Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνέλευση του Δικτύου Λουτροπόλεων στα Λουτρά Αριδαίας

  


ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΣΙΣΚΟΥ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  η Γενική Συνέλευση του δικτύου των Ευρωπαϊκών Ιστορικών  Λουτροπόλεων στο Λουτράκι Αλμωπίας.
Εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία, την τοπική παράδοση, τα τοπικά εδέσματα και από τις παρουσίες του συλλόγου γυναικών  Όρμας και Λουτρακίου το ΄΄Πόζαρ΄΄ , όπου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς .   
Κυριάρχησε  η ανταλλαγή  ιδεών προς την κατεύθυνση αναβάθμισης του φορέα,  εκτός των άλλων ζητημάτων, άλλωστε και γι αυτό το λόγο πραγματοποιούνται οι συνελεύσεις.

  

Για πρώτη φορά  ο δήμος Αλμωπίας  κατάφερε,  μετά από προσπάθεια,  να  πραγματοποιηθεί μια τόσο σημαντική και ουσιαστική συνάντηση,  με εκπροσώπους Λουτροπόλεων του εξωτερικού,  στο Λουτράκι.

Στη συνεδρίαση  παρουσιάστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, καθώς και τα  στοιχεία που χαρακτηρίζουν την περιοχή των ιαματικών πηγών, μέσα από ιστορικές διαδρομές που είναι καταγεγραμμένες.
Οι εργασίες προχώρησαν οργανωμένα και μέσα από αυτές εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, συζητήθηκε η εκλογή νέου προεδρείου, παρουσιάστηκαν οι ετήσιες δράσεις του 2018,  έγινε η έγκριση των πρακτικών του Ourense, έγινε αναφορά  στα Ευρωπαϊκά προγράμματα  και ενημέρωση  για τα προγράμματα επικοινωνίας.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως  κατάφεραν να  ενταχτούν στο δίκτυο τρία νέα μέλη,  αφού συγκέντρωσαν και  παρουσίασαν όλα εκείνα τα στοιχεία που  απατούνται : Bursa Metropolitan MunicipalityAfyon και ο δήμος Ιστιαίας και Αιδηψού.
Παρών καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος,  ο αντιπρόεδρος των Λουτρών Δόντσος Χρήστος,  ο Διευθύνων Σύμβουλος Μπίνας Γιάννης,  αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του διοικητικού.

Έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον και παρακολούθησε όλη τη διαδικασία η δήμαρχος Σκύδρας κ. Αικατερίνη Ιγνατιάδου,  λόγω των ιαματικών πηγών του Λουτροχωρίου.   Ο αγώνας που δίνει είναι τεράστιος, ώστε να αξιοποιηθούν  και να αποτελέσουν πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους περιηγητές.

Παράλληλα με το πρόγραμμα  παρουσιάσεων και ομιλιών, στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου ΄΄ 4 εποχές ΄΄, ο δήμος Αλμωπίας φρόντισε - μέσα από   επισκέψεις και ταξίδια  -  να απολαύσουν οι φιλοξενούμενοι τις φυσικές ομορφιές, τα ιαματικά νερά και  να ενημερωθούν  για τα ιστορικά στοιχεία και τη λαογραφία  της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more