Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Συνέντευξη του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δάνης Τζαμτζής

Είναι αρνητικό για την Πέλλα που δεν διαθέτει Υπουργό!

Μια σημαντική και κρίσιμη συνέντευξη αναφορικά με τις απόψεις τους και με τη στάση του, μας παραχώρησε ο Δάνης Τζαμτζής βουλευτής Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία. Ο κος Τζαμτζής τονίζει ότι είναι ιδιαίτερα αρνητικό το γεγονός ότι η Πέλλα από το 1974 στις Κυβερνήσεις της ΝΔ δεν διέθετε εκπροσώπηση στη Κυβέρνηση και τόνισε ότι έστειλε sms στον Πρωθυπουργό πριν τον ανασχηματισμό. Παρακάτω διαβάστε τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:


Ερ: Πως εκτιμάτε μέχρι στιγμής το έργο της Κυβέρνησης;
Απ: Παρά το γεγονός ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι πολύ μεγάλα και οι αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολες, το έργο της κυβέρνησης εκτιμώ ότι είναι θετικό ανεξάρτητα με το αν τα αποτελέσματα αυτών των ενεργειών γίνουν απόλυτα εμφανή μετά την έλευση αρκετού χρόνου.

Ερ: Θεωρείτε ότι υπάρχει ο κίνδυνος έκτακτης προσφυγής στις κάλπες μετά την απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ;
Απ: Πάντοτε η συγκυβέρνηση 2 ή 3 κομμάτων έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες, πολύ δε περισσότερο στην Ελλάδα όπου δεν υπήρχε αυτή η πολιτική πρακτική. Είναι αλήθεια ότι και εμείς δυσκολευόμαστε σ’ αυτήν την διαδικασία και φυσικά δεν απεμπολούμε ούτε την ιδεολογία μας ούτε τις αρχές και τα πιστεύω μας. Οφείλουμε όμως να προχωρήσουμε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και να μην οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές, διότι κάτι τέτοιο θα ήταν ολέθριο για την χώρα μας.

Ερ: Θα δοθεί επιτέλους λύση στο κρίσιμο ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της Πέλλας από τις καταστροφές που υπέστησαν;
Απ: Για να δοθεί λύση στο πρόβλημα των αγροτών της Πέλλας, οδηγήθηκα στο να απευθυνθώ με επιστολή μου στον ίδιο τον Πρωθυπουργό καταγγέλλοντας ολιγωρία και καθυστέρηση από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Έχω εξαντλήσει τα περιθώρια συναντήσεων τόσο με τον Υπουργό όσο και με τον ΕΛΓΑ. Γι΄ αυτό απευθύνθηκα πλέον και ζητώ την παρέμβαση του Πρωθυπουργού. 

Ερ: Η Πέλλα για άλλη μια φορά έμεινε χωρίς εκπροσώπηση μετά τον ανασχηματισμό. Γιατί η ΝΔ διαχρονικά αδικεί στελέχη της από την περιοχή μας;
Απ:
Η Πέλλα έμεινε για άλλη μία φορά χωρίς εκπροσώπηση και αυτό είναι πολύ αρνητικό.
Είναι αρνητικό για την Νέα Δημοκρατία γιατί από το 1974 δεν έχει υπουργοποιηθεί κανένας πολιτικός από την Πέλλα.
Ήταν όλοι ανίκανοι ή ανεπαρκείς;  Όχι βέβαια.
Θεωρώ ότι η Πέλλα έμπαινε σε δεύτερη μοίρα πρώτον διότι δίναμε μεγάλα ποσοστά στην Νέα Δημοκρατία και δεύτερον διότι υπήρχαν μεταξύ μας κτυπήματα κάτω από τη μέση.
Δεν είμαι ούτε ανίκανος, ούτε ανεπαρκής.
Διετέλεσα 9.5 χρόνια Δήμαρχος αποκτώντας τεράστια εμπειρία και αυτή φάνηκε όταν το 2006 σαν Γραμματέας Αυτοδιοίκησης κατόρθωσα με τους συνεργάτες μου και με σωστές επιλογές να πετύχουμε να πάρουμε ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΣΚΔΝΑ.
Είμαι 10 χρόνια Βουλευτής στην πρώτη γραμμή μέσα στην Βουλή, ως Εισηγητής, Ειδικός Αγορητής ακόμη και ως Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παίρνοντας στις πλάτες μου πολύ βαριά Νομοσχέδια και στηρίζοντας την κυβέρνηση στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.
Ναι, μπορώ να προσφέρω ουσιαστικά την κυβέρνηση ιδιαίτερα σε δύο τομείς που ξέρω καλά, τον Αγροτικό τομέα, γιατί είμαι ο μόνος αγρότης στη Βουλή, και την Αυτοδιοίκηση, την οποία υπηρέτησα 15 σχεδόν χρόνια σαν Δήμαρχος και Δημοτικός Σύμβουλος.
Αυτό, το ζήτησα με ένα sms από τον Πρωθυπουργό πριν τον ανασχηματισμό.

Όμως, οι επιλογές του ήταν άλλες. Την Κυβέρνηση την αποφασίζει ο Πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more