Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Δ. Σ ΑΛΜΩΠΙΑΣ -ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - Η Μεγάλη δωρεά από τη Λουτρόπολη




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ  ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΩΜΑ : Αναφέρθηκε στα ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων  ημερών  που έπληξαν το δήμο  και  στην  άμεση αντιμετώπισή τους από τη δημοτική αρχή, καθώς επηρεάζουν αρνητικά την καθημερινότητα των δημοτών.
Τόνισε ο κ. Μπίνος στην εισήγησή του, πως υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν χρήματα, αφού στην οικονομική επιτροπή δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αναμόρφωσης  και ρώτησε εάν συμφωνούν οι της οικονομικής επιτροπής να ενταχτούν  στην αναμόρφωση οι κωδικοί  για  το δασάκι και τα σιντριβάνια  όλων των τοπικών κοινοτήτων.  Χαρακτήρισε, επίσης, απαραίτητη την  εισήγηση μιας επιτροπής  για το τι παρεμβάσεις μπορούν να γίνουν στο δασάκι. 

κ. ΠΑΣΟΗΣ :  Διαμαρτυρήθηκε για την  ολιγόλογη εισήγηση του κ. Μπίνου και για μία ακόμη φορά τον κατηγόρησε  για  έλλειψη σχεδίου και  προγράμματος.  Σύμφωνα με τον κ. Πασόη,  δεν είναι γνώστης των προβλημάτων των τοπικών κοινοτήτων ο κ. Μπίνος.  Ρώτησε σε ποιο στάδιο βρίσκεται  η μονάδα  επεξεργασίας λυμάτων και   για ποιο λόγο από ΧΥΤΑ το έργο κατάντησε ΧΥΤΥ,  με σχεδιασμό της περιφέρειας.  Σχετικά με τη ΔΕΥΑ, ζήτησε το νοικοκύρεμά της και   την ημερομηνία  της συνεδρίασης με ένα και μοναδικό θέμα τα προβλήματα της επιχείρησης.


κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Ζήτησε την αποκατάσταση της περιοχής ΄΄ Δασάκι ΄΄  μέσα από την υλοποίηση  παλαιότερης ομόφωνης  απόφασης,  που έλεγε να δοθούν χρήματα  από τα έσοδα της επιχείρησης των Λουτρών.

κ. ΜΠΑΤΣΗΣ :  Κατηγόρησε τον κ. Μπίνο, πως η αγορά ασθενοφόρου  έγινε τώρα και όχι παλαιότερα για προεκλογικούς λόγους και ζήτησε να μάθει εάν  ισχύει μετά την αγορά και η υπόσχεση για  την επισκευή  ενός  παλαιού. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις χρηματοδοτήσεις  και τη σωστή λειτουργία των σχολείων.  Επίσης,  ζήτησε  παρεμβάσεις συντήρησης, με τα μηχανήματα  του δήμου, στο δημόσιο δάσος των Προμάχων.

κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ :  Απάντησε στην ερώτηση του κ. Πασόη,  σχετικά  με την προσπάθεια που καταβάλει η  Δ.Ε.Υ.Α.Α ώστε η αποκατάσταση των βλαβών να είναι άμεση.  Ενημέρωσε, επίσης,  ότι τρέχουν διάφορες δικαστικές υποθέσεις της επιχείρησης  και υπάρχει όγκος στοιχείων  που θα παρουσιαστούν  με αποδείξεις . Μέσα από το πρόγραμμα ΄΄Φιλόδημος΄΄ θα γίνει η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Αριδαίας και πέντε οικισμών. Απάντησε στο κ. Μπάτση, πως  πέρυσι  όλα τα σχολεία του δήμου λειτούργησαν  χωρίς ελλείψεις, το ίδιο θα γίνει και φέτος.

κ. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ :  Ενημέρωσε, πως η δημοτική αρχή αντέδρασε και αποκατέστησε όλες τις ζημιές  που προκλήθηκαν από τα  δύσκολα καιρικά φαινόμενα. Τα σχετικά με το βιολογικό και την ολοκλήρωση του έργου έχουν δρομολογηθεί,  και  η ΤΕΔΡΑ βρίσκεται στην Αριδαία και αποκαθιστά  τους δρόμους.

κ. ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ : Ο πρόεδρος της Δωροθέας  ζήτησε βοήθεια για τον καθαρισμό της κοίτης  ποταμού της περιοχής.

κ. ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ : Ο πρόεδρος της Αριδαίας  πρότεινε  τον καθαρισμό των φρεατίων  και την αποκατάσταση των δρόμων ( λακκούβες ).

κ. ΚΌΓΙΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΗΣ :  Διαμαρτυρήθηκε για κάποια πομώνα στο Ριζοχώρι  που είναι πρόχειρα φτιαγμένη εφ όσον πέφτει νερό στους διακόπτες.

ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ :  Αναφέρθηκε στα έργα τα οποία είναι σε εξέλιξη και αφορούν  παρεμβάσεις  σε αγροτικά δίκτυα, παιδικές χαρές, κά .   Επισκευάστηκε  η βλάβη  του παλαιού ασθενοφόρου με χρήματα από τον προσωπικό  λογαριασμό του. Διαμαρτυρήθηκε για  τη συμπεριφορά του κ. Βέσκου, ο οποίος  δεν  έχει  ενημερώσει  για τη δευτεροβάθμια  εκπαίδευση  2 χρόνια και  έδειξε το δρόμο σ όποιον δε θέλει να λειτουργήσει σωστά μέσα στη δημοτική ομάδα. Απάντησε στον κ. Μπάτση, πως δεν ενημερώθηκε από κανένα για  τις παρεμβάσεις συντήρησης που πρέπει να γίνουν στο βουνό των Προμάχων και τόνισε πως ο δήμος λαμβάνει από τους υλοτόμους .  Ζήτησε να  υλοποιηθεί από τώρα το πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας  και για τη χρηματοδότησή του σκέφτεται να επισκεφτεί το αρμόδιο υπουργείο. Με τα κέρδη  από τη Λουτρόπολη  θα αγοραστεί  ασθενοφόρο, πέρσι δόθηκαν χρήματα  για την άρδευση.  Προβληματισμός υπάρχει και με τα απορριμματοφόρα, τα οποία είναι παλαιά. Τα σιντριβάνια και η ανάπλαση  του δασακίου είναι από τα χρήματα της Σ.Α.Τ.Α   

κ. ΜΗΝΟΥ : Ο πρόεδρος Σωσάνδρας  διαμαρτυρήθηκε για τα προβλήματα  στο Τ.Δ  του. Μίλησε για την έλλειψη διαλόγου με τη δημοτική  αρχή, που θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων.

κ. ΚΑΛΔΕΡΕΜΤΖΗ :  Πρότεινε να αγοραστεί απορριμματοφόρο με  δάνειο, όπου αντί για νοίκι  καλό θα είναι  να πληρώνονται οι δόσεις σε τράπεζα και στο τέλος  να μείνει το απορριμματοφόρο στο δήμο.  

ΕΠΙΣΗΣ, Τα προβλήματα των νηπιαγωγείων,  σχετικά με τις υποδομές και τα λειτουργικά έξοδα,  συζητήθηκαν διεξοδικά. Προβληματισμός επικράτησε όταν ζητήθηκε από τον  όμιλο ΄΄ Ακρίτες Αλμωπίας ΄΄ αίθουσα  εκδηλώσεων από τους χώρους του νέου 2ου  δημοτικού σχολείου.   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more