Κυριακή 21 Απριλίου 2019

Νίκος Ρίζος: «Μην πυροβολείτε τον υποψήφιο»


"Μην πυροβολείτε τον υποψήφιο" γράφει πρόσφατα σε άρθρο της υποψήφια δημοτική σύμβουλος και έχει δίκιο. Βλεποντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ακούγοντας παρέες καταλαβαίνεις ότι έτσι ακριβώς είναι τα πράγματα σε μια χώρα που χρόνο με το χρόνο όλο και λιγότεροι ασχολούνται με τα κοινά.

Σχεδόν όλοι σε πολιτικες κουβεντες πάντα γενικεύουμε, πιστεύουμε πλέον ότι και ο πιο καθαρός κάτι πήρε, κάτι του έταξαν.

Θεωρουμε τους παντες αναξιοπιστους, πιστεύουμε ότι για να ασχολείσαι πρέπει οντως κάτι να πάρεις.

Η φιλοδοξία ομως -λέξη κακοποιημένη-του κάθε υποψηφίου δεν είναι δυνατόν, να έχει την ίδια αφετηρία, δεν είναι δυνατόν να πηγάζει από ιδιες συνθηκες ούτε και από τις αναγκες προσωπικης επιβεβαιωσης και προσωπικού πλουτισμού ,δεν μπορούμε να κατηγορούμε εκ των προτέρων υποψηφιους που ζητάν να εκτεθούν σε μια εκλογική αναμέτρηση διότι τους ακυρώνουμε πριν ακόμα εκλεγούν.

"Μην πυροβολούμε"λοιπόν τους υποψήφιους με μισαλλόδοξη κριτική ,με λοιδορία ,μην τους κρίνουμε με ταπεινά κριτήρια και κυριως "μην κρίνουμε εξ ίδιων τα αλλότρια".

Ας αφήσουμε όλους τους υποψήφιους στην κρίση του κόσμου ,όλου δηλαδή του εκλογικού σώματος .Βασικη «συνταγματικη» αρχή είναι ο σεβασμός στη προσωπικότητα και την άποψη του κάθε πολίτη και του κάθε υποψηφίου διοτι αυτό είναι δημοκρατία .

Ας σταματήσουμε λοιπόν αυτό το ιδιότυπο "μπουλινγκ" μήπως και απελευθερώσουμε από μέσα μας όλα αυτά που θα θέλαμε πραγματικα να πούμε , όλα αυτά που πάντα θα θέλαμε να κάνουμε, αλλά η κατακραυγή και η αμφιβολία του κόσμου δεν μας το επέτρεπαν .

Αν όλοι αντιμετωπίσουμε αλλήλους με σεβασμό και αστική ευγένεια ίσως τότε καταφέρουμε να βάλουμε στο παιχνίδι της πολιτικής και της προσφοράς άξιους ανθρώπους που σήμερα είτε από φόβο ,είτε από απογοήτευση δεν ασχολούνται .

Δώστε λοιπόν χώρο και χρόνο σε νέους ανθρώπους να δοκιμαστούν .

Σεβαστείτε την άποψη όλων των υποψηφίων από ολους τους συνδυασμους ,έτσι μόνο θα γίνει σεβαστή και η δίκη σας άποψη .

Πιστέψτε στην επιλογή σας χωρίς να κατακρίνετε επιλογές άλλων .

Δείξτε ενδιαφέρον ή αρνηθείτε με ευγένεια τις υποψηφιότητες ,είναι σίγουρο ότι η ψήφο σας είναι μια ,αρα δεν μπορούν να την πάρουν όλοι ,αλλά μπορούν να την διεκδικήσουν !

Η πολιτική «αρένα» πάντα ήταν δύσκολη σήμερα έχει καταπέσει και απαξιωθεί, ας βάλουμε ένα χεράκι ευγένειας όλοι μας ,υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ώστε η επόμενη μέρα να μας βρει καλύτερους εμας και τον τόπο μας !

Σε αυτες τις εκλογές να νικήσει το καλό κριτήριο ώστε στις 27 Μαΐου να προκύψει η απαρχή μιας νεας δημοτικής αρχής ,για όλους μας.

Ευχομαι καλό αγώνα σε όλους τους υποψηφίους !
Νικόλαος Ρίζος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Δημήτρη Μπίνο
#Η_Αλμωπία_της_καρδιάς_μας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more