Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου



'' Άγριος Δούναβης '', μυθιστόρημα.
'' Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια '', παραμύθι.
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Η Τριανταφυλλιά Κωνσταντινίδου, καθηγήτρια-συγγραφέας, η οποία κατάγεται από την Πέλλα, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια, ασχολείται με τη συγγραφή. Πολλά έργα της, όπως διηγήματα και παραμύθια, έχουν συμμετάσχει σε Πανελλήνιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς και έχουν λάβει βραβεία, επαίνους και τιμητικές διακρίσεις. Το 2009, το έργο της '' Η γερακίνα και ο κύκνος '' απέσπασε το Α΄ βραβείο παραμυθιού, από την Εταιρεία Τεχνών, Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου Αττικής. Εννέα συνολικά έργα της έχουν δει το φως της δημοσιότητας. Πρόσφατη εκδοτική της παρουσία είναι το μυθιστόρημά της '' Άγριος Δούναβης '', το οποίο επανακυκλοφορεί  σε νέα επιμέλεια και με καινούριο εξώφυλλο, από τις Εκδόσεις Ανάτυπο. Από τον ίδιο εκδοτικό οίκο κυκλοφορεί επίσης και το παραμύθι της '' Ο Πέτρος και η μάγισσα Καρκάγια '', με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό και την δύναμη της θέλησης. Το βιβλίο της, με αναφορές στην Έδεσσα και στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Πέλλας, λειτουργεί ως ένας άτυπος πρεσβευτής της Ελλάδος στο διεθνές περιβάλλον.
Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα:
Ο Δούναβης θα φέρει κοντά, με μια ακατανίκητη έλξη, τον Στεφάν και τη Δανάη, δυο ανθρώπους αντίθετους σχεδόν από κάθε άποψη, που θα γνωριστούν τυχαία και θα ερωτευτούν με πάθος. Όμως, η ασύμβατη προς τα κοινωνικά στερεότυπα σχέση τους, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη. Θα καταφέρει άραγε ο Δούναβης να δώσει ζωή στα όνειρά τους;
Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε!

Λίγα λόγια για το παραμύθι:
Ο Πέτρος, ο ήρωας του βιβλίου, θα έλθει αντιμέτωπος με τους εκφοβιστές του σχολείου του, οι οποίοι έχουν μετατρέψει τη ζωή του σε εφιάλτη. Ώσπου μια μέρα, κυνηγημένος από τους διώκτες του, θα εγκλωβιστεί στο βάθος μιας σκοτεινής σπηλιάς, εκεί όπου κατοικεί το στοιχειό της λίμνης, η Καρκάγια!
Το βιβλίο, λόγω της θεματολογίας του, απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, διότι το συναίσθημα του φόβου μας απασχολεί όλους.
Περισσότερες πληροφορίες για τη συγγραφέα και το έργο της, στη σελίδα της στο facebook.
Και τα δύο βιβλία της συγγραφέως
κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ανάτυπο.
Αναζητήστε τα σε όλα τα βιβλιοπωλεία, 
ετοιμοπαράδοτα ή κατόπιν παραγγελίας. 


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more