Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ “ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”

Σας κοινοποιούμε το συνημμένο υπόμνημα που επιδόθηκε στο κλιμάκιο της ΝΔ,που επισκέφθηκε την Έδεσσα,στις 8-6-2013,στα πλαίσια των ΄΄ των προσυνεδριακών διεργασιών και συναντήσεων με τοπικούς φορείς εν όψει του συνεδρίου της ΝΔ΄΄.
Πέραν αυτού παρασχέθηκαν επιπρόσθετες πληροφορίες και τεκμηρίωση για την άμεση λήψη μέτρων για την οικογένεια με πολλά παιδιά και την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος που ουσιαστικά είναι η βασική αιτία της καταρρεύσεως τόσο του ασφαλιστικού συστήματος όσο και του συστήματος Υγείας,πέραν βεβαίως της κακοδιαχειρίσεως και κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος.


Το Διοικητικό συμβούλιο

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΡΙΩΝ ΤΕΚΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΔΕΣΣΗΣ
“ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ”
58200 Φλωρίνης 4 Τηλ.:6944161115
                                      Αρ. πρωτ.:006/2013                     Έδεσσα 8 Ιουνίου 2013

Αξιότιμη κυρία Βουλευτή, ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΔΕΣΣΑ,

στο σκαλοπάτι που πατά ο Θεός για να ανεβεί στον ουρανό.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ της υποσχέσεως του κου, Πρωθυπουργού, όπου με ιδιαίτερη έμφαση, στις 14-10-2011(συνάντηση μαζί του) μας τόνιζε:΄΄ ..πρέπει και θα δοθεί προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του σοβαρότατου δημογραφικού προβλήματος με κατάλληλη δημογραφική πολιτική.Ειδικά δε τα θεσμικού χαρακτήρα μέτρα που δεν έχουν οικονομικό κόστος θα τα επαναφέρουμε άμεσα.΄΄ ΄Εκτοτε μόνο καταργήσεις/ περιορισμοί  με άδικα και οριζόντια μέτρα βλέπουμε και αυτών των ολίγων παροχών που είχαν θεσπισθεί. Επίσης κάτι ανάλογο μας είχε τονίσει και στην συνάντησή μας μαζί του εδώ, στην ακριτική και ωραία Έδεσσα(13-6-2012). 

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΒΟΜΒΑ ΕΚΡΑΓΕΙΣΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΗΔΗ ΟΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΕΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Η ΚΥΝΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΔΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ.

            Φτάνει, όχι άλλη ΤΙΜΩΡΙΑ των οικογενειών με τρία τέκνα και άνω. Η ανεργία στις οικογένειες με τρία τέκνα και άνω είναι τουλάχιστον 8-10% υψηλότερη από τον γενικό δείκτη και αγγίζει το 35-38%,εδώ δε στην Πέλλα ακόμη υψηλότερη. Οι τρίτεκνες οικογένειες έχουν κατ΄ ελάχιστον ένα μέλος(γονέα) άνεργο ή μερικώς απασχολούμενο. Τα τελευταία  χρόνια αυτό που βλέπουμε από την Κυβέρνηση είναι μόνο περιορισμούς/ καταργήσεις ακόμη και παροχών που δεν είχαν οικονομικό κόστος αλλά ήταν ένα στήριγμα για τις τρίτεκνες οικογένειες. Επίσης τις τελευταίες ημέρες γινόμασθε αποδέκτες πολλών παραπόνων μελών μας που με αγανάκτηση διαμαρτύρονται για τα απαράδεκτα και άδικα κριτήρια που έχουν θεσπισθεί τόσο για το Επίδομα Στήριξης Τέκνων(πολύ χαμηλά  εισοδηματικά κριτήρια, εξωπραγματικά) όσο και για το Ειδικό Επίδομα Τριτέκνων-Πολυτέκνων(που ύπουλα θεσπίσθηκε την τελευταία στιγμή δικαιούχος να είναι ο γονέας εφ΄όσον και τα τρία τέκνα είναι εξαρτώμενα, αλλιώς δεν θα δίδεται σε κανένα τέκνο τριτέκνου ή πολυτέκνου).Τα φορολογικά μέτρα που ισχύουν είναι ισοπεδωτικά και χωρίς ίχνος δικαιοσύνης. Οι τρίτεκνες οικογένειες πληρώνουν από το 2012 υψηλότερους φόρους από άγαμους ή χωρίς τέκνα οικογένειες και εφέτος θα είναι ακόμη πιο βαριά η φορολόγηση. Από τις όποιες ελαφρύνσεις που πρόσφατα ψηφίσθηκαν δυστυχώς εξαιρέθηκαν παντελώς οι τρίτεκνες οικογένειες(επιβολή χαρατσιού, ρυθμίσεις Υπουργείου Παιδείας, άρνηση ένταξης των τριτέκνων για μειωμένα δημοτικά τέλη, φορολόγηση ακίνητης περιουσίας,μη εξαίρεση από την εφεδρεία/απόλυση κα).
Τα προβλήματα που απασχολούν τις οικογένειες με τρία τέκνα είναι σοβαρότατα και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση καθότι έχει οδηγηθεί ένα μεγάλο ποσοστό των οικογενειών στην εξαθλίωση και την φτώχεια που έχει σαν συνέπεια να αδυνατούν να στηρίξουν την φοίτηση των τέκνων τους σε διαφορετικές σχολές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, της σωστής φροντίδος των παιδιών τους. Επιτέλους να θεσμοθετηθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος(μείον 1 εκατομ λιγότεροι από την απογραφή του 2001,οι γεννήσεις το 2011 ήταν περίπου 75000 και το 2012 από τα πρώτα στοιχεία φαίνεται ότι θα έχουμε ακόμη μείωση της τάξεως 15-20%),που θεωρούμε ότι αυτό είναι το πιο ζωτικό πρόβλημα που απαιτεί άμεση λύση. Είναι η βασική αιτία της καταρρεύσεως του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος και αδυναμίας παροχής ικανοποιητικής περίθαλψης στην υγεία και την πρόνοια, στελέχωση των Ενόπλων Δυνάμεων κ.α. Πιστεύουμε ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή μετά από τα σκληρά μέτρα που έχουν θεσμοθετηθεί στα πλαίσια της εξυγιάνσεως και του νοικοκυρέματος να στρέψει την προσοχή της ο κος Πρωθυπουργός στις οικογένειες με πολλά τέκνα, οι οποίες έχουν επωμισθεί το μεγαλύτερο βάρος και σε πολλές περιπτώσεις πέραν του αναλογούντος.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ,ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΤΟ, ΠΛΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ


Με  τιμή

     Ο Πρόεδρος                                               Η Γεν. Γραμματέας
     Σταύρος Πουρτουλίδης                                    Μιχαλοπούλου Λουκία                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more