Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Ήττα για τον Εδεσσαϊκό στο τοπικό ντέρμπι με τον Α.Σ. Γιαννιτσά


Το γεγονός ότι ο αγώνας δεν διέθετε δάφνες επιτυχίας δεν εμπόδισε τους 1.500 περίπου φιλάθλους του Εδεσσαϊκού αλλά και του Α.Σ. Γιαννιτσά να κατακλύσουν τις εξέδρες για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι ανάμεσα στις δυο ομάδες του νομού Πέλλας. Βέβαια ο αγώνας είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις καθώς στο τέλος οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να νικήσουν με 1-2. Αρνητικοί πρωταγωνιστές οι διαιτητές του ματς που μάλιστα ήταν και αξιολογημένοι οι οποίοι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών και για τις δυο ομάδες ενώ ο διαιτητής Αγγελάκης από την  Θεσσαλονίκη κατάφερε με τα αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα του να να εκνευρίσει τους ποδοσφαιριστές.  Στην αρχή του αγώνα οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ζεστά καθώς στο  Στο 12’ φάουλ  κομπίνα Κοτσαρίδη-Ζούρκου, σουτ του τελευταίου άουτ.
Στο 15’  ήταν η πρώτη φάση για τους γηπεδούχους με σέντρα Τσιάκαλου κεφαλιά του Ταουσάνη αδύναμη άουτ. Στο 19’ σουτ του Ταουσάνη μπλόκαρε ο Κυρου τερματοφύλακας του Α.Σ. Γιαννιτσά.
Στο 27 ο Ζουρκος γίνεται αποδέκτης της μπάλας μέσα στην περιοχή και από κοντά με σουτ ανοίγει το σκορ για τα Γιαννιτσά, το 0-1 είναι γεγονός. Σε αυτή τη φάση υπήρξε αδράνεια της άμυνας των γηπεδούχων που σάστηκε και δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα.
Στο 31’ ο Τσουμάγκας τετ α τετ με τον Κύρου όπου αποκρούει εντυπωσιακά ο τερματοφύλακας των Γιαννιτσών κρατώντας το μηδέν.  Στο 32ο Τσιακαλός έκανε το 1-1 με εκπληκτική πιρουέτα και τέλειο πλασέ που άφησε άγαλμα την άμυνα και τον τερματοφύλακα των Γιαννιτσών.  
Στο 36’ φάουλ εκτελεί ο Κοτσαρίδης δύσκολα σε κόρνερ ο Σουλειμέτζογλου .
Στο 50΄ακυρώθηκε γκολ του Παπαδημητρίου για τον Έδεσσαϊκό που υποδείχθηκε οφ σάιτ σηκώνοντας
Στο 53’ πάσα του Ευθυμιάδη σουτ του Ζούρκου μπλόκαρε και πάλι ο τερματοφύλακας του Εδεσσαϊκού.
Στο 66’ ο Τσιακαλός δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα των Γιαννιτσών περνώντας 3 παίκτες σούταρε όμως ο Κύρου απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ.
Στο 70΄λεπτό ο διαιτητής υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφ σάιτ τον Λαφαζανίδη των γηπεδούχων σε μια φάση που σήκωσε έντονες διαμαρτυρίες. Το ελεύθερο το εκτέλεσε ο τερματοφύλακας Κύρρου φέρνοντας σε θέση φορ τον Ευθυμιάδη που εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά λάθη της άμυνας των γηπεδούχων και κόντρα στην ροή του ματς έκανε το 1-2. Μετά το γκολ αποβλήθηκε παράγοντας του Εδεσσαϊκού που διαμαρτυρήθηκε έντονα. 

Στο 78’ κεφαλιά του Μωυσίδη άουτ.
Στο 83’ σκληρό αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Χαραβιτίδη στον Κοβάτση  όπου ο διαιτητής έδωσε κίτρινη.  Ο Κοβάτσης που είχε μπει αλλαγή διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή ενώ την ίδια ώρα που τους προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες ακούστηκε δίπλα στον βοηθό διαιτητή να βρίζει τα Θεία. Δέχθηκε μόνο μια κίτρινη κάρτα. Σε αυτό το σημείο έγιναν καθυστερήσεις από τους φιλοξενούμενους τουλάχιστον 10 λεπτών.
Στο 89’ κεφαλιά του Ταουσάνη άουτ.
Στο 90+4’ σουτ του Παπαδημητρίου άουτ.
Στο 90+5’ σουτ τουτ Τσιακαλο κόρνερ.
Στο 90+7’ Μόνος βγαίνει ο Πετραϊ ο τερματοφύλακας του Εδεσαϊκού σώζει το 1-3. Είναι γεγονός ότι μαζί με τις αλλαγές ο διαιτητής θα έρπεπε να κρατήσει τουλάχιστον 15 λεπτά καθυστέρηση ενώ κράτησε μόνο 10΄.  Από εκεί και πέρα το διαιτητικό τρίο ελέγχεται για αρκετές υποδείξεις του και κυρίως για τα πολλά οφ σάιτ εις βάρος των γηπεδούχων. 

Εδεσσαικός (Σιαμπάνης): Σολειμετζογλου ,Χαραβιτίδης, Κίορσης, Μωυσιάδης Αβραμίδης (74’ Μεταξάς), Τσουμάγκας (80 Τούφας), Ντόγος (55’ Λαφαζανίδης), Παπαγεωργίου, Παπαδημητρίου, Ταουσάνης, Τσιακαλος
Α.Σ. Γιαννιτσά (Τομπάζης): Κύρου, Σερα, Παπασυμέων, Παντεκίδης, Ιορδανίδης, Πέλκας (81’ Καραγιάννης), Μπαμπαλής (69’ Ζαρογιάννης), Κοτσαρίδης, Ζουρκος, Παντελίδης, Ευθυμιάδης (75’ Κοβάτσης - 85’ Πετραι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more