Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Όταν ο μέντορας του Τσίπρα μιλούσε για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας...



Σήμερα οι Νέοι Ορίζοντες προβαίνουν  σε μια σημαντική αποκάλυψη αναφορικά με τον Ηλία Ηλίου, ένα σύμβολο της αριστεράς, όπου σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον θεωρεί ως μέντορα του. Άλλωστε αυτός ήταν που το 1962 ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, φυσικής συνέχειας του ΣΥΡΙΖΑ, είχε πει την ιστορική φράση στον Κωσταντίνο Τσάτσο ως Υπουργό Παιδείας ότι θα σας ταράξουμε στην νομιμότητα! Ήταν η φράση που χρησιμοποιούσε και ο ίδιος. Λίγο πριν αφήσει το Κοινοβούλιο καθώς αποχώρησε από την Βουλή, στις αρχές του 1978 προέβει σε μια ερώτηση στην Βουλή από την τότε Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή, τονίζοντας ότι πρέπει η Κυβέρνηση να προστατέψει την Μακεδονία. Ναι καλά ακούσατε! Να προστατευτεί η Μακεδονία που ο σημερινός Πρωθυπουργός με μεγάλη ευκαιρία την εκχώρησε με το προσύμφωνο των Πρεσπών. Είναι αυτή που σήμερα οι Κυβερνώντες την θεωρούν βαρίδι στα σχέδια τους. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω τι είχε πει ο μέντορας του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: 



ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Του ΗΛΙΑ ΗΛΙΟΥ, Προέδρου της ΕΔΑ
«Με προχθεσινή ερώτηση που απηύθυνα στον κ. υπουργό των Εξωτερικών, ζητώ να πληροφορήσει την Εθνική Αντιπροσωπεία για την ακόλουθη ύποπτη ενέργεια, που θέτει ενδεχόμενα σε διακινδύνευση τα εθνικά μας δίκαια πάνω στην Ελληνική Μακεδονία και βέβαια υπονομεύει έτσι την πολιτική ειρήνης στα Βαλκάνια.
Φθάνουν με το ταχυδρομείο και δη από τη Δυτική Γερμανία και από τον Καναδά, απευθυνόμενα προς διαφόρους παραλήπτες, ορισμένα δέματα, που περιέχουν ένα είδος ημερολογίου του 1977. Το ημερολόγιο αυτό έχει στο εξώφυλλό του με σλαβική γραφή τη λέξη «Μακεδονίγια» και κάτω απ’ αυτήν απεικονίζει ένα πολεμιστή, σαν τους παλιούς κομιτατζήδες, με εφ’ όπλου λόγχη. Κάτω από αυτόν απεικονίζει το γνωστό άγαλμα της Ελευθερίας που είναι στημένο στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης και φωτίζει την οικουμένη. Τέλος το άγαλμα αυτό στηρίζεται πάνω σ’ ένα χάρτη της Βαλκανικής και μάλιστα της Ελληνικής κατά κύριο λόγο Μακεδονίας και αναγράφει από κάτω από την παράσταση αυτή σε κακά εγγλέζικα «Ανεξάρτητη και Ελεύθερη Μακεδονία».
Θα ήταν μεγάλη αφέλεια το να υποτιμηθεί από την ελληνική πλευρά το μεθόδευμα αυτό. Σίγουρα δεν γίνεται «παιδειάς ένεκεν», αλλά εκφράζει μια οργανωμένη εκστρατεία σε βάρος της εθνικής μας ακεραιότητας, αποβλέπει στον ακρωτηριασμό της Βόρειας Ελλάδας και από όποια πλευρά και αν προέρχεται υπονομεύει την πολιτική ειρήνης στα Βαλκάνια που όχι μόνο την έχει υιοθετήσει όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων της χώρας μας από την Άκρα Δεξιά έως την Άκρα Αριστερά, μα είναι ακόμα και η επίσημη πολιτική της χώρας μας.
Όντας ένας από τους παραλήπτες του εμπρηστικού αυτού ημερολογίου, επειδή η συζήτηση της ερώτησής μου θα καρκινοβατήσει, σύμφωνα με τον Κανονισμό και δεν θα’ρθει πιθανότατα προς συζήτηση, γιατί θα προλάβουν εν τω μεταξύ οι εκλογές, θεωρώ χρέος μου να καταγγείλω και στιγματίσω την ενέργεια αυτή, οποιαδήποτε και αν είναι η προέλευσή της, δια του Τύπου. Αλλά είναι λιγότερο υπόθεση της Αντιπολίτευσης και πιο πολύ της Κυβέρνησης, η οποία χρέος έχει με τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεσή της, να διερευνήσει και εξακριβώσει την προέλευση της δόλιας και ανθελληνικής αυτής εκστρατείας και παραπέρα, με προσφυγή στις διεθνείς διαδικασίες, αφού προδήλως πρόκειται για απειλή κατά της ειρήνης, να προστατεύει και τα συμφέροντα και την ακεραιότητα της χώρας μας, αλλά και την ειρήνη της περιοχής, που δεν είναι δύσκολο να εξελιχθεί σε ευρύτερη διεθνή ανάφλεξη.
Πολύ περισσότερο από τις προεκλογικές μέριμνες, μαγειρέματα και σχέδια μεταρρυθμίσεως του εκλογικού νόμου η κυβέρνηση χρέος έχει να διαφυλάξει το εθνικό αγαθό που σήμερα είναι εμπιστευμένο σ’ αυτήν, την ακεραιότητα της χώρας μας και την ειρήνη στα Βαλκάνια και γι’ αυτό περιμένω να προβεί το γρηγορώτερο σε δημόσιες ανακοινώσεις, προτιμώτερο στη Βουλή ή έστω και στον Τύπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more