Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο nPharma2 που διοργάνωσε το Φαρμακευτικός σύλλογος Πέλλας


Έπεσε εχθές η αυλαία του 2ου Συνεδρίου Υπηρεσιών Υγείας Φαρμακείου που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία κατά γενική ομολογία στο Λουτράκι Αριδαίας υπό την αιγίδα και διοργάνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας. 
Οι συμμετέχοντες ανταμείφθηκαν από την κατάθεση των εργασιών των Πανεπιστημιακών, Ιατρών και Φαρμακοποιών και την πλούσια φιλοξενία των διοργανωτών.
Στα πλαίσια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες: εκπαιδεύτηκαν σε θέματα όπως οι εμβολιασμοί ενηλίκων, τον διαβήτη, το αποφρακτικό νόσημα του πνεύμονα, τις αδιάγνωστες ρευματοπάθειες, την διαχείρισης της φαρμακοθεραπείας και τον έλεγχο ασυμβατοτήτων στις συνταγές, την διαχείριση του πόνου μέσω των Μη αποζημιούμενων φαρμάκων, τον ρόλο του εργαστηρίου του φαρμακείου στην παράδοση σκευασμάτων στους ασθενείς με ιδιόμορφες ανάγκες ,ενημερώθηκαν σχετικά με τις δυνατότητες και τα όρια της Θεραπευτικής κάνναβης, την χρήση των δεδομένων τους και τις δυνατότητες της φαρμακοεπιδημιολογίας στο φαρμακείο, έχοντας την ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν άμεσα με στοχευμένες ερωτήσεις που εκτόξευσαν στα ύψη το ενδιαφέρον.
Στα συμπεράσματα του συνεδρίου, ο ρόλος του φαρμακείου αποδείχθηκε καθοριστικός στην αναγνώριση των αδιάγνωστων παθήσεων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και την επίτευξη «ανοσίας αγέλης», την συμπλήρωση του ηλεκτρονικού «ιστορικού του ασθενή» στα πλαίσια του κόστους χρόνου για τους θεράποντες ιατρούς, ενώ κατά γενική ομολογία η νομοθετική απελευθέρωση των αρμοδιοτήτων του φαρμακοποιού θα οδηγήσει σε γεωμετρικό όφελος της ποιότητας ζωής των ασθενών.
Ως μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πέλλας αισθανόμαστε περήφανοι που επάξια φέραμε σε πέρας ένα εγχείρημα που εξαντλεί την κλαδική μας ευθύνη και φωτίζει τις δυνατότητες του Ελληνικού Φαρμακείου στην μείωση των δαπανών υγείας και την προσφορά μας στην Επιστήμη, δημιουργώντας μάλιστα ισχυρούς δεσμούς με άλλους διακεκριμένους επιστήμονες υγείας.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμμετέχοντες Καθηγητές Πανεπιστημίου Κ Αγοραστό Θ., Αθανασάκη Κ.,Κούβελα Δ. Κυριόπουλο Ι., Κωνσταντινίδη Θ, Χατζάκη Α., Κοντογιώργη Χ. τους συναδέλφους ιατρούς Αποστολίδη Δ., Δημητριάδη Γ., Δουμαλά Ε., Καϊμακάμη Ε., τους συναδέλφους φαρμακοποιούς, Τερζή Α., Χαλιγιάννη Η., Σιαμαντά Β. Σταυρόπουλο Μ., Κατσόγιαννη Η και Σικαλιά Α. τον Κ Βαρσάμο Κ και τέλος τον άοκνο Γενικό Διευθυντή του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Κρήτης Κ Αλιμπέρτη Δ, Τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος Κ Χειμώνα Μ., τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος Κ Μαρίνο, τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ Θεοδοσιάδη Κ.
Κλείνοντας το εφετινό συνέδριο με την γραπτή τοποθέτηση του ομότιμου Καθηγητή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Κ Κυριόπουλου Ι, ότι « η επιτυχία αυξάνει τις υποχρεώσεις για το επόμενο συνέδριο και κυρίως για τη μονιμοποίηση του θεσμού και την ανάδειξη της Πέλλας ως “σημείου επαφής»
δίνουμε το ραντεβού για το InPharma3 την ερχόμενη χρονιά

Για τον ΦΣ Πέλλας
Πάνος Ζαρογουλίδης
Πόπη Λαπίχου
Τάσος Ναυροζίδης
Κοσμάς Δουλκερίδης
Γιάννης Κιόσσης
Τάσος Βασιλειάδης
Σωτήριος Βέχτσαλης
Βαγγέλης Κυριακίδης
Κατερίνα Κούκου
Αγγέλα Λάππα 
Ντίνα Στογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more