Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΩΤΙΣΣΑΣ, ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Η Θαυματουργή Παναγία η Μηλιώτισσα γιορτάστηκε με βαθιά  κατάνυξη στο  Τοπικό Διαμέρισμα Μηλέας.  Πλήθος πιστών κατέκλυσαν το ναό   όπου φυλάσσεται η ιερή και Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν,  ο καθένας για κάποιο δικό του πρόβλημα.

Μετά από έναν πανηγυρικό εσπερινό  ακολούθησε Αρτοκλασία,   και στη συνέχεια  η πομπή ξεκίνησε από την εκκλησία με τη  δαφνοροδοστολισμένη Εικόνα  της Παναγίας,  μαζί   κλήρος και λαός και  με τη συνοδεία της φιλαρμονικής  έγινε η περιφορά της εικόνας  στο Τοπικό Διαμέρισμα  Μηλέας.  Η ευλάβεια και  η πίστη ήταν   εμφανείς  στον καθένα-καθεμία που βρέθηκαν εκεί,  και με τις ψαλμωδίες των ιερέων  η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική  και βαθειά  στοχαστική.

Μετά  το τελετουργικό της περιφοράς  η εικόνα επέστρεψε  στο ναό.  
Ακολούθησε  πανηγύρι με πλήθος κόσμου και χορευτικά.  Τα τραπέζια γέμισαν  και τα ψητά στα κάρβουνα  είχαν την τιμητική τους.

Χόρεψαν :  ο  Πολιτιστικός  Σύλλογος  Περίκλειας – Λαγκαδιάς   << Αγία Παρασκευή  >> Βλαχοηπειρώτικους χορούς, στη συνέχεια  ο Μορφωτικός  Σύλλογος Χρύσας- Τσάκων- Ροδονιάς  <<  Μαρία Μπελητάσιου  >>   Μακεδονικούς Χορούς και πριν ολοκληρώσουν το χορευτικό πρόγραμμά τους  άρχισε να   βρέχει… μέχρι που δυνάμωσε πάρα πολύ και τότε ο καθένας πήρε  μαζί του  τα εδέσματα  για το σπίτι.
 Πραγματικά  η βροχή  ανέτρεψε την όλη διοργάνωση, η οποία μόλις είχε ξεκινήσει. 
Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλέας δεν πρόλαβε να χορέψει χορούς Μικράς Ασίας  και το προγραμματισμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα  Ηλιάδης Βαγγέλης  με τραγούδια  που θα συνόδευαν το παραδοσιακό γλέντι δεν πραγματοποιήθηκε.
Φεύγοντας από  εκεί διαπιστώσαμε πως η βροχή   έπληξε  την περιοχή του πανηγυριού,  ούτε σταγόνα στην Αριδαία που είναι πολύ κοντά.

ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ, ΟΧΙ  ΟΜΩΣ  ΜΕ  ΒΡΟΧΗ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more