Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ποδοσφαιρικά νέα από την Α 1 της ΕΠΣ Πέλλας- Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου



 
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου
     Είσοδος στον Αύγουστο σε λίγες μέρες, τελευταίος μήνας του καλοκαιριού και αυτό σημαίνει για το ποδόσφαιρο ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες των ομάδων, και αν όχι ξεκινάνε αυτές τις μέρες, με στόχο την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του έμψυχου δυναμικού τους, για την νέα ποδοσφαιρική χρονιά. Παράλληλα με την εξέλιξη της μεταγραφικής περιόδου, φέτος λήγει στις 2 Σεπτεμβρίου, προχωράνε και στην διαμόρφωση του νέου τους ρόστερ με την απόκτηση ή την αποχώρηση κάποιων ποδοσφαιριστών τους.

    Πρώτη εκτίμηση με την ολοκλήρωση του πρώτου μήνα των μεταγραφών για την Α1 κατηγορία της Ε.Π.Σ. Πέλλας μπορούμε να πούμε ότι το πάρε δώσε των ομάδων έχει κινηθεί σε πολύ χαμηλούς τόνους σε σχέση με άλλες χρονιές, ρίχνοντας εντυπωσιακά τα οικονομικά τους μπάτζετ, παρ΄ όλο τον ερασιτεχνισμό των τοπικών πρωταθλημάτων, με συνέπεια να μην είναι πολλοί οι ποδοσφαιριστές που έχουν μετακινηθεί μέχρι σήμερα. Οι ομάδες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν το υπάρχων έμψυχο δυναμικό τους, ενώ πολλές δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα, επιτέλους, στην προώθηση ποδοσφαιριστών από τα τμήματα υποδομών τους.
Ας δούμε όμως την μέχρι στιγμής εικόνα των ομάδων του νομού μας, λίγο πριν την έναρξη των επίσημων δραστηριοτήτων.
1. ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ:
    Η ιστορική ομάδα των Καταρρακτών με τιμονιέρη και φέτος τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της Χρήστο Μεσημερλή ξεκινάει την προετοιμασία του στις 5 Αυγούστου, με αρκετά όμως διοικητικά προβλήματα αφού πριν από λίγο καιρό ορισμένα μέλη του Δ. Σ. υπέβαλαν την παραίτησή τους προκαλώντας τριγμούς στην λειτουργία του συλλόγου. ‘Έτσι το νέο Δ.Σ. αποτελείτε πλέον από τους κ.κ. Αλεβίζο Γ., Καπιντζόγλου Χρ., Ιορδανίδης Κ., Τσαούσης Χρ., Δραγούμης Σ., Γιαννού Αντ., Χ΄΄αντωνιάδης Α., και τον Πρόεδρο του Μιχάλης Τσέπτεμπης.
   
Στο μεταγραφικό πάρε δώσε της ομάδας έχουν αποχωρήσει μέχρι στιγμής οι ποδοσφαιριστές Ρέτζιας (Νάουσα), Γεωργίου, Τσόπτσης, Αποστόλου (Ελπίδα Εδεσσας), ενώ έχουν έρθει ο Καιλάρης (Μεγαπλάτανο), Τζίγκας Αγγ. και Ηλίας (Ζέρβη), Χ΄΄λαμπρινός (Όρμα), Πασχαλίδης (Ριζάρι), Κίτσος και Λούσης (Νησί). ΄Τέλος την θέση του Τεχνικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Σέρτζιαν Τσολάκοβιτς .
2. ΔΟΞΑ ΜΑΝΔΑΛΟΥ :
     Μία από τις ελάχιστες ομάδες φέτος με αξιοπρόσεκτες μεταγραφικές κινήσεις κάτι που δείχνει ότι η ομάδα θα εμφανιστεί για μία ακόμη χρονιά δυνατή και υπολογίσιμη. Με προπονητή για τρίτη χρονιά τον Γιάννη Τσαμαρδό ξεκίνησε την προετοιμασία της στις 22 Ιουλίου.
     Από την Δόξα έχουν αποχωρήσει μέχρι σήμερα οι Καραφουλίδης, Χαλκίδης και Αναστασιάδης (ΠΑΟΚ Γιαννιτσών), ενώ έχουν αποκτηθεί οι Γκότσης (Ν. Μυλότοπο), Γιόντη (Εξαπλάτανο), Πίττα Δ. (ΠΑΟΚ Αραβησσού), Αμπράζη (ΠΑΟΚ Αραβησσού). Παρέμειναν οι Γαβριηλίδης, Ειρνηνάκης, Γραμματικόπουλος, Καλότι
3. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ:
     Με ακράδαντη εμπιστοσύνη στο τοπικό έμψυχο υλικό, η ευχάριστη έκπληξη του περυσινού πρωταθλήματος Ν. Πέλλα και φέτος κινείτε με χαμηλούς τόνους κρατώντας το υπάρχον έμψυχο δυναμικό με εξαίρεση την απώλεια του πρώτου σκόρερ πέρυσι της κατηγορίας Μπάσδο που θ΄ αγωνιστεί την νέα χρονιά στο χωριό του το Δροσερό.
     Έχουν αποχωρήσει επίσης οι Κωτούδης Τ. (Αμπελειές), και Κράιτσης (Πολύπετρο). Αντίθετα έχει αποκτηθεί μέχρι σήμερα ο Πολατίδης και ο Ευθυμιάδης Π. (ΠΑΟΚ Αραβησσού). Προπονητής για πολλοστή χρονιά ένα δικό της παιδί ο Κώστας Νινιατζούσδης ο οποίος θα ξεκινήσει την προετοιμασία της ομάδας στις 5 Αυγούστου.
4. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΡΜΑΣ:
Σιγή ιχθύος στην ομάδα της Όρμας η οποία δεν έχει κλείσει, επίσημα τουλάχιστον, προπονητή παρόλο που ακούγεται πολύ έντονα η ανανέωση της συνεργασίας της με τον περυσινό Μάκη Δεμίρη. Η προετοιμασία της πιθανότατα θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου. Έχει αποχωρήσει μέχρι σήμερα ο Χ΄΄λαμπρινός καθώς πολύ πιθανή είναι και η αποχώρηση του περυσινού σκόρερ της  ομάδας Γκάζι. Έχουν αποκτηθεί μέχρι σήμερα ο Παντελίδης (τερματοφύλακας Εξαπλάτανο).
5. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΛΛΑΣ:
     Η φιλόδοξη πέρυσι και φιναλίστ του κυπέλλου Πέλλα, φέτος έχει προσγειωθεί αρκετά όσον αναφορά το οικονομικό της μπάτζετ, ενώ έχουν αποχωρήσει αρκετοί ποδοσφαιριστές, που θα τους χαρακτηρίζαμε πρώτης γραμμής, από την περυσινή βασική ενδεκάδα. Με νέο προπονητή τον έμπειρο από εθνικές κατηγορίες Τσιμπίνη Γιώργο θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στις 5 Αυγούστου.
    Έχουν αποχωρήσει λοιπόν από την ομάδα οι Τζιβελέκης (ΠΑΙΚΟ Γουμένισσας), Χαρμάνας (Αμπελειές), Τανταλίδης (ΠΑΟ Κουφαλίων), Τουλγαρίδης (ΠΑΟΚ Γιαννιτσών), Ουγκανέζωφ (Πέλλα).
Έχουν αποκτηθεί, επέστρεψε, μέχρι σήμερα ο Μυλωνόπουλος. Νέος Πρόεδρος της ομάδας ανέλαβε ο Κώστας Καραγιάννης, ενώ πλαισιώνετε στο νέο Δ.Σ από τους Αλμπάνη Σ., Τζουβάρα Β., Βογιατζή Κ., Πιτσάρη Π., Φλώρο Χ., Σουλουσάκη.
6. ΠΑΟ ΚΑΡΥΔΙΑΣ
Η νεοφώτιστη ομάδα της ορεινής Έδεσσας δεν έχει ξεκινήσει ακόμα καμία δραστηριότητα της και γνωστό είναι μόνο η παραμονή του πετυχημένου προπονητή της Γιαννούλτση Γιώργου.
7. ΑΡΗΣ ΠΡ. ΗΛΙΑ:
    Μία ακόμη ομάδα που πέρυσι πρωταγωνίστησε και φέτος έχει κατεβάσει και αυτή το οικονομικό της μπάτζετ ενώ και αρκετοί ποδοσφαιριστές της πρώτης γραμμής έχουν αποχωρήσει για άλλες ΄΄πολιτείες΄΄. Έτσι έχουν αποχωρήσει ο Βοτάρης Α. (Γαλατάδες), Βοτάρης Δ. (Εξαπλάτανος), Αντωνιάδης (Άσπρο), Αποστολούδας (Άσπρο), Χραλαμπίδης (Ριζό).
    Επιτυχία θεωρείται η ανανέωση της συνεργασίας με τους Μηνά, Στεργίου, Πιστοφίδη, Συμεωνίδη και Καρυπίδη, ενώ στον αντίποδα έχουν αποκτηθεί ο Ορφανίδης (Εδεσσαίο), Βουλγαράκης (Λιποχώρι), ενώ σε συζήτηση βρίσκετε η διοίκηση με 4 – 5 παίκτες ακόμα. Νέος πρόεδρος της ομάδας ανέλαβε ο Καζαντζίδης Κώστας μετά την αποχώρηση του Γιώργου Σούλτσε ενώ νέος είναι και προπονητής της ομάδας που ακούει στο όνομα Κώστας Παρίσης. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου.
8. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΔΩΝ:
    Η νέα ποδοσφαιρική δύναμη του νομού τα τελευταία χρόνια με συμμετοχές στην Δ΄ Εθνική επανέρχεται στην Α1 κατηγορία μετά από απουσία ενός χρόνου και φιλοδοξεί να κάνει αισθητή και πάλι με την παρουσία της στην κατηγορία πρωταγωνιστώντας. Νέος πρόεδρος της ομάδας ανέλαβε ο Κουπαράνης Σωτήρης ενώ στον πάγκο παρέμεινε για δεύτερη χρονιά ο Νίκος Αντωνάς. Η προετοιμασία ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου.
    Από την περυσινή ομάδα του κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας αποχώρησαν οι Σταυρίδης (Σταυροδρόμι), Μπουρνάζης (Άσπρο), Σταπατώρης. ενώ σημαντική είναι η ενίσχυση μέχρι στιγμής και έρπετε συνέχει λένε οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Μπόικος (Καλή), Κάμτσης Π. (Καλή), Κωνσταντάκης (ΑΕ Καριώτησσας), Μανδάλης (Νάουσα), Βοτάρης Α. (Πρ. Ηλίας), Παυλίδης (ΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ) είναι οι παίκτες που θα φοράνε την νέα χρονιά την φανέλα του Ολυμπιακού.
9. ΟΡΦΕΑΣ ΡΙΖΑΡΙΟΥ:
    Με χαμηλούς ρυθμούς κινείται μέχρι στιγμής η ομάδα του Ορφέα η οποία θα έχει για μία ακόμη χρονιά ως προπονητή την σταθερή αξία στον χώρο Κώστα Μαλουμίδη ξεκινώντας την προετοιμασία της η ομάδα στις 7 Αυγούστου. Έχουν αποχωρήσει μέχρι σήμερα ο Πασχαλίδης (Εδεσσαϊκό), και ο Απάζογλου. Στον αντίποδα δεν έχει ανακοινωθεί η απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή, παρά μόνο η πρόθεση ν΄ αποκτηθεί ο Μίσκος από τον Εδεσσαϊκό καθώς και οι συζητήσεις με 3 – 4 ακόμα ποδοσφαιριστές.
10. ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ:
    Ο περυσινός πρωταθλητής που δεν κατάφερε να κερδίσει την άνοδό του στην Γ΄ Εθνική το φετινό καλοκαίρι έχει κλονιστεί από διοικητικά προβλήματα καθώς και από οικονομικά ανοίγματα, απόρροια του πρωταθλητισμού των τελευταίων ετών. Τις τελευταίες μέρες φαίνεται τελικά ότι διοικητικά βρίσκει τον δρόμο της με πρόεδρο και πάλι τον Νίκο Κοντάκο.
    Φέτος όπως όλα δείχνουν θα επιδιωχθεί ένα συμμάζεμα στα οικονομικά του συλλόγου χωρίς όμως να χάσει την αγωνιστική του δυναμική και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο η ομάδα η οποία θα έχει προπονητή της έναν άνθρωπο που την ξέρει πολύ καλά, τον Βασίλη Μάντζαρη. Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 5 Αυγούστου. Έχουν αποχωρήσει είδη ο Δημητριάδης (Λευκάδια), Παπαγεωργίου (Κ 20 Άρης). Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η απόκτηση κάποιου ποδοσφαιριστή.
11. ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ:
     Ο Πρόεδρος του Λάκης Βασιλειάδης από την φύση του χαμηλών τόνων άνθρωπος μιάνει για άνετη παραμονή της ομάδας αλλά οι μέχρι σήμερα μεταγραφικές του κινήσεις δείχνουν ότι μπορεί να πετύχει και κάτι πολύ περισσότερο. Με προπονητή τον Νίκο Τσιρογιάννη που έσωσε πέρυσι τον ΠΑΟΚ στα μπαράζ, ξεκινάει την προετοιμασία του στις 1 Αυγούστου.
     Έχουν αποχωρήσει από την ομάδα οι έμπειροι Ζημπίδης (Εθνικός Γ.), και Σαββούλίδης (Εθνικός Γ.) Έχουν αποκτηθεί οι Σαββάκης (Ν. Μυλότοπο), Καπουσούζης (Κ 20 Αναγέννησης Γ.), Αναστασιάδης (Μανδαλο), Σιδηρόπουλος (Λευκάδια), Τσιβελέκης (Αναγέννησδη γ.), Δημοσθένους (Φίλιππος Μέσης Ημαθίας), Ουγκανέζωφ (Πέλλα), Τουλγαρίδης (Πέλλα). Παρέμειναν οι Καβρουλάκης, Χορτομάνης, Σιδώρης, Κωνσαντίνου, Γκουγκούδης, Γρηγοριάδης, Μαραντίδης, Καλαιτζής.
12. Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ν. ΜΥΛΟΤΟΠΟΥ:
     Μία ακόμη ομάδα με πρωταγωνιστικό ρόλο στο τοπικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, φέτος έχει ως στόχο και αυτή την μείωση του οικονομικού της μπάτζετ αξιοποιώντας το υπάρχον έμψυχο υλικό της. Αλλαγές είχε η ομαδα τόσο στην θέση του Προέδρου, αφού μετά από 5 χρόνια στην Προεδρία αποχώρησε ο Λευθέρης Κιοκπάσογλου δίνοντας το ΄΄δαχτυλίδι΄΄ στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Μ. Αλεξάνδρου Τάσο Ιωαννίδη.
     Αλλαγή σελίδας υπάρχει και στον προπονητή αφού μετά από 2,5 χρόνια αποχώρησε ο καθ΄ όλα πετυχημένος Λάζαρος Μακρίδης αναλαμβάνοντας πλέον ένας άλλος παλαίμαχος ο Πέτρος Μαμής ξεκινώντας την προετοιμασία στις 5 Αυγούστου. Έτσι σήμερα έχουν αποχωρήσει από την ομάδα οι Γκότσης (Μάνδαλο), Κατρατσέας (ΠΑΟ Κουφαλίων), Γρηγορίου (ΠΑΟ Κουφαλίων), Τζόρμπας Ε., Σαββάκης (ΠΑΟΚ Γιαννιτσών), Καλαμαριάς, Ιωαννίδης Φ.
13. ΔΟΞΑ ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ:
     Η περυσινή απρόσμενα άσχημη πορεία της ομάδας με την παραμονή της την τελευταία αγωνιστική στην κατηγορία, δεν θέλουν να επαναληφθεί στην ομάδα της Δόξας γι΄ αυτό και φέτος γίνετε ένας ποιο ορθολογικός προγραμματισμός με νέο προπονητή τον Γιώργο Τσιμτσιρίδη, άριστο γνώστη του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Η προετοιμασία της ομάδας ξεκινάει στις 5 Αυγούστου.
    Αποχώρησαν από την ομάδα μέχρι στιγμής οι Αθανασίου, Μάντζιος, Σασαρίδης Δ., Μανίσης (Ξιφιανή), Κυριακίδης (Μάνδαλο), Γιόντης (Μάνδαλο), Ανδριανόπουλος (Θεσσαλονίκη), Παντελίδης (Όρμα), Τσεντεμίδης.
Ήρθαν οι Κοτσαμανώλης (Ν., Ζίχνη Σερρών), Βοτάρης Δ. (Πρ. Ηλίας), Κουντουράς (Εθνικός Αρ.), Γάιτσης Μ. (Ξιφιανή), Καρράς Κ. (Ξιφιανή). Παρέμειναν στην ομάδα οι Παρτσανάκης Ε., Δημητριάδης Λ. , Νάτσκος Θ., Σπαχο Θ., Βασιλούδης Γ.
14. ΕΛΠΙΔΑ ΕΔΕΣΣΑΣ:
     Μετά από 4 χρόνια, επιστροφή στην Α1 κατηγορία για την ομάδα της Ελπίδας με όνειρα και πολλές φιλοδοξίες. Ξεκινώντας την οργάνωσή της εδώ και αρκετό καιρό επέλεξε για προπονητή της τον παλαίμαχο άσσο του Εδεσσαϊκού Ιάκωβο (Τζάκ) Παπαδόπουλο. Η προετοιμασία που ξεκίνησε αρκετά νωρίς φέτος στις 22 Ιουλίου έφερε στο γήπεδο 28 ποδοσφαιριστές πράγμα που φέρνει αισιοδοξία στις τάξεις της Ελπίδας. Μοναδική αποχώρηση από την ομάδα είναι Πόντης που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων μετακομίζει εκτός Ν. Πέλλας. Από κει και πέρα η ομάδα κινήθηκε και απέκτησε τον έμπειρο τερματοφύλακα Αποστόλου από τον συμπολίτη Εδεσσαϊκό, ενώ βρίσκονται στα σκαριά και κάποιοι ακόμα ποδοσφαιριστές.
15. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ:
    Με προπονητή τον Φώτη Μητσάκη με τον οποίο πέρυσι κατέκτησε την άνοδο του στην Α1 κατηγορία ο Εθνικός φιλοδοξεί να συνδυάσει την επιστροφή του με μία καλή πορεία αντάξια της ιστορίας του συλλόγου. Η προετοιμασία της ομαδας ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου. Η διοίκηση του συλλόγου συμφώνησε για την νέα χρονιά με όλο τον περυσινό βασικό κορμό της ομάδας και αυτοί είναι: Σειτανίδης Π., Εελυθεριάδης Μπ., Τζάτσης Μ., Σιδηρόπουλος Κ., Σωτηριάδης Φ., Κοεμτζίδης, Ανδρονικίδης. Αποκτήθηκαν επίσης οι Ζημπίδης (ΠΑΟΚ Γ.), Ντάλης (ΠΑΟΚ Γ.), Σαββουλίδης (ΠΑΠΟΚ Γ.), Ανδρεάδης (ΑΕΤΟΣ Σκύδρας), Παλαικός (Ν. Ζίχνη Σερρών), Βασιλείαδης (Μακεδονικός Γ.), Λεκίδης Π. (Αμπελειές). Αποχώρησε ο Φάββας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more