Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Νίκος Νικολόπουλος: Ο Αλ. Τσίπρας «φίμωσε» τον Ιερώνυμο με μία εθνικώς επιζήμια τοποθέτηση!



Ερώτηση για τον διορισμό του κ. Κ. Δήμτσα στο Άγιο Όρος.

Την σκοπιμότητα και την νομιμότητα που υπηρέτησε την επιλογή του κ. Κώστα Δήμτσα στην θέση του Διοικητή του Αγίου Όρους, ανιχνεύει με ερώτηση του προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό  ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, διερωτώμενος για την βασιμότητα των καταγγελιών που περιήλθαν στο κόμμα τις τελευταίες ημέρες.
Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή βρίθει αποκαλυπτικών στοιχείων, προερχόμενων από καταγγελίες και σε συνδυασμό με τον Τύπο, που δυστυχώς αναδεικνύουν τις οξύτατες διαφωνίες ανάμεσα σε Κυβέρνηση - Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από την μια πλευρά και τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο από την άλλη.
Όπως επισημαίνει στην ερώτηση του ο ανεξάρτητος Βουλευτής , είχε εκφράσει -σύμφωνα με αδιάψευστα δημοσιεύματα- ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την άρνηση και στον Πρωθυπουργό, όταν κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την άποψη του Πατριάρχη για τον διορισμό Δήμτσα. Η απάντηση του Πατριάρχη, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ήταν «όποιον άλλον θέλετε εκτός από τον κ. Δήμτσα».
Παρά ταύτα έκανε το «ρουσφέτι» στον Αρχιεπίσκοπο, που έχει υπό την «σκέπη» του τον κ. Δήμτσα και τον διόρισε Διοικητή, αν και στερείται -όπως καταγγέλεται-  των προβλεπόμενων απαιτούμενων προσόντων (πτυχίο, γνώση ξένων γλωσσών κ.α.).
«Ένας άγνωστος δημοσιογράφος… χωρίς πτυχία»
Επίσης παραθέτει αυτολεξεί την γραπτή θέση του, επί πολλά χρόνια, Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Α. Ζαμπέλη, ο οποίος σημειώνει:
«Ἀνελογίσθην λοιπόν πῶς ὁ περί οὗ ὁ λόγος ἀνελίχθη στούς κόλπους τῆς Διοικούσης Ἐκκλησίας ἐπί τῆς βασιλείας τοῦ νῦν Ἀρχιεπισκόπου Ἱερωνύμου.
Ὁ κ. Δῆμτσας λοιπόν ἀπό ἀσήμαντος δημοσιογράφος σέ κάποια ἐπαγγελματικά περιοδικά τοῦ συγκροτήματος Μπόμπολα, ἀναλαμβάνει τήν διοίκησι τοῦ φιλανθρωπικοῦ ἐκκλησιαστικοῦ ὀργανισμοῦ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» μέ σκοπό τήν οἰκονομική ἐξυγίανσι της καί τήν ὀρθολογικώτερη διαχείρισί της. Μετά τήν πάροδο δύο ἐτῶν, τήν ἐγκαταλείπει καταχρεωμένη χωρίς νά ἒχη λύσει κανένα πρόβλημα - ἀντιθέτως τά ἒχει μεγενθύνει γεωμετρικῶς, μεταπηδῶντας σέ ἂλλο νέο ἐκκλησιαστικό ὂχημα τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν (ΑΠΟΣΤΟΛΗ) στό ὁποῖο «μεγαλουργεῖ» {τήν διαχείρισι, τά ἒσοδα καί τίς δαπάνες τοῦ ὁποίου πιστεύω ὃτι θά ἐξετάσουν λεπτομερῶς τά ἐλεγκτικά ὂργανα τῆς ἑπομένης Κυβερνήσεως μέ κριτήρια καί διαδικασίες ἐπαγγελματικές καί ὂχι τοῦ τύπου πού ἐχρησιμοποιήθησαν στήν παραπομπή τῶν στελεχῶν τῆς ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ}.
Καί τώρα, ἡ ἀριστερόφρων ἂθεη Κυβέρνησις κάνοντας ἲσως (;) τό χατίρι ἑνός φιλικά πρός αὐτήν διακειμένου Ἀρχιεπισκόπου (ἲσως ὁ μόνος πού τῆς ἒχει ἀπομείνει) καί κάποιων ξένων παραγόντων πού ἀνακατεύονται τελευταίως ἐπί παντός τοῦ ἐπιστητοῦ, προάγει τόν συγκεκριμένο στήν διοίκησι ἑνός ἁγιοτόκου καί ἁγιωνύμου Ὀργανισμοῦ μέ οἰονεί ἰσχῦ Κράτους, τό Ἃγιον Ὂρος»
Και καταλήγει: «Ἀναρωτιέμαι λοιπόν σέ τί ἐπίπεδο ἒχει φθάσει ἡ Πατρίδα μας ὃταν, στόν πιό ἱερό καί καθαγιασμένο ἀνεξάρτητο ὀργανισμό, τοποθετῆ ἓνα ἂτομο μέ ἐλαχιστότατα τυπικά, ἐκκλησιολογικά καί οὐσιαστικά προσόντα, ἂνευ πανεπιστημιακοῦ πτυχίου (ἀπεκαλύφθη καί αὐτό σέ πρόσφατη δίκη) καί ἀποδεδειγμένης διοικητικῆς ἀνεπάρκειας. Ποιοῦ τά συμφέροντα ἐξυπηρετεῖ τό ὑπουργεῖο ἐξωτερικῶν κάνοντας τήν συγκεκριμένη ἐπιλογή ; Πάντως ὂχι τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου ὁ ὁποῖος ἒχει τήν πνευματική δικαιοδοσία καί δεν ἠρωτήθη ἀλλά οὒτε τῶν Ἱερῶν Μονῶν τοῦ Ὂρους ἀλλά οὒτε καί τῆς Ἐκκλησίας ἐν γένει , οἱ ὁποῖοι γίνονται ἁπλῶς μάρτυρες μίας τοποθετήσεως ἀνθρώπου ἂνευ οὐσιαστικῶν προσόντων».      
Ο Νίκος Νικολόπουλος υπενθυμίζει ακόμη ότι ο κ. Κ. Δήμτσας είναι και Γενικός  Διευθυντής της Αρχιεπισκοπικής ΜΚΟ «Αποστολή» και ως εκ τούτου διατυπώνει ζωηρή αμφιβολία για το αν θα μπορεί  να ασκεί επαρκώς τα διπλά του καθήκοντα.
Με την ευκαιρία, ο ανεξάρτητος βουλευτής θίγει στην ερώτηση του και το καθεστώς λειτουργίας της ΜΚΟ και αναρωτιέται αν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών έχουν ασκήσει τα ελεγκτικά τους καθήκοντα, για να διαπιστωθεί αν και λειτουργεί με διαφάνεια.
Για όλα τα ανωτέρω ο Νίκος Νικολόπουλος ζητά από τον Πρωθυπουργό να δώσει σαφείς απαντήσεις  και κυρίως να εξηγήσει γιατί δεν επέλεξε λύση που να μην προκαλεί τριβές ανάμεσα σε Αρχιεπισκοπή και Φανάρι και ένταση εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου διορισμού, που υπονομεύει τον απρόσκοπτο τρόπο λειτουργίας της Διοίκησης του Αγίου Όρους.
«Εξασφάλισε με «ρουσφέτι» την σιωπή Ιερώνυμου»!
Μήπως έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο «κ. Τσίπρας εξαργύρωσε απλά και …φτηνά» την σιωπή του Ιερώνυμου!
Στο μεταξύ με αφορμή την κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος  Νίκος Νικολόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Φαινομενικά είναι ανεξήγητη η απόφαση του Πρωθυπουργού να κάνει το χατίρι στον κ. Ιερώνυμο και να δυσαρεστήσει τον Πατριάρχη.
Ανεξήγητη και -πολύ φοβάμαι εθνικά επιζήμια- την ώρα που ο κ. Βαρθολομαίος πασχίζει
για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, όμως την ίδια στιγμή εμφανίζεται αποδυναμωμένος στα μάτια του Ερντογάν καθότι δεν εισακούστηκε σε ένα μείζονος σημασίας, για το Φανάρι ζήτημα.
Ανεξήγητη και εθνικά επιβλαβής και η επιλογή του χρόνου να διοριστεί ο κ.κ. Δήμτσας, τώρα δηλαδή την στιγμή που ο Πρόεδρος της Τουρκίας κ. Ερντογάν όχι μόνο δεν ικανοποιεί το διεθνώς προβαλλόμενο αίτημα για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, αλλά προσπαθεί, εκεί πλησίον, να ιδρύσει ΚΕΝΤΡΟ ΙΣΛΑΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και έτσι να αλλάξει άρδην το πλαίσιο εντός του οποίου συζητείται η επαναλειτουργία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος, της Μεγάλης Σχολής του Γένους.
Φαινομενικά, όμως, είναι ανεξήγητη η επιλογή του κ. Κ. Δήμτσα από τον Πρωθυπουργό.
 Γνώριζε τι έκανε ο κ. Τσίπρας για να μην έχει έναν ακόμη «πονοκέφαλο» εντός Ελλάδος. Εξαργύρωσε το ρουσφέτι, εξασφαλίζοντας την «σιωπή» του Αρχιεπισκόπου.
Τόσο απλά και τόσο «φτηνά»».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more