Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στο 1ο Διεθνές Basketball Camp for Ladies η αθλήτρια του Πανεδεσσαϊκού ΛΥΜΠΑΡΗ Μαρία

 Στο 1ο Διεθνές Basketball Camp For Ladies   συμμετείχε η αθλήτρια του Πανεδεσσαϊκού Λυμπάρη Μαρία μετά από σχετική παρότρυνση των προπονητών της ομάδας. Το camp πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 5η Ιουλίου στο γήπεδο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και αφορά μία καινοτομία της P.B.T.(Personal Basketball Training) που σε συνεργασία με καταξιωμένους προπονητές πρόσφερε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ατομικής βελτίωσης για αθλήτριες 15-22 ετών.

Οι αθλήτριες παρακολούθησαν ένα πλούσιο πρόγραμμα ατομικής τεχνικής ,που περιλάμβανε, ball handling ,passing,rebound,κινήσεις ,τελειώματα και  συνεργασίες  2,3 και 4 παικτών.
Συγκλονιστική ήταν η παρουσία του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος  Τζώρτζη Δικαιουλάκου, ο οποίος ανιδιοτελώς παρευρέθηκε  2 ημέρες στο camp, μάλιστα και τις 4 ώρες του προγράμματος.  Ήταν δίπλα στα 47 κορίτσια που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το ζέσταμα, μέχρι και τα διαγωνιστικά σουτ διορθώνοντας και συμβουλεύοντας συνεχώς. Η ανάλυση του pick and roll και του spacing έγιναν με εξαιρετικό τρόπο και αποτέλεσε σεμινάριο για παίκτριες αλλά και προπονητές. 
Το παρόν έδωσαν κατά τη διάρκεια του  camp και οι παίκτριες της εθνικής ομάδος  Εβίνα Μάλτση, Πέλυ Παπαμιχαήλ και Αφροδίτη Κοσμά  οι οποίες αποθεώθηκαν από τις αθλήτριες και έγιναν αντικείμενα λατρείας, ενώ η γνωστή  Ελίνα Μπάμπκινα έδωσε ρεσιτάλ μέσα στο γήπεδο συμμετέχοντας ενεργητικά στην επίδειξη των συνεργασιών που έδειξε οcoach Δικαιουλάκος  και ήταν πολύ γλυκιά με όλους. 
Το πρόγραμμα των ατομικών προπονήσεων της P.B.T. δημιουργήθηκε από τον coach Δεσποτάκη Μάριο για να βοηθήσει αθλητές και αθλήτριες του μπάσκετ να βελτιώσουν την απόδοση τους στο γήπεδο, βελτιώνοντας τις τεχνικές αδυναμίες τους, την φυσική τους κατάσταση και τη δύναμη τους.
Στόχος του Πανεδεσσαϊκού είναι με ανάλογες δραστηριότητες(summer basketball camp) και παροτρύνοντας και ενισχύοντας τις συμμετοχές αθλητών και αθλητριών του, να μπουν σε μία διαφορετική φιλοσοφία, ώστε να καταλάβουν την αξία της ουσιαστικής προπόνησης και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα της σωστής αθλητικής νοοτροπίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more