Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Δ.Σ. ΑΛΜΩΠΙΑΣ - ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ 1994 ΚΑΙ ΜΕΤΑ




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΑΛΜΩΠΙΑΣ  : Εξέφρασε την ευχαρίστησή του που  όλα τα σχολεία  της Αλμωπίας ξεκίνησαν και λειτουργούν χωρίς προβλήματα.
Υπογράφηκε η σύμβαση με το ΛΑΓΗΕ στην Λουτρόπολη, που σημαίνει  έσοδα  από την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας.  Θα αξιοποιηθούν η παραποτάμιος περιοχή και ο πεζόδρομος της Αριδαίας.  Εντάσσεται σύντομα  για την ενεργειακή αναβάθμιση και άλλες παρεμβάσεις με 2 εκ. ευρώ το κλειστό  γυμναστήριο Αριδαίας.  Παρεμβάσεις στις υδροδοτήσεις περιοχών της Αλμωπίας που έχουν πρόβλημα  με την ποιότητα του νερού, όπως Νότια, Πιπεριά και  κατάθεση της μελέτης  του νέου δικτύου ύδρευσης της Αριδαίας και πολλών Τοπικών Κοινοτήτων  που θα αντικαταστήσει το παλαιό.  Δρομολογείται  βιολογικό στη Λουτρόπολη. Παιδικές Χαρές σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες και στην Αριδαία. Μουσείο πρώτου παγκοσμίου πολέμου στην Πιπεριά και πολλές άλλες παρεμβάσεις, όπως στο Πίνοβο για ορειβάτες. Έτοιμος και ο  φάκελος για την Άνοιξη του 2019 όπου θα γίνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην Λουτρόπολη Αλμωπίας.
Η υπόθεση με τις κεραίες, όπως τόνισε ο δήμαρχος, θα  δώσει στοιχεία μετά τη διαδικασία έρευνας στην  οποία έχει εμπλακεί η οικονομική αστυνομία και η εισαγγελία  

κ. ΠΑΣΟΗΣ : Χαρακτήρισε τη θητεία του κ. Μπίνου  ΄΄ από το  κακό στο χειρότερο΄΄
Ρώτησε  σε ποια φάση βρίσκεται η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων,  το πρόβλημα με το νερό στην Πιπεριά και τη Νότια -  λόγω αρσενικού - πότε θα αποκατασταθεί.
Ο κ. Πασόης κατέκρινε  το γεγονός ότι οι πολίτες είναι ευαισθητοποιημένοι  και έχουν μπει στον αγώνα και την προσπάθεια για εξωραϊσμό και  προστασία  των Τοπικών τους Κοινοτήτων   με έξοδα των συλλόγων, όπως στο Λουτράκι, στους Προμάχους, κά

κ. ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ : Έδειξε ενδιαφέρον για την επιχείρηση των Λουτρών  και ειδικότερα για τις δημοπρατήσεις των καταστημάτων  και τα ενοίκια.
Ζήτησε παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της  Αριδαίας.  Ρώτησε τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ για τα χρέη της επιχείρησης προς την εφορεία, τη ΔΕΗ, κά. Μίλησε για κακοτεχνίες στο οδικό δίκτυο μετά την αποκατάσταση των δρόμων από την εγκατάσταση του αποχετευτικού.
Εξέφρασε τη διαπίστωσή του πως στη Αριδαία  έχει  να γίνει κάποια σπουδαία παρέμβαση στην Άρδευση εδώ και πολλά χρόνια και ρώτησε εφόσον η άρδευση είναι ανταποδοτική γιατί δε γίνονται έργα.
Ζήτησε επίσης διευκρινήσεις  για την  πολυετή υπόθεση με τις κεραίες και την άγνοια πολλών  δημάρχων μέχρι σήμερα. Τα ερωτήματά του ήταν  : Ποιος είναι ο ένοχος; Ο δήμος; Και για ποιο λόγο; Υπάρχει συγκάλυψη; Σύμφωνα με τον κ. Ασβεστόπουλο δεν υπήρχε παρανομία ή παρατυπία, σίγουρα υπήρξε νομιμότητα που πρέπει όμως να διερευνηθεί τι ακριβώς  έγινε πριν το 2017.  Μίλησε για αναποτελεσματικότητα των δημοτικών υπηρεσιών. Περιμένει ενημέρωση μαζί με τους πολίτες μετά τη  διερεύνηση της υπόθεσης,  πόσα είναι τα χρήματα και  ποιο  ήταν και είναι το καθεστώς λειτουργίας των κεραιών.

κ. ΜΠΑΤΣΗΣ : Ζήτησε να μάθει πότε θα τελειώσει το αντιπλημμυρικό έργο στους  Προμάχους, επειδή όμως το έργο ανήκει στην περιφέρεια και ενδεχομένως η εκτέλεσή του να αργήσει, πρότεινε  να  μετακινηθούν οι πέτρες με μηχάνημα και όταν έρθει το νερό να μη γίνει ζημιά.  Επίσης, ρώτησε πότε θα αποκατασταθούν οι λακκούβες στη Σωσάνδρα και   με ποιον τρόπο λαμβάνουν χρήματα οι διευθυντές των σχολείων

κ. ΓΙΑΝΝΗΣ  ΟΥΡΓΑΝΤΖΟΓΛΟΥ :Κατήγγειλε για πολλοστή φορά πως το κοινοτικό κατάστημα της Θηριόπετρας είναι εγκαταλελειμμένο και σε κακή κατάσταση, και πως  η γέφυρα μεταξύ Φούστανης και Φιλώτειας  είναι στο σκοτάδι από πέρσι.

κ. ΤΑΡΑΣΙΔΗΣ -  πρόεδρος Αριδαίας  Μετά από παράπονα πολιτών ζήτησε να φωτιστούν τα περισσότερα πάρκα στην Αριδαία.

κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ : Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ  αναφέρθηκε στην  αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης με νέο, καθώς και σε πολλά τοπικά διαμερίσματα της Αλμωπίας.  Σύμφωνα με τον κ. Γεωργίου πάντα ενημερώνονται οι πολίτες για την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν ακόμα και στις περιοχές όπου υπάρχει πρόβλημα , όπως Νότια και Πιπεριά.  Απάντησε στον κ. Μπάτση, πως  η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς προβλήματα και επειδή τα χρήματα των σχολείων δεν επαρκούν   ζητήθηκε  έκτακτη χρηματοδότηση

κ.ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΙΔΗΣ :  Συνεχάρη όλους τους Πολιτιστικούς  Συλλόγους για το
κομμάτι του εθελοντισμού και απευθυνόμενος προς τον κ. Πασόη  του απάντησε, πως δεν έχει δικαίωμα κανείς τις δράσεις του εθελοντισμού  των πολιτών να τις κατακρίνει με σκοπό  να τις σταματήσει.

Κ.. ΤΣΙΜΤΣΙΡΙΔΗΣ : Απάντησε στον κ. Μπάτση  για τις περικοπές χρημάτων που δέχτηκε το αντιπλημμυρικό  των  Προμάχων  και ότι θα μετακινηθούν οι ογκόλιθοι.
Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να έρθει μελέτη   για  την αντικατάσταση των λαμπτήρων με  πράσινη τεχνολογία,  αρχικά στην κεντρική πλατεία της Αριδαίας και την οδό Κύπρου.  Γενικά η αντικατάσταση των φωτιστικών  με νέας τεχνολογίας LED  και η έγκριση του δανείου βρίσκεται στην τελευταία φάση.  Με 60% - 70% μείωση της κατανάλωσης  θα αποσβεστεί το δάνειο σύντομα.

κ. ΑΒΡΑΜΙΚΑΣ : Τόνισε πως  υπάρχει πρόβλημα με τη ΔΕΗ και την αντικατάσταση των λαμπτήρων,  πράγμα το οποίο προκάλεσε τη  διαμαρτυρία του. « Τα  οκτάμηνα ξεκίνησαν και θέλουμε να ακούμε προβλήματα από τους πολίτες », τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αβραμίκας στην  τοποθέτησή του.

κ. ΜΠΙΝΟΣ : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:   Σχετικά με τα ζητήματα της Λουτρόπολης, που έθεσε ο κ. Ασβεστόπουλος, ο κ. Μπίνος απάντησε πως τα ενοίκια των καταστημάτων καταβάλλονται κανονικά. Τα χρήματα από τα ανταποδοτικά της άρδευσης δεν φτάνουν ούτε για τους υδρονομείς, επειδή ένα μικρό ποσοστό  εξοφλεί τα χρωστούμενα.  Η Λουτρόπολη πέρσι πλήρωσε τους υδρονομείς.  Υπάρχει μεγάλη προσπάθεια προς την κατεύθυνση   αποκατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, σχεδόν σε όλα τα χωριά. Τα ανταποδοτικά από το ΛΑΓΗΕ που εισπράττονται  επιστρέφουν με  έργα στις αντίστοιχες τοπικές κοινότητες.
Ο κ. Μπίνος απάντησε στον κ. Ασβεστόπουλο πως από  το 1994  και μετά έχει δώσει όλα τα έργα  και όποιο στοιχείο υπήρχε για  ην έρευνα, για να φανεί τι έχει γίνει αυτό το χρονικό διάστημα. Σύντομα θα δημοπρατηθούν 260.000 ευρώ για σχολεία . Όσον αφορά τα δημοτικά κτίρια  είναι σε κακή κατάσταση και γίνονται προσπάθειες να ανακαινιστούν, ήδη  με μεγάλες προσπάθειες ανακαινίστηκαν  αρκετά.
 Ακόμα ενημέρωσε,  ο κ. Μπίνος, πως ζητάει  η ΚΕΔΕ μέσα από ψήφισμα τα ακίνητα  των δήμων να μην πηγαίνουν στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά στις τοπικές κοινότητες.       

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more