Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

ΕΝΤΟΝΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΔΕΣΣΑΣ


Παρόντες και αναποφάσιστοι για την θέση του Δημάρχου




Όλα φαίνονται να κινούνται γύρω από την απόφαση Γιάννου αν θα ξανακατέβει ή όχι 

Γ. Σόντρας και Α. Ρυσάφης έχουν δηλώσει επίσημα παρόντες ως επικεφαλής των παρατάξεών τους 




Ο Μάιος του '19 πλησιάζει και, ενώ στους περισσότερους Δήμους όπως και πανελλαδικά - οι δημοτικές παρατάξεις της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης, μία - μία ανακοινώνουν το πρόσωπο που θα ηγηθεί του συνδυασμού τους στις ερχόμενες εκλογές, στον Δήμο Έδεσσας υπάρχει (εξωτερικά) σιγή ιχθύος και (εσωτερικά) έντονο παρασκήνιο.


Τι έγινε το 2014 
Οι προηγούμενες εκλογές πραγματοποιήθηκαν το 2014 και οι δημότες της Έδεσσας είχαν επανεξελέξει στον δεύτερο γύρο τον Δημήτρη Γιάννου που είχε δηλώσει ότι θα επιθυμούσε άλλη μια μόνο θητεία με 60% στον δεύτερο γύρο έναντι 40% του Γιάννη Σόντρα. Τρίτος συνδυασμός ήταν αυτός του Αντώνη Ρυσάφη και τέταρτος αυτός του Βασίλη Δημητριάδη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην τελευταία θέση κατέλαβε ο Μιχάλης Φουνταλής με το ΚΚΕ.



Κλειστά χαρτιά κρατάει ο Δ. Γιάννου 
Αν και διανύουμε ανεπίσημα προεκλογική περίοδο, ο δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου επιλέγει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, για το αν θα είναι πράγματι εκ νέου υποψήφιος. Κάποιοι ισχυρίζονται πως ο δήμαρχος έχει κουραστεί και δεν έχει όραμα για την πόλη, κάποιοι άλλοι πως βολιδοσκοπεί την κατάσταση μη θέλοντας να βγει από νωρίς μπροστά ώστε να δει και τους χειρισμούς από τις άλλες παρατάξεις όσο κι από τη δική του. Τέλος κάποιοι αναφέρουν ότι μπορεί να είναι υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Πάντως, το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Γιάννου να μην κατέβει για δήμαρχος, παρότι δεν έχει δηλώσει ρητά την βούλησή του, συγκεντρώνει σημαντικά λιγότερες πιθανότητες από το αντίθετο.


Αβεβαιότητα και στην αντιπολίτευση 
Τίποτα δεν είναι σίγουρο ούτε στην αντιπολίτευση, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας", η επιλογή επικεφαλής στην μείζονα αντιπολίτευση, θα έχει άμεση συνάφεια με την απόφαση Γιάννου για το αν θα κατέβει ή όχι. Ο Γιάννης Σόντρας έχει δηλώσει υποψήφιος Δήμαρχος αν και θα έχει απέναντι του τον Γιάννη Τσεπκεντζή ο οποίος ήταν δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του και τώρα θα έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.  Ο Γιάννης Σόντρας πιο έμπειρος, φαίνεται πως θα είναι η εκλεκτή για μία δεύτερη απόπειρα να πετύχει κάτι καλύτερο στα ποσοστά και να κερδίσει και πάλι τον Δήμο Έδεσσας μετά από το 2010.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο Δ. Γιάννου δεν δηλώσει υποψήφιος, φαίνεται πως θα είναι άλλος ο εκλεκτός που θα διεκδικήσει τον Δήμο από την κεντροαριστερά με φόντο την νίκη.


Οι σίγουροι: Α. Ρυσάφης και Δ. Φαρμούζης 
Οι μόνοι που φαίνονται πανέτοιμοι να διεκδικήσουν ως επικεφαλής είναι ο Αντώνης Ρυσάφης και ο Δημήτρης Φαρμούζης. Και οι δυο εδώ και αρκετό καιρό πραγματοποιούν επαφές και είναι δεδομένο ότι θα δώσουν το παρόν πιστεύοντας ότι μπορούν να συμμετάσχουν στην δεύτερη Κυριακή.
Άλλωστε, ο "Κλεισθένης" αναμένεται να φέρει ανακατατάξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού και όποιο ποσοστό και αν καταγραφεί, θα βοηθήσει στην επόμενη μέρα ώστε την επόμενη μέρα να πραγματοποιηθεί τοπική συγκυβέρνηση.


Πεπειραμένος αλλά αναποφάσιστος 
Πεπειραμένος στα αυτοδιοικητικά, αλλά μέχρι στιγμής αναποφάσιστος φαίνεται πως είναι ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Φουνταλής. Άλλωστε αποτελεί στοίχημα για το ΚΚΕ η ισχυρή καταγραφή στην Έδεσσα καθώς η  "Λαϊκή Συσπείρωση" θα προσπαθήσει να έχει δυναμικό παρόν στις εκλογές, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη ο επικεφαλής για τις επόμενες εκλογές, είτε ο Μιχάλης Φουνταλής είτε κάποιο "φρέσκο" πρόσωπο.  Πάντως νεαρό στέλεχος του χώρου φαίνεται να είναι έτοιμο να διαδεχθεί τον πολύπειρο Μιχάλη Φουνταλή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more