Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ξεκαθαρίζει την κατάσταση η Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας Βεγορίτιδας: Συνεχίζουμε αλλά δεν συμμετέχουμε στις Δημοτικές

Με δελτίο τύπου ξεκαθαρίζει την κατάσταση και τα σενάρια που υπήρχαν η Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας Βεγορίτιδας καθώς την Παρασκευή το βράδυ συνεδρίασε η 8 μελής διοικούσα επιτροπή με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Χρήστο Δημητριάδη που αποφασίστηκε  η συνέχιση της προσπάθειας με διοργάνωση εκδηλώσεων και ενοικίαση γραφείων αφενός, αφετέρου όμως λέγοντας όχι στην κάθοδο στις Δημοτικές εκλογές.  Σύμφωνα με πληροφορίες  τα μέλη τόνισαν ότι είναι  μια περίοδος που οι έννοιες της συλλογικής προσπάθειας και της παρέμβασης χωρίς άμεση κομματική ή προσωπική αναφορά έχουν χτυπηθεί από την τοπική διαπλοκή.  Η προεκλογική περίοδος στηρίζεται κυρίως σε απόλυτα προσωπικές επιδιώξεις, χωρίς καταγραφή απόψεων για το δήμο. Είναι ένας ιδιότυπος προεκλογικός αγώνας ιντερνετικής πασαρέλας με φιγούρες υποψηφίων που το κύριο χαρακτηριστικό κάποιων είναι η καταγωγή ή το μεγάλο σόι.   Ταυτόχρονα, καταγράφεται και η προσπάθεια κομματικών κερδών μέσα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές με απόλυτα κομματικούς συνδυασμούς. Ακόμη καθοριστικό ρόλο στην απόφαση αυτή, έπαιξαν οι  πολιτικές σκοπιμότητες πολιτικών παραγόντων που τα περασμένα χρόνια μας δίχασαν με ψευτοδιλήμματα για να κάνουν πολιτικές καριέρες, τοπικά και όχι μόνο. Μάλιστα έχουν καταγραφεί τάσεις εκφοβισμού και εκβιασμού προς μέλη της Νέας Πρότασης Πολιτών.  Ο Επικεφαλής της κίνησης Χρήστος Δημητριάδης στην εισήγηση του τόνισε τα ακόλουθα: Όταν ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια, φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό. Να έχει αναφορά στην κοινωνία.Ξεκίνησε από αυτή και χωρίς έναν και μοναδικό τιμονιέρη. Δεν έχω τον ρόλο του αρχηγού. Δεν μου ταιριάζει. Λειτουργώ συλλογικά όπως σε όλη μου την πορεία. Οι επόμενες Δημοτικές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες και παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των υποψηφίων στην Νέα Πρόταση Πολιτών, και οι δημοσκοπήσεις μας παρουσίασαν με διψήφιο αριθμό, εντούτοις είναι λάθος η κάθοδος μας καθώς η παρουσία μας θα ενισχύσει την  ακραία συντηρητική τάση, κάτι που η Νέα Πρόταση Πολιτών δεν το επιθυμεί. Στην μάχη των εκλογών μπορούμε να μπούμε ως απλοί στρατιώτες, αφήνοντας έξω τις καρέκλες, καθώς δεν είμαστε εξουσιομανείς. Κάποια στιγμή πρέπει να αφήσουμε το εγώ και να δούμε το εμείς. Η παράταξη θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο παρέμβασης. Αυτό εξάλλου είναι το κύριο χαρακτηριστικό της, όπως και η προσπάθεια συλλογικής λειτουργίας. Θα παρέμβουμε κατά την προεκλογική περίοδο αλλά και μετά τις εκλογές με τις απόψεις μας για το Δήμο.
Ο κάθε δημότης μπορεί να σταθμίσει τα πράγματα και ψηφίζει κατά συνείδηση. Αυτό άλλωστε κάναμε πάντα με συνέπεια σε όλα τα εκλογικά διλήμματα. Πρέπει να προσέξουμε όμως τα ψευτοδιλλήματα που βάζουν κάποιοι,  που με το φως της ημέρας, φορούν την περικεφαλαία, παίρνουν ένα χάρτινο σπαθί και το παίζουν Μακεδονομάχοι και Μακεδονάρχες παλαιάς κοπής, και το βράδυ συνδιαλέγονται κρυφά και με όρους καμόρας στο σκοτάδι, με τους πιο βρώμικους ανθελληνικούς κύκλους με μόνο σκοπό τους την διαπραγμάτευση ψήφων. Ας προσέξουν τα μέλη της Νέας Πρότασης Πολιτών και ας σταθμίσουν τις επιλογές τους, αποφασίζοντας να στηρίξουν πραγματικά ελεύθερους, πατριωτικούς και όχι πατριδοκάπηλους, ανεξάρτητους και αδέσμευτους συνδυασμούς. 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ σας κάνει γνωστό ότι η Δημοτική μας κίνηση δεν θα μετάσχει στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές στον Δήμο Έδεσσας για λόγους πέραν των δυνάμεων της, δεδομένου ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν της το επιτρέπουν, ούτε και η εξάρτηση της από διάφορα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα.
Η Νέα Πρόταση Πολιτών Έδεσσας Βεγορίτιδας θα συνεχίσει να υπάρχει ως κίνηση πολιτών, θα παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα στον Δήμο Έδεσσας και την γύρω περιοχή με κριτική και προτάσεις. Ακόμη θα λειτουργεί με παραγωγή έργου αλλά και θέσεων μέσα από την λειτουργία της οκταμελούς διοικούσας επιτροπής. Επικεφαλής παραμένει ο κος Χρήστος Δημητριάδης. Τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Πρότασης Πολιτών είναι ελεύθερα να μετάσχουν και να ψηφίσουν κατά βούληση στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.


Εκ του γραφείου τύπου

1 σχόλιο:

  1. eyxχαριστω πολυ Η ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΣΑς ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΙΣΩς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΘΑ ΣΑς ΣΥΝΟΔΕΥΣΕΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more