Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Ραγδαίες εξελίξεις!

Νίκος Νικολόπουλος: Κατέθεσα στην πταισματοδίκη για τον ανέλεγκτο τρόπο λειτουργίας του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή



Ουδείς υπεράνω της Δικαιοσύνης και του νόμου, κάτι που ισχύει και για τον Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή, του οποίου διερευνάται ο αμφιλεγόμενος τρόπος λειτουργίας της ΑΑΔΕ, μετά από ερώτηση του Προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου, που ταυτόχρονα έχει πάρει και το δρόμο της Δικαιοσύνης.
Κληθείς ο Χριστιανοδημοκράτης βουλευτής από την 24η Πταισματοδίκη Αθηνών, ήδη πέρασε το κατώφλι της και κατέθεσε όσα υποστηρίζει και στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση.
Ειδικότερα, ο Νίκος Νικολόπουλος κατέθεσε ότι «στην πρόσφατη κοινή συνεδρίαση των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Πιτσιλής σε κάθε δική μας ερώτηση, είχε πρόχειρο ένα «τσιρότο» και… σφράγιζε το στόμα του!
Παρά την απροθυμία του κ. Πιτσιλή, εμείς δεν εννοούμε να «διευκολύνουμε» τον ανέλεγκτο τρόπο της δουλειάς του, γι’ αυτό και θα επανερχόμαστε κάθε φορά που φλέγοντα ερωτήματα θα χρήζουν απάντησης. Είναι ανήκουστο πολλές εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας να δεινοπαθούν κι όμως η ΑΑΔΕ, από την πλευρά της, να μην δίνει λογαριασμό για τα πεπραγμένα ή τις παραλείψεις της και τον ανεξέλεγκτο τρόπο της λειτουργίας της».
Εξ’ άλλου ο ανεξάρτητος βουλευτής πρότεινε να κληθούν ως μάρτυρες δημοσιογράφοι και δημόσιοι παράγοντες, που γνωρίζουν περιπτώσεις ολιγωρίας της ΑΑΔΕ, οι οποίες πλήττουν το δημόσιο συμφέρον.
Ανάμεσα στ’ άλλα, ερευνώνται οι πράξεις και παραλείψεις του κ. Πιτσιλή και για τα εξής ερωτήματα που είχε θέσει ο Νίκος Νικολόπουλος στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο:
1. Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το club “ΝΑΜΜΟΣ” Μυκόνου έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές 5 εκ ευρώ. Πώς συνεχίζει, λοιπόν, την λειτουργία του χωρίς να του έχετε μπλοκάρει το ΑΦΜ;
2. Γιατί έγιναν οι κρίσεις των διευθυντών ΔΟΥ από Γεν. Διευθυντές που έχει λήξει η θητεία τους εδώ και ένα χρόνο;
3. Από την στιγμή που είναι δεδομένες οι απαιτήσεις 77 εκ. (από Δ. Κοντομηνά – τηλεόραση alpha), τι ενέργειες έχουν γίνει από την ΑΑΔΕ για την είσπραξη αυτών και τι ενέργειες έχουν γίνει για την διασφάλιση αυτής της απαίτησης, καθ’ ην στιγμήν, όπως πληροφορούμεθα, ήδη πουλάει περιουσιακά του στοιχεία; Για παράδειγμα, πώλησε τον ΑΛΦΑ ΚΥΠΡΟΥ. Τέλος, έχετε εισπράξει κάποιο ποσόν, από το 50% του καταλογισθέντος ποσού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more