Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

«Πού βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανέγερση του νέου Νηπιαγωγείου Προμάχων»;


Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:



Το θέμα της ανέγερσης νέου σύγχρονου κτιρίου για το Νηπιαγωγείο Προμάχων, επαναφέρει με νέα Ερώτηση στη Βουλή ο Γιώργος Καρασμάνης.
Υπενθυμίζει την τραγική κατάσταση του υπάρχοντος ¨απαρχαιωμένου¨ κτιρίου την οποία είχε φέρει με προηγούμενη Ερώτησή του στο Κοινοβούλιο και τη απάντηση από τον Υπουργό Υποδομών, ότι συγκροτούνταν Επιτροπή για την κατασκευή νέου κτιρίου, σε χώρο που είχε εκχωρήσει η τοπική Δημοτική Αρχή.
Με τη νέα Ερώτησή του ο Γιώργος Καρασμάνης ζητεί από τους συναρμόδιους Υπουργούς να ενημερώσουν, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ανέγερσης νέου σύγχρονου Νηπιαγωγείου Προμάχων.

Ακολουθεί η ΕΡΩΤΗΣΗ: 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Βουλευτή Πέλλας ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ
 ΠΡΟΣ τους  Υπουργούς: Παιδείας, Εσωτερικών, Υποδομών
ΘΕΜΑ: « Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του νέου Νηπιαγωγείου Προμάχων»;
Με την υπ’ αριθ. 1220/16-11-17 Ερώτηση, ο υπογράφων σας είχε επισημάνει την άθλια κατάσταση του κτιρίου που στεγάζει το Νηπιαγωγείο των Προμάχων, του  πολυπληθέστερου και πλέον ¨ζωντανού¨ χωριού της ευρύτερης ακριτικής περιοχής του Δήμου Αλμωπίας. Ενός κτιρίου ¨ηλικίας¨ 70 ετών, υγρού, με απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, με την τουαλέτα στο… ύπαιθρο, χωρίς θέρμανση και σχεδόν ανύπαρκτες υποδομές, σε σημείο που να εγκυμονούνται σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία και την αρτιμέλεια των περίπου 30 μικρών παιδιών στα πρώτα τους μαθησιακά βήματα. Εν ολίγοις, μια κατάσταση απαράδεκτη, που έχει αγανακτήσει και εξοργίσει όχι μόνον τους γονείς αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, και οδήγησε σε μια προσωρινή ¨λύση¨ ανάγκης: τη μεταφορά των παιδιών στο δημοτικό σχολείο!
  Με την ίδια Ερώτηση είχατε ενημερωθεί ότι ο Δήμος έχει ευαισθητοποιηθεί και παραχωρήσει χώρο κατάλληλο για την ανέγερση ενός σύγχρονου και απόλυτα λειτουργικού Σταθμού και σας ζητείτο να συνεργαστείτε με την τοπική Δημοτική Αρχή για την κατασκευή το συντομότερο δυνατόν του νέου κτιρίου.

ΕΠΕΙΔΗ, ο συναρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης, με απάντηση της 28ης   Δεκεμβρίου 2017 προς τον υπογράφοντα γνωστοποιούσε ότι, μετά από αίτημα του Δήμου Αλμωπίας, είχαν οριστεί τα μέλη της Εταιρίας «ΚΤΥΠ ΑΕ» (Κτιριακές Υποδομές) για τη συγκρότηση της Επιτροπής κατασκευής του νέου νηπιαγωγείου.

ΕΠΕΙΔΗ, ο Δήμος Αλμωπίας από την πλευρά του  ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες καταθέτοντας πλήρη και ολοκληρωμένο φάκελο στην ΚΤΥΠ ΑΕ, η οποία με τη σειρά της δεσμεύθηκε να προχωρήσει άμεσα στην εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης προκειμένου το έργο να μπει σε τροχιά υλοποίησης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι συναρμόδιοι Υπουργοί,

·        Σε ποιο ακριβώς στάδιο βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης του τόσο σημαντικού αυτού έργου;
·        Αν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τί ακριβώς ορίζει;

Ο Ερωτών Βουλευτής




 Γιώργος ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more