Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Κυπελλούχος ο Άρης Κ 20
100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΔΕΣΣΑ –
105 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
με την συμμετοχή των ομάδων
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ,
Κ 20 ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου
   Την Μ. Πέμπτη το απόγευμα με πρωτοβουλία της ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ διοργανώθηκε ένα αξιόλογο ποδοσφαιρικό τουρνουά με κοινωνικοιστορικά μηνύματα αφού η διοργάνωσή του ήταν μια ιδέα για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Έδεσσας και των 105 χρόνων από την ίδρυση της Ελπίδας Έδεσσας. Έτσι το ποδοσφαιρικό τουρνουά μετατράπηκε σε μία αθλητική γιορτή η οποία κατά γενική ομολογία ήταν άριστη τόσο σε οργανωτικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο με την συμμετοχή των ομάδων της ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ και της Κ20 ομάδας του ΑΡΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
    Οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Έδεσσας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τρία 45 λεπτα ποδοσφαιρικών αγώνων με αρκετά καλό θέαμα και από τις τρεις ομάδες, σε μία περίοδο όπου έχουν ολοκληρώσει τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και βρίσκονται πλέον στο στάδιο της συντήρησης και οργάνωσης για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Επίκεντρο του τουρνουά η οικοδέσποινα Ελπίδα Έδεσσας που γιόρτασε παράλληλα και την άνοδο της στην Α1 κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πέλλας μετά από αρκετά χρόνια στις χαμηλότερες κατηγορίες.
    Κατά την διάρκεια του τουρνουά λοιπόν απονεμήθηκε το κύπελλο του δευτεραθλητή της Α΄ κατηγορίας του 2ου ομίλου στην ανδρική ομάδα της Ελπίδας από τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Πέλλας Άλκη Νουηκύρου, ενώ ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Γιάννου Δημήτρης απένειμε το κύπελλο στην τριταθλήτρια ομάδα του αντίστοιχου πρωταθλήματος το προπαιδικό τμήμα της Ελπίδας Έδεσσας.
Τιμητική πλακέτα απονεμηθεί για την συμμετοχή του στον τουρνουά και στον Απόλλωνα Κρύας Βρύσης από τον Πρόεδρο της Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ κ. Σκόρδα που βρέθηκε στο γήπεδο της Έδεσσας για να παρακολουθήσει το τουρνουά, ενώ κύπελλο απονεμήθηκε από τον Αρχιδιατητή της Ε.Π.Σ. Πέλλας κ. Χαρίση και στην νικήτρια ομάδα του τουρνουά της Κ.20 ομάδα του ΑΡΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ 1 – 0

Αμφίρροπος ο πρώτος 45 λεπτος αγώνας του τουρνουά κρίθηκε από μία πετυχημένη επιθετικά φάση των Εδεσσαίων αλλά και την πολύ καλή εμφάνιση του τερματοφύλακά τους Μανωλάκη ο οποίος έβγαλε τα …..΄΄άβγαλτα΄΄ (!!!) με τις εντυπωσιακές αποκρούσεις του.
19ο Με προβολή ο Σιδηρόπουλος θα στείλει την μπάλα πάνω από τ΄ οριζόντιο δοκάρι.
21ο Ωραίο κλέψιμο της μπάλας από τον Σιδηρόπουλο μετά από λάθος των αμυντικών της Ελπίδας θα μπορούσε με προβολή στην μπάλα να νικήσει τον Μανωλάκη αλλά αυτός πλάσαρε πάνω του, χάνοντας πολύ καλή ευκαιρία.
31ο θα γίνει σέντρα από τον Σιόγκα και αριστερά με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα με την εστία του Σκαπέρδα και λίγο πριν βγει έξω ο Απάζογλου με προβολή δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι θ΄ ανοίξει το σκορ σε 1 – 0.
36ο ωραίο σουτ του Αντωνιάδη, ο Μανωλάκης θα διώξει σωτήρια σε κόρνερ.
37ο διαγώνιο σουτ του Αντωνιάδη, ο Παγιούλας θα διώξει πάνω από την γραμμή της εστίας σωτήρια.
41ο ο Παπαδόπουλος Σ. θα κλέψει την μπάλα από τον Μανωλάκη το πλασέ του όμως θα φύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
45ο ωραίο σουτ του Απαζογλου εξίσου ωραία η απόκρουση του Σκαπέρδα.
46ο ο Αντωνιάδης με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ θα αναγκάσει με εκπληκτική απόκρουση να σώσει για μία ακόμη φορά της εστία του ο Μανωλάκης.
Χωρίς λάθη η διαιτησία των κ.κ. Πίλτση Φ., Σιδηρόπουλο και Βαμβακά Φ.
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔ.(ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ι.): Μανωλάκης, Αδάμ, Τσόμπανος, Σιόγκας Χρ., Παγιούλας, Καραμαλάκης, Σιόγκας Κ., Τουρτούρης, Βυρώζης, Απάζογλου, Σταφυλάς (31ο Λιάσης).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ.(ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ Σ.): Σκαπέρδας, Αντωνιάδης, Δανιηλίδης Γ., Αθανασιάδης, Αγαθαγγέλου Π., Βεζυριανόπουλος, Σερβετάς (42ο Βαμβακίδης), Μιχαηλίδης, Παπαδάκης, Παπαδόπουλος Σ., Σιδηρόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ. ΒΡ. – Κ. 20 ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ 0 – 4

Εμφανώς κουρασμένοι οι τυπικά γηπεδούχοι από το πρώτο 45 λεπτο δεν τους άφησαν περιθώρια αντίδρασης οι ξεκούραστοι και πολύ καλύτερα γυμνασμένοι παίκτες του Άρη που βρέθηκαν πολύ γρήγορα μπροστά στο σκορ.
1ο ο Συμεωνίδης  μέσα από την μεγάλη περιοχή με δυνατό σουτ θ΄ ανοίξει το σκορ σε 0 – 1.
2ο ο Furxiu με κοντινό σουτ θα σημειώσει το 0 – 2.
7ο ο Ιγνατιάδης με ωραίο σουτ θα τριπλασιάσει το σκορ.
10ο σουτ του Ιγνατιάδη η μπάλα θα φύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σκαπέρδα.
12ο γυριστό σουτ του Ιγνατιάδη μέσα από την μεγάλη περιοχή η μπελά θα χτυπήσει στην ρίζα της καθέτου δοκού του Σκαπέρδα.
23ο Τέ τα τετ ο Rota με τον Σκαπέρδα θα προσπαθήσει να προσποιηθεί αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα με έξυπνο τρόπο θα μπλοκάρει την μπάλα.
30ο ο Ιγνατιάδης θα βγει μόνος με τον Σκαπέρδα αλλά ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα πολύ έξυπνα θα διώξει με τα πόδια.
32ο ωραίο σουτ του Μπάμπη ο Σκαπέρδας με δεύτερη προσπάθεια θα μπλοκάρει την μπάλα.
37ο ο Rota μέσα από την μεγάλη περιοχή με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0 – 4.
Καλή η διατησία των κ.κ. Βαμβακά Φ., Πίλτση Φ., και Σιδηρόπουλου.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΡ.ΒΡ.(ΤΗΛΚΕΡΙΔΗΣ Σ.): Σκαπέρδας, Αντωνιάδης, Δανιηλίδης Γ., Αθανασιάδης, Αγαθαγγέλου, Βεζυριανόπουλος (39ο Παπαδάκης), Σερβετάς, Μιχαηλίδης, Παπαδάκης (25ο Τζαρκάνη), Παπαδόπουλος Σ., Κυριακίδης.
ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ : Μάντζαρης, Καρασίμος, Μπάμπης, Πολυζωίδης, Μπελούλης, Μουτζίκος, Συμεωνίδης, Βασιλόπουλος, Ιγνατιάδης (39ο Χ΄΄βλασίου), Rota, Furxiu.

ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ – Κ. 20 ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 – 2

     Στο τρίτο αγώνα που είχε και την μορφή του τελικού η ομάδα του Άρη ποιο ουσιαστική και αποτελεσματική στο παιχνίδι της, κέρδισε δίκαια την πολύ καλή ομάδα της Ελπίδας που άφησε υποσχέσεις για το νέο πρωτάθλημα.
4ο ο Χ΄΄βλασίου δεν θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία μέσα στην περιοχή της Ελπίδας όταν η μπάλα θα περάσει από μπροστά του, χωρίς να μπορέσει να την προωθήσει προς την εστία της Ελπίδας.
5ο ο Λεκάκης θα κερδίσει πολύ έξυπνα το πέναλτι από τον Μάντζαρη που καταλόγισε αμέσως ο διαιτητής. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Τουρμάνης ανοίγοντας το σκορ σε 1 – 0.
11ο ευθύβολο σουτ του Βασιλόπουλου θα στείλει την μπάλα στην δεξιά γωνία του Φουκίδη ισοφαρίζοντας σε 1 – 1.
25ο ο Συμεωνίδης θα φύγει στην αντεπίθεση αλλά ο Τουρμάνης με υπερπροσπάθεια θα τον προλάβει από πίσω του διώχνοντας την μπάλα σωτήρια σε κόρνερ.
27ο ο Μπελούλης με ένα ωραίο μακρινό δυνατό σουτ θα διαμορφώσει το τελικό 1 – 2.
36ο Μπάμπης θα σουτάρει στην γωνία του Φουκίδη με τον τελευταίο να διώχνει σωτήρια πέφτοντας στην μπάλα.
ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Ι.): Φουκίδης, Τουρμάνης, Γιόντης, Παγιούλας, Αδάμ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more