Παρασκευή 24 Μαΐου 2019






RGB_logo_epam


Ανακοίνωση του ΕΣΣ του ΕΠΑΜ για τις Ευρωεκλογές 2019
Ψήφος κατά συνείδηση


Στην Ευρωπαϊκή Ένωση των καρτέλ και των ομάδων προώθησης οργανωμένων συμφερόντων (λόμπι), το μόνο θεσμικό όργανο, το μόνο όργανο που είναι εκλεγμένο από τους λαούς, δηλαδη το Ευρωκοινοβούλιο, δεν έχει καμία ουσιαστική αρμοδιότητα, καμία αποφασιστική σημασία. Ο ρόλος του είναι «συμβουλευτικός», κοινώς, υπάρχει μόνο ως «φερετζές» δημοκρατικότητας σε έναν άκρως αντιδημοκρατικό σχηματισμό, όπου οι αποφάσεις παίρνονται από εξωθεσμικά όργανα, τύπου Eurogroup, και εκπροσώπους των λόμπι.

Στο πλαίσιο αυτό, το μόνο μας κίνητρο για να ασχοληθούμε με τις εκλογές για την Ευρωβουλή, ήταν η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός ευρέος μετώπου συνεργασίας με κόμματα και φορείς που αυτοπροσδιορίζονται ως αντιμνημονιακά. Έχοντας ως κύριο μέλημα τον αγώνα για τις εθνικές εκλογές, που θα είναι ύψιστης κρισιμότητας για το μέλλον της χώρας, πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο μέτωπο συνεργασίας θα δημιουργούσε μια δυναμική ελπίδας και ανάτασης στον λαό μας και θα αποτελούσε εφαλτήριο για την εκπροσώπηση των δυνάμεων του «ΟΧΙ» στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Δυστυχώς, οι προσπάθειές μας για συνεργασία δεν ευοδώθηκαν, καθώς προσέκρουσαν στους γνωστούς «τοίχους» των κομματικών σχηματισμών που θέτουν ως προτεραιότητα τη διατήρηση των εσωκομματικών τους ισορροπιών και όχι το συμφέρον του λαού και της πατρίδας.

Κατόπιν αυτού, το ΕΠΑΜ δεν έχει κανέναν λόγο να πάρει μέρος σ’ αυτές τις Ευρωεκλογές. Επιπλέον, η ανευθυνότητα και η κωφότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν, για άλλη μια φορά, οι προσπάθειες μας για μέτωπο συνεργασίας, δεν μας επιτρέπει να δηλώσουμε στήριξη σε κανέναν από τους κομματικούς σχηματισμούς που συμμετέχουν σ’ αυτές.Τα μέλη και οι φίλοι του ΕΠΑΜ ας πράξουν κατά συνείδηση, δίνοντας την ψήφο τους (η μη) όπου κρίνουν προσφορότερο.

Η μεγάλη μάχη είναι μπροστά μας, η μάχη για τις εθνικές εκλογές, και αυτήν θα τη δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, πιο ενωμένοι, πιο συνειδητοποιημένοι και πιο αποφασισμένοι για την ανατροπή από ποτέ! Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί να συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη συνένωση των ευρύτερων δημοκρατικών, πατριωτικών δυνάμεων, ενόψει των εθνικών εκλογών, παραμερίζοντας μικροκομματικά οφέλη και σκοπιμότητες και θέτοντας ως μόνη προτεραιότητα την απελευθέρωση της χώρας από την ευρωκατοχή!

Αθήνα, 23 Μαΐου 2019
Το Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more