Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αλλάζει επιτέλους η εικόνα στον πρώην καταυλισμό των αθίγγανων μετά την μετεγκατάστασή τους και την αποκατάσταση του χώρου από τον Δήμο Πέλλας!

  
Δημοσίευμα από την εφημερίδα Πολιτεία του Λύσανδρου Αμιτζόγλου

Το είχαμε γράψει και στο προηγούμενο φύλλο μας και το εφαρμόζουμε στην πράξη. Η ανάδειξη κάθε θετικής δράσης και προσπάθειας από την πλευρά του δήμου για την βελτίωση της εικόνας του τόπου μας, την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, θα μας βρει συμμάχους, όπως επίσης οφείλουμε να αναδεικνύουμε και θα το πράττουμε για κάθε παράλειψη ή λάθος προσανατολισμό του.

     Έτσι οφείλουμε να εξάρουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Πέλλας να δώσει οριστική λύση σ΄ ένα πρόβλημα, τουλάχιστον μιας 20 ετία και δεν είναι άλλο από την μετεγκατάσταση των συμπολιτών μας αθίγγανων στον οικισμό που δημιουργήθηκε γι΄ αυτούς, αλλά και την αποκατάσταση του χώρου όπου είχαν τον καταυλισμό τους προηγουμένως.
    Πριν από τρεις μήνες αναδείξαμε για μια ακόμη φορά το πρόβλημα και φιλοξενήσαμε δήλωση – δέσμευση του Αντιδημάρχου της Δ. Ε. Κρύας Βρύσης Χρήστου Πασαλή ότι πολύ σύντομα θα ολοκληρώνονταν η μετεγκατάσταση και θα καθάριζε τόσο ο χώρος του πρώην καταυλισμού, όσο και η είσοδος της πόλης. Σήμερα επισκεπτόμενοι τον χώρο αυτόν είδαμε τα μηχανήματα του Δήμου να δουλεύουν πυρετωδώς, απομακρύνοντας όλα τα άχρηστα υλικά που υπήρχαν στον καταυλισμό. Ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Πασαλής μας δήλωσε σχετικά : Υλοποιούμε σήμερα μία δέσμευση μας, γιατί γνωρίζαμε εδώ και πολλά χρόνια το πρόβλημα που υπήρχε εδώ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η υλοποίηση του έργου, ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Τ.Υ. του Δήμου και του πρώην Αντιδήμαρχου κ. Σικοβάρη, με τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον οικισμό (ρεύμα, διαμόρφωση χώρων κ.α.) για να ολοκληρωθεί σήμερα με τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του πρώην καταυλισμού.
    Η μετεγκατάσταση των αθίγγανων ολοκληρώθηκε, έστω και με τις παρεμβάσεις των ίδιων και την κατασκευή των σπιτιών από τους ίδιους αντί της τοποθέτησης προκάτ σπιτιών όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο, εντούτοις οι συνθήκες διαβίωσης τους πλέον είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που ζούσαν πριν από λίγους μήνες.

Παράλληλα με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή καθαρίζετε και ο δρόμος της εισόδου εκατέρωθεν, με το ξήλωμα θάμνων και ξερών δέντρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more