Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΤΖΑΜΤΖΗ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Επισκέψεις σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και Ομάδες Παραγωγών του Νομού μας  που διακινούν  και τυποποιούν ροδάκινα και νεκταρίνια, πραγματοποιεί ο Βουλευτής  κ. Ιορδάνης Τζαμτζής .
Ο κ. Τζαμτζής την Τετάρτη 24-7-2013 επισκέφτηκε τον Α.Σ. Παλαιού Μυλοτόπου  όπου συναντήθηκε με το Πρόεδρο κ. Γιάννη Λυσίτσα και μέλη του Δ.Σ, καθώς και τον Α.Σ. Καλυβίων όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο  του ΑΣ Καλυβίων  και της ΚΑΣΟ Μέγας Αλέξανδρος,  κ. Στρατή Αυγουστή και τον Ταμία του ΔΣ, κ. Κυριάκο Στεργίου και συνομίλησε με πολλούς παραγωγούς οι οποίοι παρέδιδαν ροδάκινα και ενδιαφέρονταν να ενημερωθούν  τόσο για την επιστροφή του Φ.Π.Α στους αγρότες, όσο και για την δυνατότητα αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ για την καρπόπτωση.

Για την ενημέρωση των αγροτών,  παραθέτουμε δελτία τύπου σχετικά με την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες ,καθώς και την επιστολή του Ιορδάνη Τζαμτζή προς τον Πρωθυπουργό για το πρόβλημα της αποζημίωσης της καρπόπτωσης.

 
Α)   Επιταχύνεται η διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ των   αγροτών
Τις νέες αναθεωρημένες τιμές και ποσότητες για την επιστροφή του ΦΠΑ των αγροτών αποστέλλει σήμερα το Υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες.
Με τις νέες αναθεωρημένες ποσότητες και τιμές δίδεται η δυνατότητα να πάρουν επιστροφή το 80 με 85% των αγροτών, οι οποίοι μέχρι τώρα ήταν στον έλεγχο. 
Όσων τα τιμολόγια ξεπερνούν τις νέες αναθεωρημένες ποσότητες και τιμές θα πάρουν επιστροφή ΦΠΑ μέχρι το ποσό που δικαιολογείται και το υπόλοιπο ποσό θα πηγαίνει στον έλεγχο. 


Β)   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΡΠΟΠΤΩΣΗ 

Σκύδρα, 12 Ιουλίου 2013
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι ζημιές από τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις στους Νομούς Πέλλας και Ημαθίας είναι πολύ μεγάλες.
Στην Πέλλα ο παγετός τον μήνα Μάρτιο και οι συνεχείς βροχοπτώσεις δημιούργησαν τεράστιο πρόβλημα καρπόπτωσης.
Ο παγετός «έπληξε» τα άνθη των καρποφόρων δέντρων και οι συνεχείς βροχοπτώσεις ολοκλήρωσαν την ζημιά του παγετού.
Αποτέλεσμα είναι, η καρπόπτωση στα κτήματα πολλών παραγωγών να φθάνει το 80% - 90% της παραγωγής.
Το κακό ολοκλήρωσαν οι αλλεπάλληλες χαλαζοπτώσεις, ακόμη και σε μέγεθος μεγάλου μανταρινιού.
Οι αγρότες της Πέλλας, μετά από την καταστροφή αυτή είναι σε απόγνωση, γιατί δεν έχουν παραγωγή και το φάσμα της πείνας για πολλούς είναι όχι απλά ορατό αλλά δεδομένο.
Συναντήθηκα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Τσαυτάρη Αθανάσιο και την ηγεσία του ΕΛΓΑ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Για τις ζημιές από τον παγετό υπάρχει αδικαιολόγητη ολιγωρία.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ως αγρότης πρώτα και ως Βουλευτής απευθύνομαι σε εσάς, διότι το ζητούν οι αγρότες και γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ενημερωθείτε για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει εκατοντάδες οικογένειες αγροτών στη Πέλλα, εξαιτίας του παγετού και της καρπόπτωσης.

Κύριε Πρωθυπουργέ,
Μπροστά στα τεράστια προβλήματα που έχετε να επιλύσετε για το καλό της Ελλάδας, το πρόβλημα των παραγωγών της Πέλλας φαντάζει πολύ μικρό.
Είναι όμως για εκατοντάδες οικογένειες, πρόβλημα επιβίωσης και ζητά άμεσα λύση.
                                

                                 Με τιμή και εκτίμηση


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more