτό είναι βέβαιο πως ο ελληνικός λαός θα πράξει το σωστό και θα δώσει στους σημερινούς κυβερνώντες την θέση που  τους αξίζει.

Β:Ποιο το μήνυμα σας προς τους Έλληνες και φιλέλληνες πολίτες;


Κ: Αυτό που είχα πει και στην ομιλία μου στο συλλαλητήριο του Συντάγματος. Η Μακεδονία, το ξέρουν όλοι, είναι Ελληνική!Ελληνίδες και Έλληνες πατριώτες, εδώ δεν μας έφερε κανένα κόμμα, εδώ μας έφερε η συνείδησή μας, η συνείδηση των Ελλήνων. Να φωνάξουμε δυνατά «κάτω τα χέρια από την ιστορία μας. Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more