Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Μπορούν να ορισθούν άλλοι δυο αντιδήμαρχοι στην Αλμωπία- πρόβλημα με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Η δημοτική σύμβουλος Αλμωπίας Πολυξένη Νάνου 



 Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο, περιλαμβάνει την αύξηση των επιτρεπόμενων θέσεων αντιδημάρχων, ώστε να αξιοποιούνται ακόμα περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι. Οι νέες θέσεις δεν θα έχουν μισθό που θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά θα έχουν ρόλο τιμητικό! 
Το νομοσχέδιο κυοφορείται, υπό τον τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».  

Η νέα διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους να προσθέσουν επιπλέον Αντιδημάρχους, σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το 1/3 του μέχρι σήμερα ισχύοντος ανώτατου ορίου Αντιδημάρχων. Δηλαδή στον Δήμο Αλμωπίας το 1/3 είναι 1,67 που στρογγυλοποιείται προς τα πάνω, άρα στον Δήμο Αλμωπίας μπορεί να ορίσει άλλους δυο. 
Οι Υπουργοί υπογράφουν ότι σκοπός της ρύθμισης είναι «η εύρυθμη λειτουργία των Δήμων» και πως οι Αντιδήμαρχοι αυτοί θα «υπηρετούν τιμητικά».
Δεν περιλαμβάνεται πάντως κάποια αιτιολογία γιατί η εν λόγω ρύθμιση είναι κατεπείγουσα. Βέβαια αν κάποιος Δημοτικός σύμβουλος ορισθεί Αντιδήμαρχος και είναι Δημόσιος υπάλληλος, θα έχει απαλλαγή και δεν θα πηγαίνει στην εργασία του ενώ θα αμείβεται κανονικά από αυτήν. Από την άλλη αποτελεί πλέον σημαντική ανάγκη ο κος Μπάτσης να κάνει ανασχηματισμό και να ορίσει τουλάχιστον μια θέση ακόμη άμισθου αντιδημάρχου σε κάποιο Δημοτικό σύμβουλο καθώς πλέον η δομή του Βοήθεια στο Σπίτι θα περάσει στον Δήμο Αλμωπίας από την Κοινωφελή, και οι εν ενεργεία αντιδήμαρχοι είναι ιδιαίτερα φορτωμένοι με αρμοδιότητες. Έτσι είναι θέμα χρόνου να ορισθεί μια νέα αντιδημαρχία, με αρμοδιότητες χωρικές και θεματικές. Ο πιθανός τίτλος θα είναι αντιδημαρχία Δημοτικής ενότητας Αριδαίας, κοινωνικής πολιτικής, λειτουργίας κοινωνικών δομών και πολιτισμού. Τα ονόματα που ακούγονται ότι μπορούν να αξιοποιηθούν είναι αυτά του ανεξάρτητου Δημοτικού συμβούλου κου Αναστασιάδη και την Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής και αντιπροέδρου της ΔΕΥΑ Πολυξένης Νάνου. Τέλος δεν αποκλείεται να δούμε άμεσα έναν μεγάλο ανασχηματισμό με την παράλληλη κατάθεση παραιτήσεων όλων των αντιδημαρχών και ορισμό νέων αρμοδιοτήτων ενώ δεν αποκλείεται οι αντιδημαρχίες να γίνουν επτά με την αξιοποίηση έκπληξη στελέχους του Δημοτικού συμβουλίου από άλλη παράταξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more