Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Ψάχνουν για τον δυνατό υποψήφιο στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Aλμωπίας


Τον υποψήφιο που θα έχει τις δυνατότητες να φθάσει ώς τον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών Εκλογών κι ενδεχομένως θα μπορέσει να πάρει το Δήμο Αλμωπίας, αναζητά διακαώς τοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ.


Ήδη οι συζητήσεις με πολλά πρόσωπα έχουν προχωρήσει, αν κι ακόμα η Νομαρχιακή Επιτροπή της Πέλλας δεν έχει καταλήξει στις προτάσεις που θα επεξεργαστεί και θα αποστείλει προς έγκριση στην Κεντρική Επιτροπή.
Σε αυτή τη φάση, τα σίγουρα δεδομένα για τον ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνώνονται σε  ένα προφίλ υποψήφιου, που θα μπορέσει να γίνει αποδεκτό κομματικά, αλλά και που παράλληλα θα έχει τη δύναμη να συλλέξει αρκετούς ψήφους και να διεκδικήσει  μέσω του δεύτερου γύρου το Δήμο.
Το συγκεκριμένο προφίλ υποψήφιου είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί στην Αλμωπία, είτε σε επίπεδο προσώπων που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το Δήμο, είτε όμως και ανεξάρτητα σε επίπεδο υποψηφιότητας που θα μπορέσει να στηρίξει και τελικά να αναδείξει ο ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια υπάρχουν γκρίνιες από διάφορα στελέχη για την τακτική του Βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Σηφάκη να ασχολείται με ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Έδεσσας (Γ. Τσεπκεντζής) και ακόμη να μην έχει κάνει κινήσεις και να έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες επαφών και συνομιλιών για μια αντίστοιχη περίπτωση στην Αλμωπία. Γκίνιες υπάρχουν και για την Βουλευτή Θεοδώρα Τζάκρη που σε κάθε εμφάνιση της αφενός χαριεντίζεται με τον Δήμαρχο Αλμωπίας Δημήτρη Μπίνο που έχουν αναπτύξει ένα έντονο φλερτ, από την άλλη έχει στο πολιτικό της γραφείο την αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αλμωπίας, Δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχο Κατερίνα Μπαγκή. Μάλιστα τονίζουν πικρόχολα κάποιοι ότι θα έπρεπε οι δυο Βουλευτές να ρίξουν περισσότερο το βάρος τους στην Αλμωπία για την ανατροπή μιας συντηρητικής διοίκησης που αντιμετωπίζει σημαντικά και σοβαρά προβλήματα καθώς και το ότι θα πρέπει να υπάρξει προοδευτική στροφή στον Δήμο. Άλλωστε η αρχή είχε γίνει το 2014 με τον Γιάννη Σηφάκη που είχε λάβει 15% και θα μπορούσε να συνεχιστεί αφού εξελέγησαν δυο δημοτικοί σύμβουλοι.
Με βάση τις πληροφορίες από τα Νέα της Αλμωπίας, έχουν γίνει κάποιες προχωρημένες διερευνητικές συζητήσεις με τον πρώην Δήμαρχο Αλμωπίας και επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Δημήτρη Πασόη οι οποίες θεωρείται πως έχουν εξελιχθεί θετικά. Παρόλ’ αυτά, τηρείται μια στάση αναμονής απ’ όλες τις πλευρές προς το παρόν, διότι ο πρώην Δήμαρχος δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει αν ενδιαφέρεται να ενταχθεί επίσημα στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπό την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ καθώς είναι στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής ενώ το όνομα του είχε παίξει και για υποψήφιος Βουλευτής με την Κεντροαριστερά.
Μια ακόμα υποψηφιότητα που έχει συζητηθεί αρκετά και βασίζεται στο μοντέλο… Μπουτάρη, είναι αυτή του Παράσχου Τσάνταλη, υποψηφίου Δημάρχου Εξαπλατάνου το 2006 ο οποίος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον καθόδου στις αυτοδιοικητικές εκλογές για το Δήμο Αλμωπίας. Ο κος Τσάνταλης έχει τα χαρακτηριστικά και στο στιλ Μπουτάρη καθώς είναι αυτοδημιούργητος επαγγελματίας αλλά στα μειονεκτήματα του είχε το γεγονός ότι προέρχεται από την πλευρά του Εξαπλατάνου και ότι με το ζήτημα των καταγγελιών έχει δημιουργήσει πολλές κόντρες, με κορυφαία εκείνη με τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο, δήμαρχο Εξαπλατάνου της περιόδου 1998-2002 και 2006-2010 καθώς και με τον Δήμαρχο της περιόδου 2002-2006 Χρήστο Παλίκογλου.
 Άλλο ένα όνομα που φαίνεται ότι απασχολεί την λεγόμενη κεντροαριστέρα είναι αυτό του ιατρού και πρώην Δημάρχου Αριδαίας της περιόδου 1998-2002 Σάκη Χατζηδημητρίου. Η περίπτωση Χατζηδημητρίου θεωρείται αρκετά καλή, αφού πρόκειται για ένα πρόσωπο έμπειρο, με αυτόνομη πορεία, αλλά και με επαρκή πολιτική ενεργοποίηση. Την ίδια στιγμή ωστόσο, υπάρχουν και αρκετά στοιχεία που μπορούν να εκληφθούν ως μειονεκτήματα για τον ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την περίπτωση Χατζηδημητρίου, αφού  συνδέεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο άμεσα, τόσο με το παλαιό ΠΑΣΟΚ, όσο όμως και με το Κίνημα Αλλαγής. Στον ΣΥΡΙΖΑ παρόλ’ αυτά, θεωρούν πως τα συγκεκριμένα θεωρητικά «μειονεκτήματα» μπορούν να ξεπεραστούν, αν και διατηρούνται σοβαρές επιφυλάξεις για το αν μια τέτοια υποψηφιότητα μπορεί να περάσει από τον «σκόπελο» της Κεντρικής Επιτροπής. Θυμίζουμε πάντως ότι ο Σάκης Χατζηδημητρίου υπήρξε και νομαρχιακός σύμβουλος Πέλλας.  
Ένα ακόμα όνομα, που υπάρχει στην ατζέντα κι επίσης εξετάζεται, είναι αυτό το νυν βουλευτή και πρώην υποψηφίου Δημάρχου Γιάννη Σηφάκη. Στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής εξετάζουν και τη συγκεκριμένη περίπτωση, αν και υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά αναφορικά με το αν ο Γιάννης Σηφάκης ενδιαφέρεται όντως για το Δήμο, αφού προς το παρών παραμένει πιστός στα κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

Κάτω από το συγκεκριμένο πρίσμα, η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την Αλμωπία, θεωρείται σταυρόλεξο για δυνατούς λύσεις, πόσο μάλλον, όταν ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί οι ενδιαφερόμενοι, που προς το παρόν φέρονται ότι εξετάζουν σοβαρά τη διεκδίκηση του Δήμου Αλμωπίας. Μέσα σε ένα τόσο ρευστό σκηνικό, το έργο του ΣΥΡΙΖΑ κρίνεται αρκετά δύσκολο, όπως επίσης και το πρόσωπο επιλογής, το οποίο θα πρέπει να διαλέξουν αν επιθυμούν να φθάσει ώς την άκρη του νήματος ή αν επιδιώκουν για μία ακόμα φορά να  το «κάψουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more