Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Στην τελική ευθεία η ΝΔ για το συνέδριο στα τέλη Ιουνίου

Κεντρικό σύνθημα η επανεκκίνηση

Ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κόμματος εξουσίας που θα είναι η πολιτική ομπρέλα των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροδεξιάς
Ο Αντώνης Σαμαράς στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σύγχρονου κόμματος εξουσίας που θα είναι η πολιτική ομπρέλα των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροδεξιάς   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Αθήνα
Στην τελική ευθεία για το τακτικό της συνέδριο (28-30 Ιουνίου) μπαίνει η ΝΔ, η οποία σύμφωνα με τον πρωθυπουργό βρίσκεται σε διαδικασία μετεξέλιξης. Κεντρικό σύνθημα θα είναι η επανεκκίνηση του κόμματος τέσσερις δεκαετίες μετά την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Βασική κατεύθυνση, με όχημα το συνέδριο, είναι να διευρυνθεί η κοινωνική και πολιτική βάση της κεντροδεξιάς παράταξης, να εμπλουτιστεί - και άρα να ανανεωθεί ριζικά το στελεχιακό δυναμικό της - με νέο «πολιτικό προσωπικό», όχι μόνο από τον χώρο της ΝΔ, καθώς επίσης και να αλλάξει η νοοτροπία και η πολιτική κουλτούρα.
Ο πρωθυπουργός έχει κεντρικό στόχο να διαμορφώσει ένα σύγχρονο κόμμα εξουσίας, το οποίο θα είναι η πολιτική ομπρέλα των ευρύτερων δυνάμεων της Κεντροδεξιάς, των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής.
Ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να συμμετάσχει ενεργά τις επόμενες εβδομάδες στον προσυνεδριακό διάλογο με βασικό σταθμό το προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης στις 9 Ιουνίου. Εκεί θα μιλήσει, για πρώτη φορά έπειτα από καιρό, σε κομματικό ακροατήριο για την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ενώ το αντικείμενο του προσυνεδρίου είναι τα εθνικά θέματα, η εξωτερική πολιτική και η ασφάλεια.
Μια εβδομάδα μετά, στις 16 Ιουνίου, ο κ. Σαμαράς θα κηρύξει από το Ναύπλιο, όπου θα γίνει το προσυνέδριο της ΝΔ με επίκεντρο τα θεσμικά ζητήματα και τη συνταγματική αναθεώρηση, την έναρξη του δημόσιου διαλόγου για τις αλλαγές στον συντακτικό χάρτη της χώρας.
Από την πρώτη ιστορική πρωτεύουσα του νέου ελληνικού κράτους, ο πρωθυπουργός θα αναλύσει την πρότασή του για την «Ελλάδα του 2020» και θα δώσει το πλαίσιό του για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Ο τελευταίος σταθμός του κ. Σαμαρά θα είναι ο Πειραιάς, όπου στις 23 Ιουνίου θα παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ για την ανάπτυξη δίνοντας έμφαση στο πεδίο των φορολογικών συντελεστών .
 
Αλλαγές σε πρόσωπα
Από το συνέδριο θα αναδειχθεί και η νέα φουρνιά στελεχών, καθώς επιθυμία του κ. Σαμαρά είναι στο ανώτατο καθοδηγητικό όργανο, δηλαδή στην Πολιτική Επιτροπή (πρώην ΚΕ), να εκλεγούν κυρίως νέα πρόσωπα που θα δώσουν τον αέρα της ανανέωσης.
Την Κυριακή 30 Ιουνίου, τελευταία ημέρα του συνεδρίου, αναμένεται να εκλεγούν ως είθισται τα νέα αιρετά μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, η οποία θα είναι ριζικά ανανεωμένη και θα επιχειρηθεί να αναδειχθούν πρόσωπα που δεν χαρακτηρίζονται ως στελέχη του «κομματικού σωλήνα» και των μηχανισμών.
Ως εκ τούτου αναμένονται πολλές εκπλήξεις, ενώ αλλαγή σκυτάλης θα έχουμε και στη θέση του Γραμματέα της ΝΔ, με τον κ. Κεφαλογιάννη να αποχωρεί. Ο νέος Γραμματέας θα εκλεγεί μία εβδομάδα μετά το συνέδριο, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής και ο επικρατέστερος διάδοχος του κ. Κεφαλογιάννη είναι ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ
Ο 30χρονος Σάκης Ιωαννίδης, απόφοιτος του Παντείου από τη Δράμα είναι ο διάδοχος του Ανδρέα Παπαμιμίκου στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ.
Στη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας ψήφισαν 29.194 μέλη σε όλη την Ελλάδα (που έχουν γεννηθεί από το 1981 έως και το 1995) και το τελικό αποτέλεσμα στο 100% των εκλογικών τμημάτων -όπως ανακοίνωσε η νεολαία της ΝΔ διαμορφώθηκε ως εξής: Ιωαννίδης: 26.837 Λευκά: 1.924 Ακυρα:433.
«Από σήμερα ξεκινά μία νέα πορεία. Με σκληρή δουλειά και πίστη σε όσα εκπροσωπούμε, προκειμένου η ΟΝΝΕΔ της δικής μας γενιάς να γίνει δύναμη εξέλιξης της ελληνικής κοινωνίας. Για να κάνουμε την οργάνωση μας, εκφραστή μιας ολόκληρης γενιάς που δε συμβιβάζεται».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more