Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Εμείς οφείλουμε ως αδερφό κράτος και μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ να καταγγέλλουμε κάθε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας στους διεθνείς οργανισμούς. Στρατιωτικά δε, να είμαστε έτοιμοι για όποια βοήθεια ζητήσει η Κύπρος.



Νίκος Ταμουρίδης
Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
Αντιπρόεδρος ΔΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ

1) Στο δικαστήριο της Χάγης απειλή να μας στείλει η Τουρκία επικαλούμενη την διεθνή συνθήκη ζητώντας την αποστρατικοποίηση των νησιών ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει την γεώτρηση στο τεμάχιο 8. Ποια κατά την γνώμη σας θα έπρεπε να είναι η στάση της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα; 
Απ) Η εξωτερική πολιτική και η διπλωματία αποτελούν ένα ιδιότυπο πόλεμο. Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν κανόνες και ένας βασικός είναι η «επιθετική ενέργεια», η οποία είναι συνυφασμένη με την πρωτοβουλία των κινήσεων. Δυστυχώς, στον τομέα αυτό, οι Ελληνικές κυβερνήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, είναι απόλυτα φοβικές, χειροπόδαρα δεμένες από τα αμαρτωλά μνημόνια και απορροφημένες στην εσωτερική αγωνιώδη προσπάθειά τους να παραμείνουν στην εξουσία. Με την γείτονα εξ ανατολών χώρα χρησιμοποιούν την πολιτική του κατευνασμού, η οποία αποδεικνύεται ότι ουδέν θετικό απέφερε στις διμερείς μας σχέσεις. Έτσι η Τουρκία, εφοδιασμένη τελευταία με την πολιτική του αναθεωρητισμού, εμφανίζεται να έχει συνεχώς την πρωτοβουλία των κινήσεων και να επιτίθεται διεκδικώντας ανήκουστα πράγματα. 
Όσον αφορά το θέμα της Χάγης, η πάγια πολιτική της Ελλάδας ήταν ότι το μόνο θέμα που δεχόμαστε να συζητήσουμε με την Τουρκία σε αυτό το επίπεδο είναι το θέμα της Υφαλοκρηπίδας, για το οποίο δεν έχουμε πρόβλημα, σύμφωνα και με τις σχετικές διεθνείς συνθήκες. Τώρα η Ελληνική κυβέρνηση θέτει από μόνη της (μάλλον ύστερα από εξωτερικές πιέσεις) και το θέμα της ΑΟΖ. Οπότε, η Τουρκία εκμεταλλευόμενη την υποχώρησή μας αυτή μας θέτει και άλλα θέματα, σκεπτόμενη απλά ότι αν πάμε με περισσότερα από ένα θέματα στη Χάγη, κάνοντας «παζάρι» κάτι θα κερδίσει από αυτά. Η Κυβέρνηση επιβάλλεται άμεσα να αλλάξει στάση και να περιοριστεί στο θέμα της Υφαλοκρηπίδας. 
Για το θέμα αποστρατικοποίησης των νησιών, δεν απαιτείται να πάμε σε κάποιο δικαστήριο, το θεωρώ απαγορευτικό. Απλά, αν και όταν απαιτηθεί, δηλώνουμε ότι χρησιμοποιούμε το νόμιμο διεθνές και εθνικό δικαίωμα άμυνας και εξοπλίζουμε τα νησιά μας, αφού η Τουρκία εκτός του γεγονότος της συνεχούς επιθετικότητάς της στον αέρα και στη θάλασσα με τις παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου και των χωρικών μας υδάτων, έχει απέναντι από το Αιγαίο, μια ολόκληρη Στρατιά, την 4η Στρατιά Αιγαίου, και συνεχώς ασκείται στο πως θα κάνει απόβαση για να καταλάβει τα νησιά μας.
Το θέμα της γεώτρησης στο τεμάχιο «8» της Κυπριακής ΑΟΖ, είναι θέμα της Κυπριακής Κυβέρνησης και διεθνούς δικαίου. Νομίζω ότι οι Κύπριοι αδερφοί μας κινούνται καλά διπλωματικά και οι Τούρκοι στο τέλος δεν θα καταφέρουν τίποτε. Εμείς οφείλουμε ως αδερφό κράτος και μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ να καταγγέλλουμε κάθε παράνομη ενέργεια της Τουρκίας στους διεθνείς οργανισμούς. Στρατιωτικά δε, να είμαστε έτοιμοι για όποια βοήθεια ζητήσει η Κύπρος. 
2) Ταυτόχρονα με τις Τουρκικές προκλήσεις το κόμμα ΚΙΕΦ στην Θράκη ζητά δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της. Σε ποιες ενέργειες θα  έπρεπε να έχει προβεί η κυβέρνηση ώστε να αποτρέψει αυτές τις επιζήμιες για την χώρα μας πρακτικές;
Απ) Θα σας πω πρώτα τι θα έκανε η Τουρκία σε παρόμοιο θέμα: θα παρέπεμπε άμεσα σε δίκη όσους ισχυρίζονται τέτοια πράγματα με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και θα τους έκλεινε ισοβίως στη φυλακή. 
Η Ελλάδα θα έπρεπε από καιρό να αλλάξει την πολιτική της για την μουσουλμανική μειονότητα της Δυτ. Θράκης. Τώρα εισπράττουμε τις εθνοκτόνες πολιτικές των κυβερνήσεων, οι οποίες επί δεκαετίες για ψηφοθηρικούς κυρίως λόγους έθρεψαν τέτοια φαινόμενα. Όμως, έστω και τώρα η Κυβέρνηση πρέπει να δράσει. Αρχικά, επιβάλλεται άμεσα να κλείσει το Κόμμα αυτό γιατί επεξεργάζεται πολιτικές κατά της εθνικής  κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Επιπλέον, να προειδοποιήσει αρχικά για κλείσιμο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και στη συνέχεια να το κλείσει εφόσον δεν συμμορφωθεί και δεν περιοριστεί στις κανονικές αρμοδιότητές του. Όπως γνωρίζουμε, το Τουρκικό Προξενείο αποτελεί βασικό εργαλείο της Τουρκικής Προπαγάνδας σε όλη τη Δυτική Θράκη και όχι μόνο. Θέλει δυναμική πολιτική αντίδραση, αλλιώς έρχονται χειρότερες ημέρες.
3) Ποιες κινήσεις θα πρέπει να κάνει η Αθήνα ώστε να αποτρέψει την Άγκυρα από το να κάνει ναυτικές-στρατιωτικές βάσεις στην Λιβύη ; 
Απ) Βασικά αυτό είναι θέμα Λιβύης. Εμείς αρχικά, και αυτό βλέπουμε να γίνεται, επιβάλλεται να είμαστε μαζί με τον Στρατάρχη Χαφτάρ, ο οποίος είναι αντίθετος με τις κινήσεις αυτές των Τούρκων. 
Επιπλέον, καταγγέλλουμε τις πράξεις αυτές των Τούρκων στην ΕΕ και στον ΟΗΕ και προσπαθούμε να πείσουμε διπλωματικά τους συμμάχους μας ότι αυτή η περιφερειακή εξάπλωση της Τουρκίας θα της δώσει και τη  δυνατότητα να εξελιχθεί σε περιφερειακή δύναμη στο παγκόσμιο σύστημα ισχύος, γεγονός που μελλοντικά θα είναι εις βάρος των συμφερόντων τους.
4) Προσφυγικό – μεταναστευτικό, το σχόλιο σας;
Απ) Δεν υπάρχουν στην Ελλάδα πρόσφυγες, οπότε δεν υφίσταται προσφυγικό θέμα. Είναι όλοι παράνομοι μετανάστες οπαδοί του Ισλάμ. Επομένως το θέμα είναι μεταναστευτική απειλή και ισλαμικός εποικισμός.
Δυστυχώς, οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, εφαρμόζουν την πολιτική των «ανοικτών συνόρων», με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από 70 και πλέον χώρες του πλανήτη να εισέρχονται στη χώρα μας και να εγκαθίστανται μόνιμα δωρεάν, ενισχυόμενοι με προκλητικά επιδόματα που πληρώνει ο ήδη φτωχοποιημένος Ελληνικός λαός. Πρόκειται περί ενός πραγματικού ισλαμικού εποικισμού που διαλύει την κοινωνική συνοχή της Ελλάδας με καταστρεπτικά αποτελέσματα που θα φανούν στο εγγύς μέλλον. Αυτά που απαιτείται να γίνουν για την αντιμετώπιση της τραγικής αυτής κατάστασης είναι: 
-Άμεσος έλεγχος των συνόρων (χερσαίων και θαλασσίων) και καταγγελία της απαράδεκτης συνθήκης ''Δουβλίνο ΙΙ'', όπως και όσων σχετικών δεσμεύσεων έχουν επιβληθεί από Διεθνείς Οργανισμούς χωρίς να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός.
-Απαγόρευση όλων των ΜΚΟ που ασχολούνται με το θέμα και αυστηρότατες ποινές για τους διακινητές μεταναστών.
-Άμεση επαναπροώθηση των παρανόμων μεταναστών που δεν προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες στις χώρες τους.
-Ρητή απαγόρευση απόδοσης άδειας παραμονής και κάθε επιδόματος σε όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα. 
-Έμπρακτη εφαρμογή, από τους παραμένοντες νόμιμους μετανάστες και πρόσφυγες, του σεβασμού της εθνικής, ιστορικής και θρησκευτικής ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων. Όποιοι δεν την σέβονται να απελαύνονται. 
-Νέος νόμος περί ιθαγένειας που θα την ξεχωρίζει απόλυτα από την υπηκοότητα, έτσι ώστε Έλληνες να θεωρούνται μόνον όσοι έχουν ελληνική καταγωγή, και αφαίρεση όλων των σκοπίμως και παραλόγως παραχωρηθεισών ιθαγενειών.
5)Η άποψη σας για τον ξυλοδαρμό του Γερμανού δημοσιογράφου Ιακομπι;
Απ) Εκτιμώ ότι αυτή η ενέργεια ήταν προβοκάτσια και έγινε για να σπιλώσει την διαμαρτυρία αγνών Ελλήνων πατριωτών για τον ισλαμικό εποικισμό που συμβαίνει στη χώρα μας, που οργανώθηκε εκείνη την ημέρα στην Πλατεία Συντάγματος, όπου ήμουν κι εγώ παρών. 
Είναι σύνηθες τον τελευταίο καιρό να γίνονται προβοκάτσιες εκ μέρους ατόμων που βάζει το σύστημα, όπως και στο περσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου χωρίς λόγο μερικά άτομα ενεπλάκησαν με την αστυνομία, η οποία έριξε στη συνέχεια χωρίς ουσιαστικό λόγο δακρυγόνα για να διαλύσει το συλλαλητήριο.
Σας ευχαριστώ θερμά 
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη
Για Το θέμα Χαλκιδικής 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more