Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Επιτέλους θα σταματήσει η αιμορραγία προς τα Σκόπια


Στήνουν διόδια στους Ευζώνους με την Εγνατία Α.Ε.

diodiaΟ βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς*Νέο «χαράτσι» για κατοίκους του νομού – Διαμαρτυρία Γ. Γεωργαντά.

Σε επικαιροποίηση τόσο της άδειας λειτουργίας όσο και της μελέτης του χώρου και των εγκαταστάσεων του σταθμού διοδίων στους Ευζώνους, προχώρησε ήδη η «Εγνατία Α.Ε.», προκειμένου να λειτουργήσουν σύντομα στο νομό Κιλκίς τα νέα αυτά διόδια.
Με τη λειτουργία τους αναμένεται να δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με τις μετακινήσεις των πολιτών εντός του νομού, και κυρίως για τους κατοίκους των οικισμών Ειδομένη, Χαμηλό, Φανός, Πλάγια και Σκρα που θα υποχρεούνται στην καταβολή τιμήματος για να κινηθούν επί της ΠΑΘΕ, προκειμένου να μεταβούν πχ στην έδρα του Δήμου Παιονίας.

Στο θέμα παρενέβη ο βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, ο οποίος συναντήθηκε την περασμένη Παρασκευή 22 Μαρτίου με τον πρόεδρο της «ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.» Παρασκευά Σαββαϊδη προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης της απόφασης για λειτουργία σταθμού διοδίων στους Ευζώνους.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ότι το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας έχει εκχωρήσει στην «Εγνατία Α.Ε.» την εκμετάλλευση του προς  λειτουργία σταθμού διοδίων. Ο κ. Γεωργαντάς όμως εξέφρασε την ένστασή του για την χωροθέτηση  του σταθμού στην υφιστάμενη παλαιά εγκατάσταση, «καθώς εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθούν οι κάτοικοι των οικισμών Ειδομένης, Χαμηλού, Φανού, Πλαγίων και Σκρα που θα χρησιμοποιούν τη νέα γέφυρα στον Αξιό να διέρχονται από το σταθμό και να υποχρεούνται στην καταβολή τιμήματος για να κινηθούν επί της ΠΑΘΕ».
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην προοπτική επιβάρυνσης των κατοίκων τονίζοντας ότι αποτελεί ανακολουθία η Πολιτεία να δαπανά ένα μεγάλο ποσό για να κατασκευάσει τη γέφυρα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των ακριτικών οικισμών και το έργο αυτό να προξενεί οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων στις εσωτερικές τους μετακινήσεις.
Ο βουλευτής υπενθύμισε ότι η υποστήριξη του αιτήματος για λειτουργία σταθμού διοδίων υπάκουσε κυρίως στη γενικότερη  ανάγκη το κράτος να προσποριστεί έσοδα από την κίνηση από και προς την χώρα, αλλά και στην ενίσχυση του τοπικού αιτήματος να προστατευθεί η τοπική οικονομία-αγορά  από τη μαζική εκροή εισοδήματος προς την ΠΓΔΜ.
Ο κ. Γεωργαντάς ζήτησε, λοιπόν, την αλλαγή της χωροθέτησης του σταθμού διοδίων εγγύτερα προς τον τελωνειακό σταθμό, ώστε να μην επηρεάζονται οι εσωτερικές μετακινήσεις. Μάλιστα επισήμανε προς τον κ. Σαββαίδη ότι τη θέση του αυτή -που είναι και θέση όλων των κατοίκων των παραπάνω οικισμών του νομού-  θα μεταφέρει και προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Μεταφορών, ενώ θα καταστήσει σαφές ότι σε κάθε άλλη περίπτωση θα είναι αντίθετος προς τη λειτουργία του σταθμού διοδίων.

4 σχόλια:

  1. KAI ΠΩΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΟΛΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΑΖΙΝΟ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. einai kleftes pane kala;o kosmos paei ekei apo anagki na pswnisei kati fthinotero ntroph tous!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala kanei to kratos ayto eprepe na ginei edo kai poly kairo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να πανε ολοι στο διαολο! και αυτοί που πανε και πέζουν τα λεφτα τους και οι αλλοι πουν νομοθετουν. ντροπη και αισχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more