Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

1ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας – Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου.




Στο πλαίσιο καινοτόμων δράσεων παιδείας και πολιτισμού, ο Δήμος Σκύδρας και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας διοργανώνουν την Πέμπτη 18 Απριλίου και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και κατά τις ώρες από τις 11:00΄ έως τις 14: 00΄,στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας, το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Προσομοίωσης Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας με θέμα:
«Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σκύδρας/Πράξη Δημοκρατίας».
Η ημερήσια διάταξη έχει ως εξής:
Πέμπτη 18 Απριλίου 2019.
Θέματα: Αγροτικά – Οικολογικά – Περιβαλλοντικά / Πολιτιστικά / Προστασία αδέσποτων.
Παρασκευή 19 Απριλίου 2019.
Θέματα: Πρόσβαση στο Σχολείο / Οικιστικό Περιβάλλον / Θέματα Δήμου Σκύδρας.
Ενόψει του συγκεκριμένου διήμερου συνεδρίου η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου απευθυνόμενη με μήνυμά της στις μαθήτριες και στους μαθητές τονίζει τα εξής:
«Αγαπητές μου νεαρές Συμπολίτισσες και Αγαπητοί μου νεαροί Συμπολίτες.
Με μεγάλη μου χαρά  χαιρετίζω τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου «Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου/Πράξη Δημοκρατίας Δήμου Σκύδρας»  που  θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο, (Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας), την Πέμπτη 18 και την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, και το συνδιοργανώνουμε με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας, τα Λύκεια και τα Γυμνάσια του Δήμου μας. 
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το συνέδριο αυτό πραγματοποιείται λίγο διάστημα πριν τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωκοινοβουλευτικές εκλογές.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως εύστοχα έχει χαρακτηριστεί, είναι το κύτταρο της Δημοκρατίας. Της Δημοκρατίας που στηρίζεται στην ελεύθερη βούληση, στη συμμετοχή και στην ετυμηγορία των πολιτών.
Μέσα από το δημοκρατικό δικαίωμα και την υποχρέωση του εκλέγειν και εκλέγεσθαι αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι για τα θέματα που μας αφορούν, διαμορφώνουμε με ευθύνη μας τις εξελίξεις και δεν αφήνουμε άλλους ν΄αποφασίζουν για εμάς.
Αγαπητές Μαθήτριες και Αγαπητοί Μαθητές.
Είστε η ελπίδα και το μέλλον της κοινωνίας μας. Με αφορμή τη συγκεκριμένη δράση σας καλώ να συμμετέχετε ενεργά στις δημοκρατικές διαδικασίες ενδυναμώνοντας και εμβαθύνοντας τους δημοκρατικούς θεσμούς για την αλληλεγγύη, την πρόοδο όλων των συνανθρώπων μας και την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου μας.

Εκ μέρους των Αιρετών και των Στελεχών του Δήμου Σκύδρας, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ, σας καλωσορίζω και εύχομαι οι εργασίες του συνεδρίου να ολοκληρωθούν με επιτυχία, όπως, επίσης, εύχομαι να βρεθείτε κι εσείς στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας και να υπηρετήσετε τους ανθρώπους και τον τόπο μας από θέσεις ευθύνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more