Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΣΤΟ Ν. ΠΕΛΛΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ.
Σε επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο και σε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Ελευθέριο Παπαγεωργόπουλο ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης έθεσε το ζήτημα εξέτασης της δυνατότητας δημιουργίας Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΕΟΠΥΥ και στην πόλη των Γιαννιτσών, παράλληλα με τη λειτουργία του ίδιου οργάνου στην πόλη της Έδεσσας.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμενίτη οι λόγοι που συντρέχουν για την ικανοποίηση του κατατεθέντος αιτήματος είναι:

 α. η ιδιομορφία του Νομού Πέλλας με την ύπαρξη δύο μεγάλων και ανεπτυγμένων αστικών κέντρων,
 β. οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που καλούνται να διανύσουν οι ασφαλισμένοι προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους, με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία,
 γ. ο φόρτος εργασίας που εκ των πραγμάτων καλείται να διεκπεραιωθεί από το υποκατάστημα της Έδεσσας και που, παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων, είναι αντικειμενικά αδύνατο να ικανοποιηθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα και τέλος,
δ. η ύπαρξη υλικοτεχνικής υποδομής και προσωπικού στο υποκατάστημα των Γιαννιτσών, γεγονός που δεν θα δημιουργήσει επιπλέον δημοσιονομικό κόστος.
Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του Νομού Πέλλας ο Βουλευτής ζητά να εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας Περιφερειακής Διεύθυνσης και στο υποκατάστημα ΕΟΠΥΥ Γιαννιτσών στα πλαίσια της συνολικής αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΠΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more