Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Κράμερ εναντίον Κράμερ

Η κόντρα Σ. Τουφεγγόπουλου Π. Τσάνταλη που έφτασε μέχρι τις αίθουσες των δικαστηρίων

Στην ανατολική Αλμωπία από τις αρχές του 2006 μέχρι σήμερα δεσπόζει μια μεγάλη κόντρα η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Πρόκειται για την κόντρα ανάμεσα στον τελευταίο Δήμαρχο Εξαπλατάνου Σταύρο Τουφεγγόπουλο και στον επικεφαλή της αντιπολίτευσης Παράσχο Τσάνταλη.
Η εκλογική μάχη του  2006 ανέδειξε νικητή τον κο  Τουφεγγόπουλο που επικράτησε με 42,98% (τότε ο Δήμαρχος έβγαινε με το 42%) έναντι 31,52% του Π. Τσάνταλη ο οποίος όμως είχε περάσει τον τότε Δήμαρχο Χρήστο Παλίκογλου που είχε συγκεντρώσει το 25,50%.  Οι πρώτες όμως κόντρες τους ξεκίνησαν στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου Εξαπλατάνου όπου ο κος Τσάνταλης ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης έβαζε θέματα προς συζήτηση. Το κλίμα πολλές φορές ήταν εκρηκτικό και οι φράσεις που ακούγονταν πρωτόγνωρες.  Μάλιστα στις κόντρες συμμετείχαν από την Δημοτική αρχή ο αντιδήμαρχος Βασίλης Αντωνιάδης που δεν βρίσκεται σήμερα στη ζωή και από την αντιπολίτευση ο κος Παρούτογλου. Ομηρικές μάχες που λίγο έλειψε να εξελιχθούν σε συμπλοκές.

Τα χαλίκια
Ο Παράσχος πολλές φορές μέσα στα δημοτικά συμβούλια αλλά και δια μέσου του τοπικού τύπου κατηγορούσε τον Δήμαρχο Σταύρο Τουφεγγόπουλο για εικονικά έργα και για κακοδιαχείριση σε πολλούς τομείς. Προμετωπίδα όμως των καταγγελιών του ήταν η περίπτωση με τις χαλικοστρώσεις  που όπως υποστηρίζει ο κος Τσάνταλης δεν έπεσαν τον Δεκέμβριο του 2006 επί δημαρχίας Χρ. Παλίκογλου αλλά πληρώθηκαν από τον κο Τουφεγγόπουλο μερικούς μήνες αργότερα. Μάλιστα αυτή η υπόθεση μαζί με άλλες βρίσκονται στο γραφείο της εισαγγελίας Έδεσσας ενώ και κάποιες στις δικαστικές αίθουσες.

Ο Π. Τσάνταλης
Ο Παράσχος Τσάνταλης είναι μια σημαντική προσωπικότητα για την ανατολική Αλμωπία καθώς υπήρξε μπασκετμπολίστας. Αγωνιζόταν στη θέση του σμολ φόργουορντ και διακρινόταν για την έφεση του στο σκοράρισμα. Αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος την περίοδο 1970-1971. Στις 28 Μαρτίου του 1971 σημείωσε ρεκόρ πόντων στην καριέρα του σκοράροντας 73 πόντους.Αυτή η συγκομιδή πόντων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ, ενώ αποτελούσε ρεκόρ έως τις 13 Ιουλίου του 1972 όταν ο Αριστείδης Μούμογλου σημείωσε 145 πόντους. Το 1976 αναδείχθηκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδας με τον Ολυμπιακό.
Ο Τσάνταλης υπήρξε 5 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδος και 4 φορές με την Εθνική Εφήβων. Οι λιγοστές κλήσεις του στην Εθνική ομάδα παρά τις αξιόλογες εμφανίσεις του στο πρωτάθλημα απασχόλησαν τον τύπο της εποχής. Μετά το τέλος της αθλητικής σταδιοδρομίας του ακολούθησε καριέρα προπονητή. Τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια κατοικεί μόνιμα στο χωριό Νερόμυλος όπου έχει φτιάξει σπίτι. Επαγγελματικά θεωρείται επιτυχημένος καθώς ήταν εργολάβος πολυκατοικιών στην Αθήνα. Άξιο αναφοράς τέλος το γεγονός ότι υπήρξε προσωπικός φίλος με τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο.

Σταύρος Τουφεγγόπουλος
Μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει τον Σταύρο Τουφεγγόπουλο ως πολιτικό Ον. Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την πολιτική και στις αρχές του 1990 ήταν υποψήφιος Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Είναι μαθηματικός και γεννήθηκε και κατοικεί μέχρι σήμερα στο χωριό Κωσταντία. Υπήρξε  Δήμαρχος Εξαπλατάνου 1999-2002, 2007-2010, μέλος της ΤΕΔΚ Πέλλας από το 1999-2010, Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Πέλλας την περίοδο 2006-2010 και μέλος της ΚΕΔΚΕ από το 2003 μέχρι το 2010.

Στα δικαστήρια


Η κόντρα λοιπόν αυτή έφτασε μέχρι τις δικαστικές αίθουσες. Ο κος Τουφεγγόπουλος ως τώρα μετρά μια καταδίκη η οποία στο δεύτερο βαθμό κατέπεσε καθώς αθωώθηκε ενώ ο κος Τσάνταλης καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για δυσφήμηση λόγω δημοσιευμάτων. Πάντως έπαιτε και συνέχεια στα ακροατήρια καθώς και οι δυο έχουν ανοικτούς λογαριασμούς. Δεν αποκλείεται πάντως να δούμε και πάλι την διαμάχη αυτή να πηγαίνει στο τερέν της πολιτικής με φόντο τις Δημοτικές εκλογές του 2014… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more