Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Ο εθελοντισμός και ο Παραδειγματισμός ! - Γράφει ο Λύσανδρος Αμιτζόγλου

     Τρεις συμπολίτες μας ο κ. Τάκης Γιανταμίδης , ο κ. Πετράκης (από τον Καναδά) και ο κ. Μιχάλης Σάρρας καθε μέρα περπατάνε την διαδρομή από το ύψος του δημοτικού σταδίου Κρύας Βρύσης , μέχρι λίγο έξω από το χωριό του Αγίου Λουκά.


  Παράλληλα όμως με την άσκηση του σώματός τους ανέλαβαν τους ήρθε η ιδέα εθελοντικά να καθαρίζουν κάθε μέρα και τις άκρες του δρόμου! Το αποτέλεσμα ! Κάθε μέρα ο καθένας τους μαζεύει και από μία σακούλα σκουπίδια ! Ναι, καλά διαβάσατε, κάθε μέρα από μία σακούλα σκουπίδια! Και τι περιλαμβάνουν τα σκουπίδια αυτά συνήθως; πλαστικά μπουκάλια νερού, πλαστικά ποτήρια και καλαμάκια καφέ και κάθε άλλου είδους σκουπίδια που εμείς οι ίδιοι ρίχνουμε καθημερινά !

  Δύο διαφορετικές λοιπόν ενέργειες από πολίτες του ίδιου τόπου. Πως λοιπόν μπορούμε να δούμε τον τόπο μας καλύτερο αλλά και την ποιότητα της ζωής μας ποιο αναβαθμισμένη ; Μόνο εάν εμείς οι ίδιοι προσέξουμε το περιβάλλον γύρω μας, εκεί που ζούμε και κινούμαστε καθημερινά χωρίς να περιμένουμε από τις αρχές του τόπου να καθαρίζουν τις δικές μας κακές νοοτροπίες ! Εύγε λοιπόν στους τρεις συμπολίτες μας και καλό παραδειγματισμό για όλους μας! Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τον φωτογράφο και συνοδοιπόρο τους στο καθημερινό τους περπάτημα, παλαίμαχο συνάδελφό μου - αθλητικογράφο Τάκη Κουρτίδη που μας έδωσε πρόθυμα την φωτογραφία που βλέπετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more