Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

΄΄ΑΓΡΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ΄΄ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ

          
                      



Συνέντευξη στην δημοσιογράφο Ελισσάβετ Σίσκου

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ : Στο μυθιστόρημά σας ΄΄ Άγριος Δούναβης΄΄, το οποίο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ανάτυπο, περιγράφετε με λεπτομέρειες τη ζωή στη Ρουμανία στο τέλος της δεκαετίας του 1980 με αρχές της δεκαετίας του 1990. Έχετε ταξιδέψει σε αυτή τη χώρα;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ : Κατά το παρελθόν!  Από την  αρχή  ακόμη του ταξιδιού μου, εκείνο που με εντυπωσίασε ήταν ο Δούναβης, ο οποίος μου προκάλεσε όχι μόνο θαυμασμό, αλλά και δέος. Έτσι, η διπλή σημασία του νερού, πηγή  ζωής και όχι μόνο, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιλογή του τίτλου και του θέματος του βιβλίου μου.

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ :  Είστε γοητευμένη από τις φυσικές ομορφιές και τα τοπία της Ρουμανίας, φαίνεται από τον τρόπο που τα περιγράφετε.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ :  Πράγματι! Η Ρουμανία είναι μια μεγάλη και όμορφη χώρα, γεμάτη μαγεία, μυστήριο και άπειρες φυσικές καλλονές, που σε γοητεύουν και σε προκαλούν να τις εξερευνήσεις.

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ :  Στη σελίδα 142 του βιβλίου σας, μετά το λάθος του ο Στεφάν, απευθυνόμενος στη Δανάη της λέει : ΄΄ Ποτέ δε θα είναι αργά για μας τους δύο. Είναι πεπρωμένο να είμαστε μαζί΄΄ Πόσο όμορφα ακούγεται και πόσο ρομαντικό για τα σημερινά δεδομένα!

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ :  Και πόσο αληθινό! Διότι η λαχτάρα μας για αγάπη, ευτυχία, αποδοχή, μας κάνει να αναζητούμε την αδελφή ψυχή. Και όταν τη βρούμε,  δε θέλουμε να τη χάσουμε, γιατί θα είναι σαν να κόβουμε το άλλο μισό της καρδιάς μας!

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ :  Στη σελίδα 156 περιγράφετε πολύ ωραία την ομορφιά του ζεϊμπέκικου, δίνοντας ταυτόχρονα και άλλο νόημα, αφού μέσα από αυτό είναι πολλά τα μηνύματα ενός νέου προς την αγαπημένη του.  Τι έχετε να μας πείτε;

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ :  Ο ζεϊμπέκικος, ο χορός της ψυχής, έχει τη δύναμη να συγκινεί και να προκαλεί έντονα συναισθήματα. Στο βιβλίο μου λειτουργεί ως μέσον, προκειμένου ο ήρωάς  μου να εκφράσει τους καημούς του, τα βάσανά του, τις ελπίδες του.

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ :  Το μυθιστόρημα αυτό δε θα το χαρακτήριζα υπερφυσικό, πατάει γερά στα πόδια του και θα μπορούσε να είναι μια πραγματική ιστορία.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ : Ναι, θα μπορούσε! Ο ΄΄Αγριος  Δούναβης΄΄ είναι ένας ύμνος στην αγάπη που είναι διαχρονική και συγχρόνως ένα οδοιπορικό προς την ευτυχία και το θαύμα που λέγεται ζωή!

ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ :  Συγκίνηση προκαλεί το γεγονός, πως οι πρωταγωνιστές επιστρέφουν εκεί από όπου ξεκίνησαν  για την τελευταία πράξη της υπόθεσης..

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ : Ο άγριος ποταμός της  ζωής κλείνει την αυλαία, εκεί  όπου δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αντοχές, θυμίζοντάς μας ότι η  ζωή είναι ωραία, παρά τις δυσκολίες της,  και αξίζει να ζούμε τις στιγμές σαν αιώνιες!

Σας ευχαριστώ πολύ κ. Σίσκου για τις τόσο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σας! Εύχομαι σε σας και στους αναγνώστες μας Καλές Διακοπές  για το υπόλοιπο του Καλοκαιριού, με συντροφιά ένα καλό βιβλίο!

 Δείτε το εξώφυλλο του βιβλίου παρακάτω:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more