Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

Θεσμός του καλοκαιριού το παραδοσιακό πανηγύρι στο Γαρέφι!





ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Το όμορφο και παραδοσιακό  πανηγύρι στο Γαρέφι,  για την εορτή  Κοιμήσεως της Θεοτόκου, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο εδώ και   πάρα πολλές δεκαετίες . 
Ο Στόχος είναι,  κάτω από τη σκέπη της Παναγίας, να ενώνει  τους Γαρεφιώτες   με τους κατοίκους των γύρω περιοχών,   για να μπορούν ενωμένοι να αντιμετωπίζουν  όλα τα δεινά που προκύπτουν  με την πάροδο των χρόνων.

Η μεγάλη αυτή εκδήλωση  περιλαμβάνει  εκτός από τους χορούς  και άλλα  δρώμενα, κυρίως για παιδιά αλλά και μεγάλους, τα οποία  πραγματοποιούνται στο γήπεδο του χωριού. 

Τα παιδιά με τα ποδήλατά τους συμμετείχαν σε ποδηλατοδρομίες.  Ακολούθησαν οι  ξεκαρδιστικές  τσουβαλοδρομίες,   οι αυγοδρομίες   με  ανήλικους και ενήλικες  ξεχωριστά ,  η διελκυστίνδα  για επίδειξη δυνάμεως  και το τζαμί  που πλέον παίζεται διαφορετικά  σήμερα.  Γαϊδουροδρομίες  φέτος δεν πραγματοποιήθηκαν.   με διπλώματα αλλά και δωρεάν  τραπεζώματα  στο  πανηγύρι που ακολούθησε.
Οι νικητές τιμήθηκαν
Στον αύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου  Γαρεφείου  συγκεντρώθηκαν πάνω από  χίλια άτομα -  πραγματικά  τα τραπέζια γέμισαν -  για το μεγάλο πανηγύρι της χρονιάς.

Μια άριστη προετοιμασία με πρωταγωνιστές τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου  με επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γεωργίου, αλλά και τους εθελοντές του Τοπικού Διαμερίσματος.

Η γιορτή ξεκίνησε με τα χορευτικά, το παιδικό  και το εφηβικό τμήμα  Γαρεφείου  πραγματικά εντυπωσίασαν με χορούς Μακεδονίας,  στη συνέχεια χόρεψε ο Μορφωτικός  Πολιτιστικός Σύλλογος  Ίδας   ΄΄ Ίων Δραγούμης ΄΄ χορούς Θράκης, ο  Μορφωτικός  Σύλλογος  Νεοχωρίου   χορούς Πόντου και ο Σύλλογος Γυναικών Όρμας  χορούς Μακεδονίας. 

Ακολούθησε  το μεγάλο ξεφάντωμα για όλους,  με τη μουσική επιμέλεια από την ορχήστρα ΄΄ Χάλκινα  Ηχοχρώματα ΄΄ .

Η διασκέδαση συνοδεύτηκε από ποτά και φαγητό- κρέας  ψητό στα κάρβουνα.

Την εκδήλωση τίμησαν , όπως προείπαμε πλήθος πολιτών  από το Γαρέφι και την ευρύτερη περιοχή,  ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος  Μπίνος,  ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας  κ. Μάρκου Γεώργιος, ο κ.  Ζέρζης ως εκπρόσωπος της περιφέρειας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι,  πολιτιστικοί σύλλογοι και  οι πρόεδροί τους, κά.    Βουλευτές , κυβερνητικοί κυρίως,  δεν προσκαλούνται πλέον.

ΚΑΙ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!

Δείτε φώτο παρακάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more