Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ένα αγροτόσπιτο παραδίδει μαθήματα αισθητικής


Λίγο έξω απο την Τζιρόνα της Ισπανίας, την πανέμορφη ιστορική επαρχία των “χιλίων επιδρομών”, και πιο συγκεκριμένα στην Ampurdan, γεννιέται η πρόκληση της μετατροπής ενός αγροτόσπιτου σε σύγχρονη κατοικία. To savoirville.gr έριξε μια ματιά.
Οι ιδιοκτήτες δίνοντας καθαρές συντεταγμένες που απαγόρευσαν το  παραδοσιακό καταλανέζικο  rustic, ανέθεσαν την υλοποίηση του ονειρικού τους σπιτιού στην interior designer Eva Martinez και εκείνη τους δικαίωσε πανηγυρικά.

Το σπίτι ανασχεδιάστηκε εσωτερικά για να καλύψει τις νέες ανάγκες της οικογένειας, χωρίς όμως να μεταβληθεί ιδιαίτερα το κέλυφος του, καθώς το μόνο που διαφοροποιήθηκε αρχιτεκτονικά ήταν τα επιπλέον ανοίγματα στο living room, για να υποδέχεται περισσότερο φως.

  H ανακαίνιση στο εσωτερικό ξεκίνησε από τα πολύ βαθιά. Ο καμβάς, το δάπεδο και οι τοίχοι ντύθηκαν με κονίες στους γήινους τόνους της πολύ ανοιχτής ώχρας με αντικέ ματ και ημιγυαλιστερά φινιρίσματα. Κάτι που άνοιξε ελεύθερα το δρόμο για την επιλογή ενός mix of styles στο interior design!

Το industrial, το vintage και το contemporary συγχωνεύτηκαν συντάσσοντας ένα πολύ επιτυχημένο συμφωνητικό συμβίωσης!
Οι ιδιαίτερες και καλοδιατηρημένες αντίκες και τα σύγχρονα έργα τέχνης απο την προσωπική συλλογή των ιδιοκτητών ,”συζούν” τόσο ισορροπημένα, σεβόμενα το ένα την προσωπική αξία του άλλου.  Τα έπιπλα και τα διακοσμητικά όσο και εάν μετρούν δεκαετίες δεν δυσκολεύονται καθόλου να μπουν στη “φόρμα” του σύγχρονου και να αφομοιωθούν, κερδίζοντας απο την νεότητα των υλικών!


Ξύλο, μέταλλο οξειδωμένο απο το χρόνο, βιομηχανικό inox, αντίκες, design products σ’ ένα contrast που σε ησυχάζει, σ’ ένα νοσταλγικά μοντέρνο αισθητικό αποτέλεσμα που σε ταλαντεύει ακούραστα στο χθες και το σήμερα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more