Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τι γίνετε με την κατασκευή του κυκλοφοριακού κόμβου στη διασταύρωση καρμανιόλα της Κρύας Βρύσης ;

γράφει ο Λύσανδρος Γ. Αμιτζόγλου
  Ήταν αρχές του 2013 όταν ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην διασταύρωση καρμανιόλα στην Κρύα Βρύση, στην περιοχή των νεκροταφείων, έφερε και πάλι στην επικαιρότητα την άμεση ανάγκη για την κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στο σημείο αυτό.
   Είναι γνωστό επίσης ότι από τις αρχή της ανάληψης της νυν δημοτικής αρχής το 2011 πήρε την πρωτοβουλία να ΄΄τρέξει΄΄ το έργο αυτό αναθέτοντας στο  καθηγητή - συγκοινωνιολόγο του πανεπιστημίου Βόλου κ. Ηλίου την μελέτη του κόμβου αυτού, όπως και άλλων τεσσάρων στην πόλη των Γιαννιτσών.

     Αρχές του 2013 λοιπόν η μελέτη του κόμβου είναι στο Δήμο Πέλλας, αλλά μετά την ανάγνωση της από τις Τ.Υ. του δήμου και την επιτόπια επίσκεψη στον χώρο, προέκυψε ένα σημαντικό πρόβλημα με βάση τις μελέτες του καθηγητή, την μη πρόβλεψη της διευθέτησης κάποιων αγωγών όμβριων υδάτων που πέφτουν στο παρακείμενο κανάλι και το οποίο θα χρειαστεί να επικαλυφθεί με κιβωτιόσχημη τσιμεντένια κατασκευή.
     Έτσι αφού έγιναν οι απαραίτητες παρατηρήσεις επί των μελετών του κ. Ηλίου αναμένεται, σύμφωνα με τα λεγόμενα υπηρεσιακών παραγόντων των Τ.Υ. του δήμου μέχρι τις αρχές Αυγούστου να παραδοθούν διορθωμένες, για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας δημοπράτησης και υλοποίησης του έργου.
  Πάντως οι ίδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους κατά πόσο μπορεί να ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης και στη συνέχεια κατασκευής του έργου μέσα στο 2013 λόγο των απαραίτητων διορθώσεων που πρέπει να γίνουν στις μελέτες καταρχήν, αλλά και λόγο της οικονομικής στενότητας που υπάρχει.  (Το έργο με βάση την μελέτη είναι προυπολογισμού 190.000 ευρώ)           



 Εμείς ελπίζουμε στην συντομότερη δυνατή έναρξη του έργου, για μην θρηνήσουμε και άλλα θύματα στο σημείο αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more