Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ «Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ»


8ο Αντάμωμα Ελληνικών Παραδόσεων
«όσο ο χορός γυρίζει, ο κύκλος μεγαλώνει»

Πλησιάζει η μέρα που η πόλη της Έδεσσας θα ζήσει για ακόμη μια χρονιά μέσα στους ήχους, τα χρώματα και τους χορούς των Ελληνικών παραδόσεων. Το Σάββατο
22 Ιουνίου 2019, ξεκινάμε στις 5 το απόγευμα, από διαφορετικά σημεία της πόλης και γεμίζουμε την πόλη χαρές, μουσικές και χορούς από την Μακεδονία, τον Πόντο, την Μ. Ασία, την Θράκη, τα Νησιά και την Ήπειρο. Οι αποστολές θα καταλήξουν στο γήπεδο της πόλης «Φόρης Γεντζής» όπου, στις 6.30 μ.μ. θα αρχίσει η εκδήλωση, με ένα δρώμενο - αφιέρωμα στα 100 χρόνια μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, με μεγάλες συγκινήσεις και αναβίωση ιστορικών στιγμών της εποχής εκείνης. Καλεσμένος με συμμετοχή στο δρώμενο θα είναι ο γνωστός ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.
Αμέτρητοι Σύλλογοι και πάνω από 1.500 χορευτές θα δώσουν και φέτος το παρόν στην μεγάλη γιορτή της πόλης μας, μεταφέροντας την αγάπη τους για την παράδοση και τον χορό στις γειτονιές της.
Η συνδιοργάνωση ανήκει στους Συλλόγους της πόλης: Φιλοπρόοδος Μ. Αλέξανδρος, Ποντίων «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», Μικρασιατών «η Μπίγα», Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής και Χορού και Ηπειρωτών «Απειρωτάν», τα μέλη των οποίων απαρτίζουν την οργανωτική επιτροπή της εκδήλωσης είναι, Ηλίας Ιακωβάκης, Γιάννης Γαβριηλίδης, Νανά Διαμαντή, Γιώργος Ντάτης, Ντίνα Πλιούτα και Ροζαλία Γαβριηλίδου η οποία τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει τα κείμενα και την παρουσίαση της εκδήλωσης, υπόσχονται μια ακόμα αξέχαστη εμπειρία η οποία όμως, όπως κάθε χρόνο, βασίζεται στη συμμετοχή και την στήριξη και άλλων φορέων, επιχειρήσεων, μεμονωμένων κατοίκων που χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα.
Ελπίζουμε για μια ακόμη χρονιά στην συμπαράσταση όλων, έτσι ώστε να την κρατήσουμε στα επίπεδα που της αρμόζουν.
 Η είσοδος είναι ελεύθερη.                            

ΜΕ ΤΙΜΗ



Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more