Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  
  Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η 10η συνάντηση χορωδιών στην Αλμωπία που διοργάνωσε ο Σ.Φ.Μ.Α. «Ο ΑΡΙΩΝ». Στην συνάντηση συμμετείχαν πέραν της Δημοτικής Χορωδίας Αλμωπίας και η χορωδία της Πολυκάρπης, του Εκπολιτιστικού συλλόγου Κασσανδρείας Χαλκιδικής και η Μικρασιατική Εστία Πέλλας από τα Γιαννιτσά που ενθουσίασαν τους παριστάμενους με την αρτιότητα τους.

  Ακολούθησε φιλοξενία των χορωδιών και γλέντι στον αύλειο χώρο του Ξενιτιδείου με οργάνωση των κυριών μελών του ΑΡΙΩΝΑ.
 Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του ΑΡΙΩΝΑ Γιάννης Σηφάκης είπε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα :
 « Στην σημερινή πολύ δύσκολη συγκυρία που η κοινωνία και οι θεσμοί δέχονται επίθεση,  ο πολιτισμός, η παράδοση, η ανάδειξη των ανθρώπινων αξιών αποτελούν σταθερές απαραίτητες για να μπορέσει η κοινωνία να σταθεί όρθια.
   Τέτοιες αξίες αναδεικνύονται μέσα από μια εκδήλωση σαν την σημερινή, με δεκάδες ανθρώπους της καθημερινότητας, ερασιτέχνες, που επίμονα ασχολούνται όλο τον χρόνο και εκφράζονται μέσα από την ποίηση μεγάλων ποιητών, τους στίχους μεγάλων στιχουργών, την σύνθεση σπουδαίων συνθετών και τις χορωδιακές επεξεργασίες αξιόλογων μουσικών υποβοηθούμενοι από την ακούραστη, πολλές φορές ψυχοφθόρα αλλά σίγουρα δημιουργική δουλειά μουσικών δασκάλων που παρά τις επαγγελματικές τους δυσκολίες δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τη ψυχή τους, για το καλύτερο δυνατό μουσικό αποτέλεσμα.
   Ο σύλλογος μας επανέρχεται στις χορωδιακές συναντήσεις μετά από 3 χρόνια ουσιαστικής αποχής από αντίστοιχες εκδηλώσεις, χρόνια που ασχολήθηκε με την παραγωγή συναυλιών – αφιερωμάτων σε μεγάλους συνθέτες και ποιητές, συναυλίες που περιείχαν ως συντελεστή τους και την χορωδία του συλλόγου.
Θεωρήσαμε ότι  με αυτό τον τρόπο το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν πιο ολοκληρωμένο και η πολιτιστική προσφορά μεγαλύτερη από την στιγμή που θα μπορούσαμε να απευθυνθούμε σε μεγαλύτερο κοινό. Έτσι κάναμε αφιέρωμα στον ποιητή-στιχουργό Νίκο Γκάτσο, στον αξέχαστο Μάνο Λοίζο και τώρα ετοιμάζουμε αντίστοιχο αφιέρωμα στον Νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, χορωδιακό τμήμα του οποίου θα παρουσιάσουμε σήμερα.

 Πιστεύουμε ότι ο χώρος των ερασιτεχνικών χορωδιών πρέπει να προσπαθήσει να συνεργαστεί καλύτερα, να βρεί πιο σύγχρονο βηματισμό, να επεξεργαστεί ιδέες και σκέψεις για να κάνει τον χώρο του χορωδιακού τραγουδιού πολύ πιο ελκυστικό μέσα σε μια κοινωνία που αλλάζει και ιδιαίτερα στους νέους που αποτελούν το οξυγόνο της νέας εποχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more