Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΡΕΦΙ ΑΛΜΩΠΙΑΣ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ


Στο Γαρέφι  Αλμωπίας  πραγματοποιήθηκε για ένατη χρονιά η  εκδήλωση για την ανάδειξη του τοπικού προϊόντος   της κόκκινης μπαχοβίτικης πιπεριάς,  από την οποία μετά από διαδικασία παράγεται το γνωστό σε όλους μας  κόκκινο πιπέρι.

Το  προϊόν αυτό  είναι στοιχείο της καθημερινότητας των κατοίκων, συνδέεται με την ιστορία και την παράδοση και  θεωρείται βασικό για την προώθηση της τοπικής οικονομίας  του Γαρεφείου, αλλά και ολόκληρης της Αλμωπίας. 

Οι προσπάθειες είναι προς την κατεύθυνση της καλύτερης οργάνωσης  για την  ανάδειξη της ταυτότητας  και  προώθησης του μοναδικού αυτού προϊόντος, αφού δεν παράγεται πουθενά αλλού με την  ίδια ποιότητα και γεύση.   Το μικροκλίμα που υπάρχει στην περιοχή, αλλά και  ο ιδιαίτερος τρόπος παραγωγής  που  ξεδιπλώνεται μέσα από μυστικά μονοπάτια  εκατοντάδων ετών,   το καθιστούν ασυναγώνιστο και μοναδικό  στην Ελλάδα  και το εξωτερικό.

Επίσημοι  προσκεκλημένοι  ο πρόεδρος  Δημήτριος Ραμματάς και τα μέλη του Πολιτιστικού  Συλλόγου Αγ. Γεωργίου Νηλείας  Ν. Μαγνησίας, της πατρίδας του Μακεδονομάχου Καπετάν Κώστα  Γαρέφη, από τον οποίο ονομάστηκε  το χωριό.      
Τα μέλη και ο πρόεδρος κ. Χρήστος Γεωργίου του Μορφωτικού Συλλόγου   ΄΄Κώστας Γαρέφης΄΄  πρωτοστάτησαν στην όλη διοργάνωση, μαζί με εθελοντές   και  τη συμμετοχή  όλων των κατοίκων,  οι οποίοι  πρόσφεραν  πεντανόστιμα εδέσματα  με κόκκινο πιπέρι.  

Τίμησαν την εκδήλωση : κάτοικοι  του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, ο δήμαρχος Αλμωπίας,  περιηγητές, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, η Τζάκρη, πρώην βουλευτές.

ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΧΡΟΝΟΥ  ΜΕ  ΥΓΕΙΑ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more